M1: Jouni Juurela jatkaa edustusjoukkueen päävalmentajana myös ensi kaudella!

02/25/2022 - 15:32

Jouni Juurela

Vaikka kausi 2021-2022 on vielä runkosarjankin osalta kesken, on O2-Jyväskylän toimistolla aloitettu jo tulevan kauden miesten edustusjoukkueen rakentaminen. Ja ensimmäisenä kiinnityksenä on nyt aika julkaista laivan ohjastaja: Amppareiden päävalmentajana kaudella 2022-2023 jatkaa Jouni Juurela!

Jouni Juurela

 

Kuva: Esa Takalo

Täksi kaudeksi Jyväskylään ja Amppareihin saapunut Jouni valmentaa ensimmäistä kauttaan päävalmentajana Miesten Divarissa, mutta tulokset ovat olleet erinomaisia jo tässä vaiheessa todettuna. Pienten “kasvukipujen” jälkeen miesten edustusjoukkueen pelaaminen on kehittynyt kauden edetessä paremmaksi ja entistä modernimpaan suuntaan, ja joukkue on pystynyt kaatamaan myös Divarin kärkipään joukkueita; samalla Ampparit taistelee tuloksellisesti heikosta alkukaudesta huolimatta myös edelleen Divarin pudotuspelipaikoista, joissa joukkue on myös tällä hetkellä kiinni.

Toisena kovana meriittinä mainittakoon nuorten pelaajien esiinmarssi miesten edustusjoukkueeseen tällä kaudella; Divaridebytantteja on nähty tällä kaudella kymmenkunta ja etenkin 2000- luvulla syntyneiden pelaajien nouseminen kokoonpanoon on ollut todella hienoa; Suomen Cupin välierässä heitä oli mukana peräti seitsemän! Juurelan johdattamassa joukkueessa on tällä kaudella annettu rohkeasti vastuuta etenkin seuran lahjakkaille P18- junioreille, joten seuran pelaajapolun näkökulmasta kausi on myös ollut suuri menestys!

Mutta annetaanpa tähän väliin Juurelan itse kertoa tällä kaudella alkaneesta projektista, missä vaiheessa sitä ollaan ja mitä on luvassa tulevalla kaudella:

"Tämä kausi on ollut vasta traileri ja ensi kaudella alkaa elokuva pyörimään. Ensimmäinen kausi on aina enemmän tutustumista joukkueeseen ja uusiin toimintatapoihin puolin ja toisin. Seuraavalla kaudella päästään vahvemmin louhimaan tulosta".

"Kauden edetessä yhteinen sävel on alkanut löytyä ja se on näkynyt myös tuloksessa. Kauden tavoitteena oli taistella joka ilta pisteistä ja siihen pyrimme runkosarjan lopuissakin peleissä. Tehdään parhaamme ja nautitaan sählystä, katsotaan maaliskuussa mille pistepussi näyttää".

"On ollut hienoa nähdä niin nuorien tulokkaiden kuin kokeneiden karjujen sitoutuvan yhteiseen tekemiseen ja tapaan pelata. Olemme keskittyneet kliseisesti pallonhallintapelaamiseen, joka on ilahduttavasti alkanut lisääntyä joukkueen vanhojen vahvuuksien ohella".

Jatkosopimukseensa Juurela on erittäin tyytyväinen.

"Henkilökohtaisesti olen innoissani uudesta jatkosopimuksesta. Jatkaminen ei ollut mikään itsestäänselvyys, mutta päätös oli lopulta helppo tehdä, sillä seurassa on tahtotila kehittää harjoitusolosuhteita entisestään. On hienoa päästä jatkamaan yhteistä tarinaa tutun ryhmän kanssa".

Ensi kauden päävalmentajan kiinnityksen lisäksi Ampparit on kirjoittanut ja kiinnittänyt jo ensimmäiset pelaajasopimukset tulevalle kaudelle ja ne tullaan julkaisemaan ensi viikolla. Joukkueen rakennus siis kaudelle 2022-2023 on jo todella hyvässä vauhdissa!

Juurelalla on jo selkeä kuva siitä, mitä joukkueen tulee erityisesti kehittää toiminnassaan ensi kaudella. Myös mieltymyksiä on siitä, millaisia joukkueen uusien vahvistusten tulisi olla ensi kaudella:

"Ensi kaudella pääpainopiste on urheilullisuuden nostamisessa ja fyysisten kehittämisessä. Myös joukkuepelaamisen monipuolistaminen jatkuu kokonaisuudessaan. Nuoret pelaajat ovat murtautuneet divaritasolle tällä kaudella ja etsimmekin riveihimme lisää potentiaalisia kovaan treenaamiseen motivoituneita pelimiehiä. Hikipannasta saa plussaa. O2-Jyväskylässä on nuoren lupauksen hyvä kehittyä!"

O2-Jyväskylän urheilutoimenjohtaja Tuomas Pulkkinen on myös erittäin mielissään siitä, että Juurela johdattaa Edustusamppareita myös tulevalla kaudella:

"Olemme erittäin iloisia Jounin jatkosta joukkueen päävalmentajana. Joukkueen pelin kehittyminen on ollut tällä kaudella looginen jatkumo aiempien valmentajien työlle ja ensisijainen tavoitteemme oli jatkaa tätä Jounin johdolla myös ensi kaudella. Nykyinen kausi on vielä loppuhuipennusta vaille valmis, mutta jo nyt on selvää, että joukkueen pallollinen peli on jatkanut kehitystään aiemmasta. Jouni on osoittanut olevansa erittäin osaava, innostunut ja työteliäs valmentaja, mikä luo huippuvalmiudet joukkueelle tuloksentekoon. Meillä on päävalmentaja joka pitää huolen mm. siitä, että uusin tieto pelaamisen kehittymisen trendeistä ja vastustajista on käytössämme".

Myös seuran toimistolla on selkeä kuva siitä, mihin suuntaan seuran pelaajapolku on suuntaamassa nyt ja myös tulevaisuudessa:

"Joukkueessa on nähty tällä kaudella myös nuorten pelaajien esiinmarssi pääsarjatasolle, mikä on ollut erityisen ilahduttavaa. Vauhti tästä tuskin tulee ainakaan tulevalla kaudella laantumaan!"

25.02.2022