C2: Pörinää Idässä ja Surinaa Keski-Suomessa!

01/24/2020 - 18:22

C2

CeeKakkoset pelaavat lauantaina Jyväskylässä ja Lappeenrannassa

Tulevana viikonloppuna on taas sählyherkkua tarjolla C2-poikien kannattajille oikein urakalla, kun lauantaina 25.1.2020 sekä Edustusjoukkue O2JKL/MuurY että Kilpajoukkue O2-Jyväskylä II pelaavat sarjapelejä. Surriaisilla on vuorossa Ylialueellisen Kilpasarjan kotiturnaus Ampparipesässä, ja Pörriäiset puolestaan matkaavat SM-sarjan runkosarjan (valitettavasti) toiseksi viimeisessä vierasottelussa Lappeenrantaan. Seuraavaksi onkin vuorossa jälleen kattava ja asiatyylinen ennakko lauantain koitoksista!

Ampparipesässä sarjan kärkipään surinaa!

Aloitetaanpa maantieteellisesti lähempää, eli Jyväskylästä, Buugilta ja Ampparipesästä. Sisä-Suomen ja Länsirannikon Ylialueellista Kilpasarjaa on takana kahdeksan ottelun verran, ja viime kierroksella sarjan kärkeen nousikin isäntäjoukkue Surriaiset! Joukkue liitää tällä hetkellä Kilpasarjassa viiden ottelun voittoputkessa, joten kausi on ehdottomasti ollut erittäin nousujohteinen, ja sitä pyritään myöskin lauantaina jatkamaan! Vieraaksi saadaan koko Kilpasarjan kööri (kyllä, kuulit oikein; myös Länsirannikon joukkueet joutuu tänne asti tulemaan; ennen kun oli vielä se kuvitelma, että Jyväskylästä on Turkuun lyhyempi matka kuin Turusta Jyväskylään). No mutta kiva, että pääsevät käymään, monelle täkäläiselle varmaan ensimmäinen kerta. Toki yhtäläisyyksiäkin löytyy; ”Jyväskylä”- sanassa on kuitenkin yhtä monta Ä-kirjainta kuin ”Mynämäki”- sanassa! No mutta joo.

Kilpasarjan tilastot

Itse peleihin kun mennään, niin Surriaisilla onkin edessä todella kova savotta. Nimittäin aamupelissä kohdataan uusi vastus LASB Hml, joka löytyy sarjasta aivan perästämme kakkostilalta, vain pisteen Surriaisia perässä. Iltapelissä vastaan asettuu puolestaan niin ikään uusi vastus SB Naantali, joka löytyypi myös sarjan kärkipäästä, sijalta neljä ja kolme pistetä O2-Jyväskylää jäljessä.

Jos mietitte nimeä ”LASB Hml”, niin LASB on tosiaan Lammilta kotoisin. Eikun nehän muuttikin Lahteen. Vai Hollolaan? No muutti kuitenkin, ja sillon joukkueen nimen kirjaimet myös kaikki capslockattiin, koska mitä sitä muutakaan olisi tehty. Ja tämä lauantain LASB tulee muuten Hämeenlinnasta. MITÄ? ”Tuu nyt Tukio ite selittään tää homma” sanoisi eräs kollega jääkiekon puolelta. Anyway, LASB Hml on pelannut Kilpasarjassa myöskin erittäin vakuuttavan kauden, joten lauantaiaamuna nähdään todennäköisesti erittäin laadukas Kilpasarjan ottelu! Hämeenlinnan lahtelaisten parhaimmistoa ovat tällä kaudella olleet Oliver Järvinen (15+7), Teemu Matkalin (9+10) sekä Lauri Ranki (10+5).

