M1: Edarille tukku pelaajasopimuksia

03/25/2019 - 15:23

Miehet edustus

Salibandyn Divarin kauteen 2019–20 valmistautuva O2-Jyväskylän miesten edustusjoukkue on solminut neljä pelaajasopimusta. Hyökkääjä Lari Mäkelä allekirjoitti 2-1-vuotisen sopimuksen. Hyökkääjä Niklas Pulli sekä puolustajat Markus Manninen ja Karel Joutsimäki solmivat ”Ampparien” kanssa yhden kauden mittaisen kontrahdin.

Lari Mäkelä, 18, voitti toissa kaudella B-juniorien SM-sarjan pistepörssin Happeen paidassa. O2:n uusi päävalmentaja Joonas Kaasalainen sanoo suoraan, että Mäkelään kohdistuu isoja odotuksia jo lähivuosina.

- Lari on aivan ikäluokkansa ykköspelaajia Suomessa ja ihan kirkkainta kärkeä Jyväskylässä. On todella tärkeää, että Lari halusi jatkaa meillä. Lari pelasi päättyneellä kaudella ensimmäiset pelinsä miesten sarjoissa, ja alku meni vähän totutellessa kovempaan pelitempoon. Kausi oli häneltä nousujohteinen, ja joko ajan Lari mukautui paremmin. Lari tekee paljon hommia myös omalla ajallaan, ja odotankin, että kehittyminen jatkuu. Larista odotetaan meille isoa pelaajaa tulevaisuudessa, Kaasalainen kuvailee Mäkelää.

Myös toinen nuori hyökkääjä, 21-vuotias Niklas Pulli, otti päättyneellä kaudella ison kehitysharppauksen.

- Niklas aloitti kauden Akatemian ja A-juniorien pelaajana ja treenasi meidän kanssamme. Hän kehittyi hyvin ja lunasti paikan pelaavassa kokoonpanossa. Hän oli yksinkertaisesti niin hyvä, että siirtotakarajalla otimme hänet kokonaan edustuksen pelaajaksi. Niklaksella on kaikista pelaajistamme ehkä eniten potentiaalia kehittyä. Hän ei ole pelannut salibandyä tosissaan kovin kauan, mutta hänellä on aivan hurjat fyysiset ominaisuudet. Hänen kimmoisuus- ja nopeusominaisuutensa ovat juuri salibandyn pelaajalle optimaaliset, ja vauhtiin päästessään hän karkaa lähes jokaiselta vastustajalta. Kun Niklas on tosissaan alkanut panostaa lajiin ja kehittynyt myös pallollisessa pelaamisessa, odotan hänestä kovaa kaveria salibandykentille, Kaasalainen sanoo.

Puolustaja Markus Manninen, 25, kuuluu jo Ampparien kokeneeseen kalustoon. Kovaa laukova ”Make” haisteli kaudella 2016–17 myös Liigan ilmapiiriä Happeen riveissä. Tilastoihin kertyi kahdeksan liigaottelua.

- Make on jo kokenut jalli, vaikkei ikää paljon olekaan. Hän on puolustuksen profiilipelaajia ja joukkueessa niitä tärkeitä miehiä, jotka nostavat urheilemisen kulttuuria ja vaatimustasoa omalla tekemisellään. Ylivoimalla hän on kova pelote laukauksensa ansiosta. Viime aikoina hänen kanssaan on jumpattu sitä, että aina ei tarvitsisi laukoa edes niin lujaa, kun osuisi useammin maalipuiden väliin, Kaasalainen kertoo.

Puolustaja Karel Joutsimäki kärsi päättyneellä kaudella jonkin verran loukkaantumisista ja sairasteluista.

- Loppukaudella terveenä ollessaan Karel lunasti paikan pelaavassa kokoonpanossa. Hän on taitava pallon kanssa ja tuo sillä osaamisellaan peliin tärkeää lisäarvoa. Kun hän pääsee pelaamaan ehjän kauden, hän pystyy tekemään hyvin tulosta, Kaasalainen uskoo.

Lisätiedot,

Päävalmentaja Joonas Kaasalainen

045 698 1638

Miehet edustus

Kuva: Esa Jokinen

Miehet edustus

Kuva: Esa Jokinen

Miehet edustus

Kuva: Esa Jokinen

Miehet edustus

Kuva: Esa Jokinen