N1: Usko, toivo ja rakkaus siivittivät O2-Jyväskylän naiset huipputärkeään voittoon

03/25/2018 - 13:56

Naiset edustus

O2-Jyväskylän naiset tulivat liigakarsinnan toisen osaottelun toiselta erätauolta jotenkin – erilaisina.

Eivät nyt ehkä vihaisina kuin ampiaiset; ennemminkin täynnä uskoa. Kuningatarampparien lauma kerääntyi omalle maalilleen jo hyvissä ajoin ennen erätauon päättymistä, joku surisi ringissä pitkään muiden kuunnellessa, ja lopulta Palokassa kajahti ennen kuulumaton taisteluhuuto.

Kolmannessa erässä O2 käänsi Pelicans SB:n 2–3-vierasjohdon edukseen numeroin 4–3 ja tasoitti voitot liigakarsinnassa lukemiin 1–1.

Rina Rautala (kuvassa) laukoi emännille kaksi maalia, Silja Penttinen ja Katriina Louna kumpikin yhden.

On sanomattakin selvää, että voiton arvo oli jyväskyläläisille massiivinen. Mutta mitä siellä erätauolla ja maalilla oikein puhuttiin?

-Mitä lie juteltu, Amppari-kapteeni Jenni Pekkarinen myhäili hierontapöydältä oranssimustat sotamaalaukset yhä kasvoillaan.

Sama kysymys Ampparien valmennuskolmikolle Kari Saukkonen–Jere Viljanmaa–Seppo Pulkkinen toi jopa kryptisemmän vastauksen. Mieskolmikko vilkuili toisiaan, ja lopulta kukaan ei pystynyt peittämään leveää hymyä kasvoiltaan.

-Sanotaanko, että pyrimme koko ajan vahvistamaan joukkueen uskoa, päävalmentaja Saukkonen lopulta sanoi.

-Taisin siinä jotain mainita uskosta, toivosta ja rakkaudesta, hän lisäsi.

Sunnuntain ottelu oli selvähkösti kotijoukkueen hallinnassa, mistä kertovat myös maalivahtien torjunnat: O2-Jyväskylän Janita Spännäri 16, Pelicansin Emmi Pölönen 27. O2 kuitenkin sortui tälle kaudelle tyypilliseen tapaansa liian moniin virheisiin ja unohduksiin, joista vastustaja rokotti.

-Peli oli meillä jopa paremmin hallussa kuin lauantaina Lahdessa (Pelicansin voittaessa 6–3) ja olimme nyt pienen askeleen edellä. Usko ei loppunut missään vaiheessa, sillä peli näytti hyvältä, Saukkonen tuumaili.

-Olo on hyvin luottavainen. Ottelusarjassa se vie voiton, kumpi pystyy kehittämään peliään enemmän. Me pystyimme nyt hallitsemaan ne väistämättömät hetket, kun olimme purjeessa. Isoa hätää ei ollut missään vaiheessa, Saukkonen sanoi.

Saukkosta miellytti erityisesti joukkueen tiiviys.

-Nyt tekeminen huokui yhtenäisyyttä. Se on ollut teemanamme. Kyseessä on kasvutarina.

Seppo Pulkkinen taas korosti voiton henkistä merkitystä.

-Voittoja on ylipäätään tullut vähän (runkosarjassa kaksi), ja nyt se tuli koko orkesterin tasavahvalla panoksella. Sen merkitystä ei voi liikaa korostaa, Pulkkinen viittasi O2:n läpi ottelun jatkuneeseen tasaiseen kolmen ketjun peluutukseen.

Voitot O2-Jyväskylän ja Pelicans SB:n välisessä liigakarsintasarjassa ovat 1–1. Sarja jatkuu keskiviikkona Lahdessa. Neljäs peli pelataan Jyväskylässä pääsiäislauantaina.

Teksti: Harri Pirinen
Kuva: Esa Jokinen