M1: Tasainen sarja venyi ensi viikonlopulle

03/25/2014 - 16:23

Miesten edustuksen divarikarsintarupeama käynnistyi viikonloppuna Rankkoja Ankkoja vastaan, ja kaukalossa niin Jyväskylässä kuin Oulussakin nähtiin mahtavat trillerit. Molemmat onnistuivat vieraissa jatkoajalla, ja näin ratkaisu nähdään tulevana sunnuntaina 30.3. klo 15 Jyväskylässä.

O2-Jyväskylä-SSRA 6-7 (1-2,4-3,1-1,0-1) ja.

Lauantain otteluun SSRA sai hyvän alun, ja Amppareiden hakiessa vielä peliään pelitauon jälkeen avauserä kirjattiin vieraille 1-2. Toisessa O2 sai hyvän myllyn päälle, mutta kahden maalin johdossa ylivoima oli tehotonta, ja kruunuksi vierasjoukkue pääsi vielä kahden ilmaisen maalin ansiosta tasoihin.

Päätöserässä Ankat tarttuivat voittoon kiinni Toni-Matti Koskelon maalilla, mutta Vesa Hytönen kuittasi tämän lukemiksi 6-6. SSRA pääsi yrittämään ratkaisua rankkarista ja seuranneesta ylivoimasta, mutta O2 kesti, ja edessä oli jatkoaika. Siinä molemmilla oli omat paikkansa, mutta vain vierasjoukkue onnistui hyvän ottelun pelanneen Matias Moilasen osuttua ajassa 65.28. Näin O2 lähti sunnuntain kamppailuun kotona tappiotonta oululaisjoukkuetta vastaan selkä seinää vasten.

SSRA-O2-Jyväskylä 4-5 (1-1,3-1,0-2,0-1) ja.

Sunnuntaina Oulun Linnanmaalla nähtiin värikäs ja jälleen tasainen kamppailu, jonka avauserässä Eino Jauhiainen sivalsi vieraat johtoon. Ampparipaidat jäähyilivät kolmesti, ja SSRA onnistui tasoittamaan ylivoimalla taukolukemiksi 1-1.

Toisen kolmanneksen aluksi Ollimatti Karttunen nykäisi viivasta 1-2, mutta tämän jälkeen oli isäntien vuoro osua kolmesti lyhyen ajan sisään. Toinen erä oli melko huolimatonta peliä, ja vaikka omiakin paikkoja oli, Ville Puro O2-maalilla piti joukkuetta pystyssä.

Päätöserän henki oli selvä: nousu väkisin rinnalle, tai kesäloma kutsuu. Ensimmäisen kympin ajan Ankkojen huippumaalivahti Ari-Matti Leino oli etevämpi, mutta 51 minuutin kohdalla Joni Lempinen kavensi. Paine jatkui, ja Juha-Pekka Paalanen ampui lopulta pelin tasoihin ajassa 56.51. Näin edessä oli jälleen jatkoaika lauantain tapaan.

Jatkoajalla molemmat osuivat tolppaan ja yleisö haukkoi henkeään tämän tästä, mutta ottelu näytti venyvän jo rangaistuslaukauskilpailuun asti. Lauantain pelin huilannut Ilkka Tepponen oli kuitenkin eri mieltä, ja rystyvanhanaikainen ajassa 69.50 upposi sisään puolustajan jalan kautta. Tämä hieno sarja saa siis arvoisensa huipennuksen Jyväskylässä tulevana sunnuntaina, ja kaikki on auki.

Valmentaja Ilkka Peltonen ei ollut tyytyväinen lauantain esitykseen, mutta sunnuntain taistelutahto lämmitti mieltä.

- Kotipelissä virheidemme määrä oli luokattoman suuri. Osa menee varmasti jännityksen piikkiin, ja osa on myös sen syytä, että tempo sarjapeleistämme kasvoi aivan eri sfääreihin. Suorituksemme taso ei pysynyt vauhdinnoston mukana. Sunnuntaina halusimme oikeasti voittaa, ja teimme vähemmän virheitä, Peltonen niputti.

- Viikonlopun aikana joukkue hitsautui yhteen entisestään, ja nyt viikon aikana viilaillaan asiat ja kropat kuntoon.

Maalivahti Puro ja voittomaalin kaapaissut Tepponen saivat valmentajalta posia.

- Tärkeissä peleissä alkaa vanha herra Purokin syttymään peleihin, ja mies otti loistavia gamesavereita molemmissa otteluissa. Tepponen tuli tiukkaan paikkaan, ja pelasi loistavan pelin. Mies on oppinut A-junioreissa voittamaan, Peltonen suitsutti.

Vammoista ja vaivoista kärsineelle Tepposelle onnistuminen tärkeään paikkaan luonnollisesti maistui.

- Maali oli tunteella tehty hetken mielijohteesta. Vaiherikkaita pelejähän nämä olivat. Kolmannessa erässä saimme tappioasemassa hyvän draivin päälle, ja se siivitti meidät voittoon. Puro oli maalissa mies paikallaan, Tepponen (kuvassa) kommentoi.

Sarja jatkuu siis tulevana sunnuntaina klo 15, mutta pelipaikka on vielä auki. Mikäli miesten Salibandyliigan pronssiottelu pelataan sunnuntaina Jyväskylässä, O2 ja Rankat Ankat selvittävät jatkoonmenijän Palokassa. Muussa tapauksessa kamppailu on tutusti Monnarilla. Pelipaikka ilmoitetaan heti, kun se selviää.

Lauantain ottelussa yleisöä oli hienosti yli 200, ja samanmoista tukea tarvitaan myös sunnuntaina. Tervetuloa!