Ottelun seuranta

Ja iltapelissä vastaan asettuukin sitten toinen uusi tuttavuus SB Naantali, joka tulee muuten Naantalista. Monille tulee Naantalista mieleen vain se kylpylä, itselleni tulee kuitenkin mieleen myös… No se kylpylä kanssa. Ja se parkettihalli, missä pelataan punaisilla palloilla! Siinäpä ne. Olen myös erittäin pettynyt ”Naantalin auringon alla”- sanontaan, koska kun edellisen kerran sielläpäin kävin, niin ei aurinkoa hirveästi näkynyt! #farssi Mutta siis, myös SB Naantali Naantalista on ollut Kilpasarjassa oivassa vireessä, ja edellisestä kuudesta ottelustaan joukkue onkin voittanut peräti viisi. Joukkueen kärki on todella laaja, eikä selkeitä pörssikärkiä erotu erityisemmin. Jesper Heiniö on tehoillut 9+2, Ville Nieminen (ei se entinen änäristara ja nykyinen valmentaja) 5+4, Väinö Pirkkama 3+6 ja siitä eteenpäin tasaiseen tahtiin muillakin hyviä lukemia.

Ottelun seuranta

Surriaiset on onnistunut pitkin kautta todella laajalla rintamalla, ja uusia ratkaisijoita tuntuu löytyvät illasta toiseen. Terävintä kärkeä ovat edustaneet kuitenkin Juuso Hyvärinen (7+7), Jesse Kokko (9+3), ja Aleksi Hokkanen (6+5). Tolppien välissä debytoi viikonloppuna kentältä maaliin siirtynyt Otto Lepoaho!

Eli saapukaahan Keski-Suomessa olevat fanit ehdottomasti lauantaina Ampparipesään seuraamaan vauhdikasta Kilpasarjan salibandyä ja kannustamaan Surriaiset voittoon!

C2

 

Pörriäiset suuntaa Itärajalle

Edustusjoukkue Pörriäiset puolestaan hyppää toiseksi viimeistä kertaa runkosarjassa bussin kyytiin, kun matkan kohteeksi lauantaina otetaan Lappeenranta. Siellä pääsemme pelaamaan uusitulle Urheilutalolle ja vastaan asettuu klo 13:30 alkaen luonnollisesti Nakkisormet eli NST! Historian havinaa kamppailussa on myöskin luvassa, sillä kyseessä on mahdollisesti viimeinen kerta ikinä, kun kukaan Pörriäisistä kohtaa NST:n, kun ensi kaudella seura sulautuu Saipa Salibandyn keltamustiin. Lauantain kamppailun jälkeen onkin sitten vieraspelireissut ihan hetkeksi nähty, sillä seuraavan ja viimeisen kerran tien päälle hypätään vasta 14.3. ja helmi-maaliskuussa saadaankin pelata peräti viidesti putkeen kotikaukalossa!

Mutta reissulle kun lähdetään, niin tarjotaan taas faktoja (ja vaihtoehtoisia faktoja) tulevasta matkakohteestamme eli Lappeenrannasta. Toki syksyllä tuolla jo pyörähdettiin syömässä, kun Imatralla SM-karsinnoissa käytiin pellailemassa. Lappeenranta (på svenska Villmanstrand) on tämän kauden SM-sarjan itäisin (ja kaakkoisin) kaupunki, sijaitseehan se ainoastaan noin 25 kilometrin päässä Suomen ja Venäjän välisestä Nuijamaan raja-asemasta. Todennäköisesti pitää siis lauantaina hieman kerrata venäjän kielen opintoja, että pärjää. Omilla nettisivuillaan Lappeenranta kertoo olevansa SUomen ilmastopääkaupunki, joten lauantaina voidaan todennäköisesti hengittää Suomen parasta ilmaa! Sitten löytyy Saimaa, satama, yliopisto ja kaiken kukkuraksi tuo legendaarinen Urheilutalo, joka myös remontoitiin tässä jokin hetki sitten, joten nyt pääsemme sielläkin hengittämään varmasti tätä Suomen parasta ilmaa! Niin ja Viipuriin pääsee Lappeenrannasta veneellä. Siinäpä tärkeimmät.

