M1: Neljä tärkeää jatkosopimusta!

04/25/2021 - 14:02

Jatkosopimukset

Neljä viime kauden avainpelaajaa jatkaa Amppareissa myös tulevalla kaudella. Alkuperäiset kuvat: Esa Jokinen

O2-Jyväskylän joukkue kaudelle 2021-2022 jatkaa muodostumistaan ja joukkueen runko alkaa hahmottua koko ajan enemmän. Viime viikolla julkaistujen kolmen uuden sopimuksen perään saimme tällä viikolla iloisia uutisia, kun peräti neljä viime kauden avainpelaajaa allekirjoitti jatkosopimuksen myös ensi kaudesta:

Tulevallakin kaudella Ampparipaitaa kantavat Mitri TuomalaIiro KinnunenKaarlo Mahlberg sekä Joonas Lundell!

Mitri Tuomala (s.1999) pelasi viimekaudella debyyttikautensa Amppareissa sekä ensimmäisen kokonaisen kautensa myös miesten peleissä. Alkukausi meni vielä uuteen sarjatasoon totutellessa ja hieman roolia hakiessa; Mitri nähtiin kauden aikana niin sentterin, laitahyökkääjän kuin puolustajanmin tontilla. Kuitenkin vuoden 2021 puolella pelatuissa peleissä, kun rooli alkoi vihdoin vakiintua, niin alkoi myös tulosta tulla; tammikuussa Mitri osui peräti seitsemän kertaa viidessa pelissä! Kovasti töitä tekevä Mitri on varmasti joukkueen kovakuntoisimpia pelaajia ja lopukaudesta hän tosiaan osoitti, että tällä kaudella on lupa odottaa isompaakin läpimurtoa Divarissa. Yhteensä Mitri kirjautti ensimmäisellä Divarikaudellaan tehot 11+4=15 runkosarjassa ja 1+2=3 pudotuspeleissä-

Iiro Kinnunen (s.1992) on suhteellisen nuoresta iästään huolimatta jo todella kokenut pelaaja pääsarjatasolla. Ensimmäiset Divaripelit löytyvät jo kaudelta 2013-2014 Blackbirdsin riveistä ja Liigapelejäkin on tilillä kaudelta 2015-2016 M-Teamin paidassa. Amppareissa Iirolla käynnistyy nyt kuudes vuosi putkeen, kun hän oli ensimmäisellä kaudellaan nostamassa joukkuetta Divariin ja on ollut sen jälkeen koko sarjan parhaita ja tehokkaimpia pelaajia; 40 pisteen raja on ylittynyt kaikilla kokonaisilla kausilla. Viime kaudeksi Iiro suuntasi Sveitsiin Ticino Unihockeyn riveihin, mutta korona katkaisi Sveitsin NLB:n pelit jo aikaisessa vaiheessa ja loppuvuodesta 2020 Iiro saapui jälleen Amppareiden paitaan loppukaudeksi. Vaikka hän kerkesi pelata ainoastaan 15 runkosarjan peliä, kirjautti hän siihenkin todella kovat tehot 19+8=27. O2-Jyväskylän historian pääsarjapistetaulukossa Iiro komeilee ykköspaikalla iskettyään Divarissa Ampparipaidassa 87 ottelussa tehot 67+87=154. Tämä kertonee jo, miten huipputärkeästä pelaajasta Amppareille on kyse! Yhteensä Iirolla on tilillään reippaasti yli 200 tehopistettä Divarin runkosarjasta sekä 14 pudotuspelikamppailua tehoin 6+10=16.

Kaarlo Mahlberg (s.1996) nimettiin kaudella 2017-2018 Indiansin riveissä pelatessaan "Kevään Kaarloksi" pelattuaan huikean pudotuspelikevään Salibandyliigassa. Nyt neljännen kautensa Amppareissa aloittava Mahlberg on Amppareissa tosin ollut ihan "Koko vuoden Kaarlo", sillä kaudesta ja ottelusta toiseen hän kuuluu joukkueen johtaviin pelaajiin. Sentterin ja viime kaudella ajoittain myös pakin tontilla operoiva taituri löytyy Amppareiden kaikkien aikojen pääsarjapörssin sijalta seitsemän, kun hän on merkkauttanut 76 pelaamassaan Divarin runkosarjan ottelussa pörssit 29+64=93 ja seitsemään pudotuspeliotteluun puolestaan 0+4=4. Hyvällä pelisilmällä varustettu Mahlberg tulee siis tulevallakin kaudella jakelemaan Iirolle ja muille Ampparihyökkääjille millintarkkoja lättyjä takatolpille!

Joonas Lundell (s.1996) palasi viime kaudeksi yhden Kuopion Welhoissa viettämän kautensa jälkeen Amppareiden takalinjoille ja oli odotetusti joukkueen puolustuksen johtavia pelaajia, toimien samalla joukkueen kapteenina. Viime kaudella loukkaantumiset hieman kiusasivat Lundellin kautta, mutta kunnossa ollessaan hän on eittämättä Divarin parhaita pallollisia puolustajia, ollen samalla myös urheilullisesti joukkueen esimerkillisimpiä pelaajia. Viime kaudella hän kirjautti 4+4=8 ja yhteensä Lundellilta löytyy tililtään 48 Divarin runkosarjan ottelua tehoilla 20+13=33 sekä viisi pudotuspeliottelua tehoin 1+1.

Mahtavaa, että nämä miehet nähdään Amppareissa surisemassa myös ensi kaudella!

Nyt julkaistujen sopimusten jälkeen O2-Jyväskylällä on ensi kaudeksi kasassa sopimukset kahden maalivahdin ja yhdeksän kenttäpelaajan kanssa.

Sopimustilanne 25.4.2021:

Maalivahdit: Henri Tikkanen, Joni Vainio

Kenttäpelaajat: Markus Manninen, Lari Mäkelä, Lauri Lavonen, Väinö Pulkkinen, Riku Kulmala, Mitri Tuomala, Iiro Kinnunen, Kaarlo Mahlberg, Joonas Lundell

25.04.2021