N1: Pelicans nappasi kotivoiton karsintasarjan 1. pelissä

03/25/2018 - 13:55

Lauantai-iltana starttasi kuningatar-amppareiden liigakarsinta 1.divisioonan voittajajoukkuetta Lahden Pelicanseja vastaan. Lahden Suurhallissa oli hieno tunnelma kotijoukkueen ison ja äänekkään kannustusjoukon pistäessä parastaan. Sarjasta oli amppareiden kannalta ennakoitu tasaista ja omaa peliä hiottu toimimaan 1.divarissa voittamaan tottunutta vastustajaa vastaan. Heti pelin alusta kävi selväksi, ettei kumpikaan joukkue ole tullut sarjaan tunnustelemaan. Tilanteita tapahtui molempiin päihin, mutta O2-Jyväskylä pääsi aloittamaan maalinteon ajassa 5:02, jolloin Alisa Pöyry pääsi tekemään näyttävän veskarin harhautusmaalin. Ensimmäisessä erässä Pelicanseilla oli useita pahoja kaukovetoja, mutta O2-Jyväskylän maalilla Janita Spännäri näki hyvin vedot ja piti torjunnoillaa pelin tasoissa.

Myös toista erää vanheni noin 5 minuuttia, kun Heidi (ei kautta ilman maalia) Aukee pääsi hienolla vedolla siirtämään O2-Jyväskylän 0-2 johtoon Emmi Mörskyn syötöstä. Kuten usein sanotaan, kahden maalin johto on se vaarallisin johto. Toisen erän puolen välin jälkeen Pelicans siirtyi hienoilla vedoilla neljässä minuutissa tasoihin, kun amppareiden hyökkäyspään tilanteista kääntyi pahoja vastaiskuja. 3-1 tilanteessa siirryttiin toiselle erätauolle, kun kaukoveto pääsi peittojen ja maskin ohi O2-Jyväskylän maaliin ajassa 39:44.

Kolmannessa erässä laitettiin vielä uusi vaihde silmään kun kamppailu jatkui tasaisena. Pelicans siirtyi kaukovedolla kuitenkin jo 4-2 johtoon kolmannen erän puolenvälin jälkeen, mutta O2-Jyväskylän tehopelaaja Kiia Avikainen kuittasi seuraavassa vaihdossa naistet mukaan peliin hienolla yläkulmavedolla. Naisilla oli vahva tunne pelin tasoittamisesta erän lopulla, mutta valitettavasti aika loppui kesken viimeisillä minuuteilla tulleen jäähyn ja Pelicansin ylivoimamaalin, sekä tyhjiin pistetyn maalin takia. Huomenna tulossa on jo toinen peli, joten saavu ehdottomasti sunnuntaina klo 17 Palokkaan katsomaan saadaanko voittotili karsinnassa auki. Kolmella voitolla sarja saadaan kasaan.

Hyvän pelin pelannut Maiju Parttimaa kommentoi peliä näin: Hiukan oli haparointia ja jännitystä tänään pelissä näkyvissä, mutta kuitenkin hienoja yksilösuorituksia joukkueen maaleissa. Nyt kun pelataan omalla tasolla, saadaan viimeistely kuntoon ja hiukan tuuriakin matkaan, niin homma hoituu. Kiva että saa pelata ja nyt jos kaadetaan sarja seuraavassa kolmessa pelissä, niin viimeinen peli olisi kotona.