N1: ÅIF – O2 Jyväskylä Match i ett nötskal

09/24/2017 - 11:53

Sipoossa kohtasivat lauantaina 23.9.2017 kaksi sarjan häntäpäähän povattua joukkuetta, joten ottelussa oli molemmilla joukkueilla panokset korkealla. Liput maksoivat maltaita ja lipun ostamalla sai ÅIF:n leiman käteen. Istumapaikkaa oli vaikea saada, kun koko Sibboo oli kokoontunut Ingman Areenalle. Erätauoille luvattiin erätauko-ohjelmaa.

Pelissä oli alusta asti ”kauhee vauhti päällä”, ja kotijoukkue menikin johtoon jo 4 minuutin pelin jälkeen. Sipoolaisista näkee, että he ovat tulleet vain voittamaan. ”Nonni, Katriina sai kii pallon” ja jyväskyläläiset pääsevät mukaan peliin. Reilu minuutti edellisen maalin jälkeen ”Pöntinen, eikun Rina” vetääkin puolesta kentästä ja Jalkanen ohjaa pallon verkkoon. Peli jatkuu O2:n tahtiin, kun tällä kertaa Jesu pistää hienon kuvion päätteeksi pallon maaliin. ”Olipa hieno, hyvä Jesu”. ÅIF:llä on kuitenkin kentällä ”määrätietosen näköstä väkee, täysiä tulee” ja 1. erän puolen välin tienoilla ”olikin jo lähellä”. O2:sen maalilla Tanja Matilainen näyttääkin parasta osaamistaan, eikä yksikään pallo mene helpolla ohi. Peli aaltoilee ja hetken päästä ”lähellä oli huh huh” toisessakin päässä: ”Hyvä kun ne yrittää laukoo.” Katsomossa huomataan myös että ”jestas tolla on jalkoja tolla Mertsillä”. Ajassa 17.23 O2:sen kolmoskenttä iskeekin häkin, joka on Tiia Kosken sekä Johanna Väliahon käsialaa. HIENO OIJOIJOI

Erätauolla nautitaan muun muassa Sipoon kunnanjohtajan rankkarinvetotaidoista sekä päästään suomentamaan svenskankielistä analyysiä pelistä. Toinen erä ei alakaan O2:sen puolelta yhtä lupaavasti ja ÅIF pyörittää ”toi on sitkee toi Suominen”:n johdolla peliä O2:sen päässä. ”Tane pitää pystyssä nyt” joukkuetta ”huikeilla torjunnoilla”. Sussukin karvaa ”hulluna”, ”kauhee vääntö” ja av:lle pistetään av-spesialisti Saara, joka on ”hyvä huitoon (lue: hyvä häiritsemään vastustajaa mailalla)”. Peli on hyvin sekavaa, eikä tuomaritkaan juuri puutu peliin toisen erän alkupuoliskolla. Myös ylivoimaa päästään kokeilemaan, mutta se ei osoittaudu yhtä tehokkaaksi kuin viime pelissä. Sen sijaan ihan erän lopussa sibboolaiset saavat pukukoppimaalin, johon ei voi muuta kommentoida kuin että ”tyhmää kun saa vielä nousun”.

Kolmanteen erään lähdetään haastavasta 2-3-tilanteesta. Erän alussa on pieni suvanto-vaihe, ÅIF saa muutaman ”pahan paikan”. ”Nynne teki tasurin” ajassa 45.47. Tätä oli pelätty jo vähän aikaa. Pian ollaan kuitenkin jo toisessa päässä, ”Vesku ja Kisu läpi”, mutta maalivahti pelastaa ÅIF:n maalilta. Vierasjoukkueelle tulee vielä muutama hyvä paikka mutta se ei auta… ”Karmeuksien karmeus” tapahtuu ajassa 58.10 sipoolaisten taputusten saattelemana, kun asialla on Annika Hautojärvi. O2 lähtee yrittämään ilman maalivahtia tasoitusta. Viimeiselle minuutille saadaan myös 6-4 yv, jota ei kuitenkaan saada pyöritettyä toivotunlaisesti. Peli päättyy 4-3 sipoolaisten juhliin. Sipoolle peukkua tapahtuman järjestämisestä, vierasjoukkueen kannattajat yllättyivät iloisesti.