M1: Kotipelit jatkuvat sunnuntaina SalBaa vastaan!

01/25/2019 - 15:07

Miehet edustus

Kahden ottelun voittoputkessa liitävä Amppariparvi saa vieraita Raumalta. Kuva: Esa Jokinen


Miesten edustusjoukkue pelaa seuraavan Divarin kotiottelunsa tulevana sunnuntaina, kun Palokan koulukeskukselle saapuu vierailemaan Rauman SalBa. Ottelu alkaa klo 15.30.


Molemmille joukkueille jaossa olevat sarjapisteet ovat elintärkeät. O2-Jyväskylä on voittanut kaksi edellistä otteluaan, ja joukkue on noussut jälleen taistelemaan Divarin playoff- paikoista, kymmenennellä sijalla olevalla Amppariparvella on kahdeksanteen tilaan matkaa enää kolme pistettä. Vierasjoukkue SalBan tilanne on sen sijaan huomattavasti tukalampi; viimeisestä 15 sarjapelistä joukkue on voittanut ainoastaan yhden ja sijoitus on sarjan viimeisenä. Eroakin on jo kertynyt toiseksi viimeiseen tilaan yhdeksän pisteen verran, joten joukkue tarvitsee kipeästi pisteitä kauden lopuista peleistä välttääkseen suoran putoamisen 2.Divisioonaan ensi kaudeksi. Sunnuntaina nähdään kaukalossa varmasti siis kaksi todella taistelevaa joukkuetta, ja täysi työ on kotijoukkueella edessä, jos täydet kolme sarjapistettä aiotaan pitää kotiluolassa! Joukkueiden edellinen kohtaaminen DIvarissa päättyi Lokakuun lopulla Raumalla O2-Jyväskylän 3-6 vierasvoittoon.


Divarin tilastot


SalBan kausi on siis ollut hyvinkin tuskainen, kun voittosarake näyttää ainoastaan kahta voittoa varsinaisella peliajalla koko kauden aikana. Toki monet tappioista ovat olleet hyvinkin niukkoja, 1-2 maalin tappioita, joten hieman paremmalla tuurilla voittoja olisi voinut tulla enemmänkin. Joukkue on tehnyt vähiten maaleja kaikista Divarin joukkueista tällä kaudella, eikä viime kauden jälkeen tapahtunut joukkueen uusiutuminen ole voinut olla näkymättä, lisäksi isoon rooliin joukkueessa kaavaillut Rasmus Horn sekä Joni Rokosa eivät ole juurikaan pystyneet tällä kaudella pelaamaan. Johtavia pelaajia tällä kaudella ovat olleet hyökkääjistä kapteeni #7 Veli Peltonen (11+9) ja joukkueen kokeneimpiin pelaajiin kuuluva sentteri #17 Joni Peltola (5+14) sekä puolustajista #23 Antti Hopenaula (6+10). Peltosen lisäksi parhaita maalintekijöitä ovat olleet yhdeksän kertaa osuneet #11 Mikko Viitanen (9+2) ja #27 Jussi Töyrylä (9+4). SalBan ykkösmaalivahdin paikan on napannut tällä kaudella vasta 19- vuotias #18 Aleksei Kohtala (74,55%).

Miehet edustus

#33 Iiro Pieviläinen (15+6) osui viimeksi Lokuussa SalBan verkkoon kahdesti. Kuva: Niklas Suominen

 

Ailahtelevan kauden pelannut kotijoukkue O2-Jyväskylä on tosiaan löytänyt taas hyvän vireen peliinsä, ja taskussa on jo kaksi peräkkäistä voittoa, ja tämän vuoden neljästä pelistä joukkue on raapinut kolme voittoa, ainoan tappion tullessa sarjakärki Loviisan Torille ja sekin vain niukasti 4-6. Hyvällä tiellä siis ollaan joukkueena, mutta myös yksilötasolla on tullut isoja parannuksia alkukauteen, kun johtavat pelaajat ovat pystyneet ottamaan taas tarvittavan suurta roolia myös maalinteossa. Etenkin tämän hetken kuumin tutkapari #5 Joni Lempinen (9+12) - #8 Iiro Kinnunen (13+14) on onnistunut viime peleissä todella huimalla prosentilla.  Paras maalintekijä on joukkueesta läpi kauden ollut viimeksikin SalBaa vastaan kahdesti osunut #33 Iiro Pieviläinen (15+6). Onnistujia on löytynyt myös laajalla rintamalla kakkos- ja kolmoskentistä, ja esimerkiksi puolustaja #23 Juho Aijasaho onnistui edellisessä ottelussa Josbaa vastaan iskemään kauden avausmaalinsa! Maalissa kaksikolla #79 Henri Tikkanen (79,19%) - #84 Tommi Kauppinen (79,89%) on molemmilla allaan todella hyvät voittopelit, joten oma pää on sunnuntainakin varmasti turvattu viimeisen lukon osalta.


Ottelun seuranta


Sunnuntaina olisi siis tarjolla todella mielenkiintoinen kamppailu Palokassa, ja toivommekin, että yleisö löytää erittäin runsaslukuisesti paikalle kannustamaan Ampparit voittoon ja jälleen askeleen lähemmäs kohti kevään pudospelikamppailuja!

Ottelu on myös Amppareiden seuraottelu, kun Miesten edustusjoukkue haluaa muistaa kaikkia O2-Jyväskylän jäseniä tarjoamalla kaikille heille sisäänpääsyn maksutta sunnuntain otteluun!

Sunnuntain pelin otteluisäntänä toimii K-Supermarket Länsiväylä

Miehet edustus

#surinaa