M1: Ensimmäinen kiinnitys

03/24/2013 - 13:36

Lauantai-iltana käynnistynyt divarikarsintaurakka alkoi miesten edustusjoukkueen osalta voitokkaasti, kun kylään saapunut Kajaanin Papas sai poistua kotimatkalle 13-5(3-1,4-4,6-0)- tappio niskassaan. O2 onnistui ottamaan näin tärkeän avausvoiton, mutta samaan hengenvetoon on tiedostettava, että sarja on pahasti kesken. Matka jatkuu ensi viikon lauantaina Kajaanissa, ja parannettavaa riittää jokaisella osa-alueella.

Ampparit sai ottelulle hyvän alun, kun Eino Jauhiaisen (3+0) kantti upposi etukulmaan ohi Papas-maalilla aloittaneen Tommi Väyrysen. Vieraiden pelaaja-valmentaja Jani Lipsasen hieno laukaus etuyläkulmaan toi heti perään pelin tasoihin, mutta Antti Pöyhösen (2+1) ja Kelkkasaapas-Eikan toisella maalilla ensimmäisille taukojuisseille poistuttiin lukemissa 3-1.

Toinen kolmannes käynnistyi vieraiden kavennuksella, mutta seuraavista neljästä maalista vastasi O2. Ottelun tehomies Simo Saarisen (2+2), Henri Pitkäsen (1+1) , Anssi Huismanin (3+0) ja tuoreen isipappa Juha-Pekka Paalasen (1+1) maaleilla lukemat taululla kirjattiin jo 7-2. Kolme viimeisintä maalia syntyivät minuutin sisään, ja välissä Väyrynen teki maalilla tilaa Mikael Manniselle. Jauhiaiselle vihelletyn ottelun ainoan rangaistuksen päätteeksi Papas kavensi, ja loppuerä mentiin kajaanilaiskomennossa. O2 passivoitui liiaksi omalle alueelle, ja aktiivinen karvaaminen unohtui. Papas iski kahdesti, ja kahden erän jälkeen tilanne oli kutkuttava 7-5.

Päätöserään O2 kaivoi oman pelinsä taas esiin, ja Pöyhösen illan toisella ero repesi taas kolmeen. Huismanin 9-5- maalin jälkeen loppuerä oli tasaisen varmaa ampparitykitystä, ja lopulta lukemat repesivät ottelutapahtumiin nähden suhteettoman suuriksi. Näissä otteluissa on aivan se ja sama, voitatko 1-0 vai 13-5, ainoastaan yksi voitto on kuitenkin vain jaossa.

Kaiken kaikkiaan 120-päistä yleisöä viihdyttänyt ottelu sujui aika odotetusti, eikä vierailija Papasin pelissä varsinaisesti ollut mitään yllättävää. Vaarallinen vastustaja Papas on, sillä heti kun O2 antoi vähänkään siimaa, kainuulaiset ottivat pallokontrollin ja pyörittivät peliä komeasti. O2:n täytyy pystyä ehjään 60-minuuttisen viikon päästä lauantaina Kajaanissa, missä odottaa todella kova haaste. Papas pelaa selkä seinää vasten, ja vauhkon kajaanilaisyleisönsä edessä se varmasti laittaa kaiken likoon. Omalla huolellisella pelillä ja tehokkaalla viimeistelyllä kajaanilaisten kausi on kuitenkin mahdollista laittaa pakettiin.