M1: Herkullisista asetelmista salibandyn Divarin loppusuoralle

02/25/2019 - 15:16

Miehet edustus

Äyien kapteeni Joni Lempinen: ”Hyvä draivi kantaa vielä loppusuorankin”

Salibandyn miesten Divarin runkosarja on edennyt kutkuttavien loppuratkaisujen äärelle. Joukkueilla on jäljellä kahdesta neljään ottelua, ja tilanne on niin kärki- kuin keskikastissakin se, että pisteet kelpaavat tänäkin keväänä kaikille joukkueille. Kärkinelikko on pisteen sisällä, ja joukkueet sijoilla 1–9 mahtuvat yhdeksän pisteen sisään.

O2-Jyväskylä kiihdyttää loppusuoralle kerrassaan herkullisista asemista. Joukkue on sarjassa yhdeksäntenä, pisteen perässä viimeisellä pudotuspelipaikalla majailevasta M-Teamista, joka on pelannut ottelun enemmän kuin jyväskyläläiset. Lauantaina juuri nämä joukkueet kohtaavat ”Ampparien” kotiluolassa Jyväskylän Palokassa. Sunnuntaina O2 matkustaa Lappeenrantaan neljäntenä ja teoriassa saavutettavissa olevan NST:n vieraaksi.

O2-Jyväskylän kapteeni Joni Lempinen sanoo, että joukkue yrittää ajatella huippumielenkiintoisia kamppailuja muutoin kuin niiden tuloksellisen panoksen kautta.

-Itse yritän ajatella niin, että runkosarjan matseissa on aina sama panos. Mutta tässä vaiheessa kautta pelien merkitys tietysti näyttäytyy selkeämmin. Upea tilanne tämä on, tottakai. Ja odotamme pelejä suurella mielenkiinnolla.

Lempinen puhuu mielellään kliseisesti ”omasta tekemisestä”. Se on ollut Amppareilla tämän vuoden puolella hyvällä tasolla. Joukkue on voittanut viisi kuudesta edellisestä ottelustaan ja noussut karsintakurimuksen pauloista pudotuspeliehdokkaaksi.

-Kuukausi taaksepäinkin kaikki ovat olleet meille yhtä isoja ja tärkeitä otteluja. Ja kaikki ovat olleet todella tiukkoja pelejä. Nyt joukkueen tekeminen on hyvässä balanssissa. Ei tarvitse miettiä liikoja, lähtee vaan pelaamaan ja keskittymään omaan tekemiseen, Lempinen sanoo.

Mikä sitten on saanut Ampparien vireen nousemaan näin kovaksi?

-Valmennus on luottanut siihen sapluunaan, jonka ennen kautta loi. Eli lähdetään puolustuspelistä, ja kun aika on kypsä, aletaan kiinnittää enemmän huomiota hyökkäämiseen ja pallolliseen tekemiseen. Nyt on ollut sen aika.

-Lisäksi ketjut ovat alkaneet löytyä. Kauden ensimmäinen puolisko oli silläkin saralla aikamoista hakemista. Tämän vuoden puolella ketjut ovat pysyneet kasassa, ja olemme pystyneet kehittämään peliä, kun kaikki energia ei ole mennyt kemioiden löytämiseen.

On kuitenkin yksi asia, jota Lempinen korostaa yli muiden.

-Joukkuehenki on erittäin hyvä. Kaikilla on yhteinen tavoite, pleijaripaikka. Nyt on jo jonkin aikaa kaikilla ollut hauskaa. Kokonaisuutena tämä on ollut hieno kausi. Välillä oli melkoista tarpomista, mutta sekin kuuluu matkaan. Hyvät joukkueet selättävät huonot jaksot, ja me olemme sellainen.

Amppareilla on puolellaan sekin etu, että joukkue pelaa kolme neljästä jäljellä olevasta ottelustaan kotonaan.

-Se on meille merkittävä etu, varsinkin kun olemme voittaneet neljä viime kotipeliä. Peleissä on ollut hyvin katsojia, mistä saamme lisää energiaa ja hyvän hengen päälle. Uskon, että se välittyy katsomoonkin, ja sen yhteishengen takia meitä kannattaa tulla katsomaan.

-Hyvä henki ja kova luotto yhteiseen tekemiseen ovat kantaneet hedelmää. Ja tämä draivi kantaa vielä loppusuorankin, Lempinen vakuuttaa.

 

Miesten Divari lauantaina: O2-Jyväskylä–M-Team, NJ–Rangers, Josba–ÅIF, Loviisan Tor–Tiikerit, LNM–FBC Turku, Merikoski SBT–SalBa.

O2-Jyväskylän jäljellä olevat ottelut: 23.2. O2-JKL–M-Team, 24.2. NST–O2-JKL, 2.3. O2-JKL–LNM, 3.3. O2-JKL–FBC Turku.

Miehet edustus