N1: Ampparit tasoittavat otteluvoitot

03/25/2018 - 13:56

Palokkaan saapui illan peliin ensimmäisestä karsintapelistä sisuuntunut kotijoukkue. Huolellinen valmistautuminen huokui koko joukkueesta ja kahviossakin oli laitettu sen seitsemää sorttia makeaa tarjolle katsojia hemmotellen. Kaikki oli valmista.

Ottelu lähti käyntiin O2-Jyväskylän hyvällä sykkeellä ja ensimmäiset 10 minuuttia olikin erittäin vahvaa ampparipyöritystä. Pelicans ei tiukasta puristuksesta ja paineesta kuitenkaan hätkähtänyt vaan loi vastaiskuista hyviä hyökkäyksiä ja pääsikin kirjaamaan ottelun avausmaalin nimiinsä ajassa 2.05, maalintekijänä Sonja Nivamo. Pirteästi aloittanut Silja Penttinen kuittasi tilanteeksi 1-1 muutamaa minuuttia myöhemmin. Molemmat joukkueet saivat maaleista energiaa ja ampparit siirtyivät 2-1-johtoon ajassa 11.25 Kiia Avikaisen syötettyä viivaan Rina Rautalalle, jonka rannelaukaus löysi tiensä maaliverkkoon pelaajamassan läpi. Erässä tarjoiltiin avopaikkoja O2-Jyväskylän Jalkaselle ja Parttimaalle, mutta maaliviivan ohi ei pallo millään pyörinyt. Erän loppupuoliskolla Pelicans tasoitti lukemat 2-2 heittämällä amppareiden maalille roikkupallon, joka loppujen lopuksi osui tolppaan, ja kimposi siitä Pelicansin Heidi Kempille, joka löi pallon verkkoon. O2-Jyväskylä laittoi pesukoneen pyörimään Pelicans-päätyyn erän lopuksi, mutta uhrautuneesti omaa maalia suojelleet pelikaanit, loistavasti pelannut maalivahti Emmi Pölönen viimeisenä lukkonaan, onnistuivat pitämään lukemat tasoissa.

Toisessa erässä jatketaan siitä mihin edellisessä jäätiin. Erän alussa Pelicans saa toisen tuhannen taalan paikoistansa, kun pelaaja pääsee nokikkain O2-Jyväskylän veskarin kanssa, mutta Janita Spännäri O2-Jyväskylän maalilla vetää pitemmän korren torjuen sekä ensimmäisen vedon että siitä seurannen riparin. Pelikatkoja ei juuri nähty ja peli aaltoili molemmin puolin vauhdikkaasti, mutta puhtaasti, joskin O2-Jyväskylän Veera Jalkasta tuomari muistutteli parikin kertaa olemaan estämättä Pelicans-maalivahdin avausta. Pelicans-vaihtopenkiltä huudeltiin jälleen tuhannen taalan paikasta, eikä tuosta mennyt kauaakaan, kun O2-Jyväskylä sen tarjoili: Jenny Kettunen nappasi harhasyötön keskeltä haltuunsa ja täräytti pallon varmasti ylämummoon, peli 2-3. Jo seuraavassa vaihdossa O2-Jyväskylän Pöyry pääsee avopaikasta yrittämään tasoitusta, mutta Pelicans-vahti Pölönen venyttää kätensä game saveriin juuri ratkaisevalla hetkellä.

Vauhtia ei pelistä puuttunut, mutta etenkin toisen erän loppupuolisko oli melkoista rytinää puolin ja toisin. Pallotytöt saivat hommia laitojen oikaisussa ja pari pelaajaa käy melkein toimitsijapöydänkin alla. Kova peli eskaloituu lopulta tilanteeseen, jossa O2-Jyväskylän Jalkanen työnnetään hyökkäyksessä vastustajan maalille ja tästä tilanteesta vihelletään rangaistuslaukaus. Laukausta menee suorittamaan Kiia-Mari Avikainen, joka lähtee harhauttamaan oikealle, mutta niin vain Pelicans-vahti Pölönen ehtii syöksyä laukauksen eteen. Tästä seurannutta ylivoimaa O2-Jyväskylä ei saa hyödynnettyä, joten erätauolle lähdetään huilimaan 2-3-tilanteesta.

Kolmannessa erässä ampparit saa paljon puhutun kuudennen kenttäpelaajan, kun katsomo herää kannustamaan kotijoukkuetta. Pallonhallinta on O2-Jyväskylällä, mutta Pelicans puolustaa tiiviisti. Lopulta ajassa 47.47 paljon viivasta laukonut Rina Rautala onnistuu toistamiseen maalinteossa sijoittaen matalan ja tarkan vedon oikeaan alakulmaan ja yleisö saa juhlia 3-3-tasoitusta. Tästä pari minuuttia myöhemmin Katriina Louna siirtää kotijoukkueen jälleen johtoasemaan tarkalla vedollaan yläkulmaan. Hyvänolon tunne meinaa hävitä kuitenkin jo seuraavassa vaihdossa kun Pelicans-pelaaja kilauttaa pallon tolppaan 2-1-hyökkäyksestä. Johtoasemassa pelaaminen on kauden mittaan ollut O2-Jyväskylälle harvinaista herkkua, mutta tällä kertaa koko joukkueesta hohkaa huolellisuus, keskittyminen, rentous sekä itsevarmuus siitä, että tämä peli voitetaan. Pelicans saa viimeisillä minuuteilla painetta jyväskyläläisten päätyyn ja jopa aivan viimeisellä sekunnilla lähtee vielä viuhuva veto laidasta kohti maalia, mutta se menee amppareiden onneksi ohi. Peli päättyy 4-3, otteluvoitot ovat nyt tasan 1-1. Ottelun parhaana palkitaan kotijoukkueelta Rina Rautala (2+0) sekä vieraista maalivahti Emmi Pölönen (27 torjuntaa).

Seuraavaksi pelit jatkuvat Lahdessa keskiviikkona 28.3. klo 18.30. Jyväskylässä pelataan lauantaina 31.3. klo 14.00. Lämpimästi tervetuloa Palokkaan!