Tuleva vastus NST osoittautui meille erittäin vaikeaksi vastustajaksi edellisessä kohtaamisessa tammikuun alussa, jolloin Pörriäiset taisteli pisteet itselleen 8-6 voitolla. Etenkin lappeenrantalaisten puolustuspeli teki suuren vaikutuksen niin oman alueen varjelun, mailapuolustuksen kuin myös mitä maagisimman maalivahtipelaamisen muodossa. Hyökkäyspäässä puolestaan valkopaitojen vastaiskuspelaaminen meinasi välillä tuottaa harmaita hiuksia. Ja jos oli meillä vähän vaikeaa, niin viikko sitten NST antoi myös toisen myrskyvaroituksen, kun se löi TPS:n kotonaan peräti 11-5. Melkoisen tulikuuma joukkue siis lauantaina vastaan saadaan! Jos nyt taas jotain yksittäisiä pelaajia halutaan nostaa esille niin kyllä ensimmäisnä tulee listata sarjan paras maalivahtikaksikko Elias Nuorala - Aapo Seppälä, jotka molemmat vuorollaan antavat kyllä NST:lle rauhan omalla alueella mitä ilmiömäisimmillä torjuntaotteillaan. Kenttäpelaajista etenkin kapteeni Leo Sandini (7+2), taitava Eemil Louhelainen (7+7) sekä fyysisesti erittäin lahjakas Mateus Tukia (5+5) tekivät edellisessä ottelussa suuren vaikutuksen.

Pörriäiset nappasi puolestaan viime viikonloppuna komean 6-12 vierasvoiton Tiikereistä, joskin tuossakin ottelussa heikkoja hetkiä nähtiin, ja niistä pyritään nyt taas ainakin vähän enempi eroon pääsemään. Iloisina asioina nähtiin pitkästä aikaa osuneiden Joonas LehtosenNuutti Leskisen ja Julius Kilpikosken osumat; pelaaminen oli muutenkin sen näköistä pojilla, että lisääkin on vielä tulossa! Pisteet osaa jokainen lukea tilastoista itse, mutta Tiikeri-pelissä pörssien takaa nostetaan esille Elias Hakkaraisen suoritus; Lievestuoreen lahja Pörriäisille raastoi hyökkäyspäässä upeasti ja sai useita pallonriistoja aikaan, pitäen raitaturkkien puolustajat koko ajan varpaillaan!

Ottelun seuranta

Livestream (YouTube)

Ruutu +, Netflixin, Viaplayn, Elisa Viihteen, HBO Nordicin, CMoren ja Disney Channelin tilaajille tarjoamme jälleen ottelun ”tarkkaileppa näitä” pointit:

”Alkaako Jamin lupailtu nousu pörssin kärkisijoja kohti?”

”Myikö Matsutake Eelille huonon lavan?”

”Pitääkö Venäjän sanakirja ottaa mukaan?”

”Jatkuuko Nuutin hurja (FBA:lla täysin pysäyttämätön) pörssivire?”

"Jatkuuko Micon kahden vierasottelun maaliputki?"

"Painaako Julle uudestaan viivapommin?!"

”Onko Väinöllä jo Idässäkin oma fanikatsomo?”

"Kantaako Marius Winter Cupin voittopokaalia vielä mukana?"

"Kuinka Elias saa pidettyä "hair still perfect" moodin koko ottelun ajan?"

"Maltetaanko olla kuluttamatta jäähypenkkiä?"

"Mikä on matkan suosituin kännykkäpeli?"

"Onko lihapullat ja muusi yhtä 5/5 kuin viime viikonlopun ruuat?"

Seuraa lauantaina Pörriäisten matkaa Instagramin puolella o2jklmuury05- tilillä ja itse ottelua YouTubesta. Tai voihan sitä aina Lappeenrantaankin kulttuurimatkalle lähteä!

C2

24.01.2020