N1: Yritä nyt tämmöselle keksiä otsikko

01/25/2013 - 13:19

Toimitus tekee paluun taas haudan takaa, mutta lööppejä ei tällä kertaa ole tarjolla, vaan peruslööperiä tulevasta ja menneestä. Ensi viikon lauantaina vieraaksemme on saapumassa Mikkelin Hatsina, jonka kanssa olemme sopuilleet voitot ristiin tänä talvena, amppareiden ryöstäessä viimeisimmässä pinnat hatsinamaniasta huolimatta. Ottelun merkitystä ei voi ennakkoon liikaa korostaa, sillä onhan se jälleen hieno syy kokoontua yhteen hihittelemään ja syöpöttelemään. Tai siis huhkimaan ja syöttelemään piti kait sanomani? Ennenkuin pureudumme, mmmm, tarkemmin ennakkoasetelmiin, kerratkaamme matkaamme tähän pisteeseen.

Kaikkihan lähti käyntiin jo keväällä sarjapaikan vaihtuessa ykköseen. Uusia tulijoita olisi ollut pilvinpimein, mutta runkomme jatkaessa, ohjasimme kiinnostuneet farmiimme Happeeseen, missä heillekin olisi peliaikaa tarjolla. Harjoitusohjelma lyötiin lukkoon jo hyvissä ajoin ja se pääpiirteittäin jotain tällaista: touko- maaliskuu massakausi, alkusyksy pari frendit-maratonia ja cosmotestejä, joulukuussa korkeanpaikanmassaleiri ja välinetestaus valmiiksi (pannat ja sukat täysin ylivoimaisia vastustajiin nähden), tammi- helmikuussa massahuippu ja vyörytään voitosta voittoon. Ohjelmaa on seurattu tunnollisesti ja se on alkanut näkyä myös taulukossa. Syksy meni liian köykäisillä eväillä, mutta pikku hiljaa alamme lähestyä raskainta sarjaa. Loukkaantumisilta emme mekään ole välttyneet ja kun ne vielä ovat olleet henkistä sorttia, ovat ennusteet olleet huolestuttavia. Viime ottelussa Crackersiä vastaan saimme kuitenkin yhdellä osa-alueella kunnon koulutusta ja tulevissa otteluissa meitä onkin vaikea voittaa, mitä tulee pallon verkosta kaivamiseen.

Lähtökohdat Hatsinaa vastaan ovat siis heikot. Joukkueen rakastaman maskottiampiaisen kuolemasta tulee kuluneeksi kolme kuukautta ja muistotilaisuus sotkee lauantain aikatauluja. Kun lisäksi toissa kesän heinänuhan komplikaatiot ovat taas nostaneet päätään, ovat asetelmat huolestuttavat ja taistelumieliala on tiessään. Mikkelissä taasen porskutetaan käsipohjaa eteenpäin. Tulokset eivät ole olleet samalla tasolla kuin puheet, mutta kärkipelurit ovat juoneja. Ykköskynääjän juostessa vastustajan längistä jää ainoaksi vaihtoehdoksi koko ottelun pelaajavartiointi ja naapurin susikoira onkin jo luvattu lainata ottelun ajaksi. Muiden psyykkaamiseen on valmistauduttu räpräpjoujou-kurssilla aidon katu-uskottavuuden saamiseksi. Luvassa siis sotatantere, jossa emännillä kuitenkin yksi selkeä etu. Poteroita päästään kaivamaan jo hyvissä ajoin, vieraiden joutuessa kyykkimään laitojen takana. Tuskinpa tämäkään voittoon riittää, mutta selitys on jo valmiina; vesi on maistunut kummalle viime aikoina.

Kuten edellä selvisi ei paikalle kannata vaivautua. Hatsinan ollessa yksinkertaisesti vaan liian hyvä tähän sarjaan tulee meille jäämään ikävä statistin rooli. Parempi siis välttää tuleva pettymys ja mennä pilkille.

Ottelun TOP5 itsestäänselvyydet:
1) Kummankaan joukkueen valmentajat ei hymyile kertaakaan
2) Vastustajan molari haukkuu meidät lyttyyn
3) Henna kompastuu viivaan
4) Kovaäänisen mölyn aiheuttajaksi paljastuu Ina
5) Silja ei jaksa