M1: Edustuksen miehet takaisin voittokantaan

01/24/2016 - 14:27

Otteluraportti: O2JKL-Steelers Jsb II

Kovassa noususuhdanteessa oleva Steelers saapui Ampparipesään vierailijan roolissa. Aikaisempi ottelu päättyi Ampparien 15-4 voittoon, mutta siihen ei ollut varaa tuudittautua, sillä Steelers oli ryöstänyt pisteitä viime aikoina. Luvassa oli siis tiukka kamppailu.
Ensimmäisen erän alku oli selvää Ampparien hallintaa. Ampparit saivat luotua maalipaikkoja liukuhihnatyyliin, mutta toivottua tulosta eli maalia ei syntynyt millään. Vajaan viiden minuutin pelin jälkeen O2 sai rangaistuslaukauksen, jota asteli ampumaan Ollimatti Karttunen. Tuloksena ei maalia. Hänen omien sanojen mukaan: jos hän olisi tiennyt että ampuu rankkarin pelissä sen tullessa, laittaisi hän yhdeksän rankkaria kymmenestä sisään. Tästä seurannut ylivoimakaan ei tuottanut tulosta, koska Steelers maalissa hääri Lauri Jarho, joka napsi todella eleettömästi Ampparien maalintekoyritykset. Muutama minuutti tästä ja taas pääsi O2 ylivoimalle, mutta vieläkään ei tullut maalia, syynä Lauri Jarho. Erä eteni O2 komennossa, kunnes ajassa 16.48 O2:n kapteeni Lempinen komenttiin keltapaitojen toimesta 2 min istunnolle. Ja näköjään O2:n on oltava alivoimalla, jotta saadaan tehtyä ottelun avausmaali. Ollimatti Karttunen katkaisi keskialueella syötön ja lähetti maalia kohti kantalaukauksen, jonka Jarho torjui eteensä ja Jere Oksanen kävi lyömässä irtokarat sisään. Steelers ei ylivoimalla maalia saanut aikaan, hyvistä tilanteista huolimatta. Vajaa puoli minuuttia oli ensimmäistä erää jäljellä kun Steelers sai avattua maalitilinsä O2:n pienoisella avustuksella. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin 1-1 tilanteessa.

Toinen erä käynnistyi hurlumhei tyyliin, koska molemmilla oli paikkoja puolin ja toisin. O2 käytti sen ensiksi hyväksi kun Ollimatti karttunen lähetti vihaisen kantalaukauksen puolesta kenttää kohti Steelers maalia ja pallohan löyti paikkansa heti riman alta ja O2 2-1 johtoon ajassa 24.20. Eipä aikaakaan kun Steelers tasoittaa vähintäänkin yhtä kovalla ja tarkalla laukauksella, 26.56 tilanne tasan 2-2. Mutta sitten alkoi tapahtumaan keltapaitojen puolesta (osansa oli Steelers pelaajien näyttelijäntaidoissa) Ajassa 29.18 komennettiin kapteeni Lempinen jälleen kahden minuutin istunnolle ja tästä puoliminuuttia Kuusela samoten kahden minuutin istunnolle. Kentällä oli pientä hässäkkää kun kaikki huusivat ja meuhkasivat kun ei oikein tiennyt mitä saa tehdä ja millä tyylillä tulisi kaatua. Kuitenkin O2 alivoima ja maalivahti Tikkanen pitivät maalinsa koskemattomana. Ajassa 34.00 badboy kapteeni Lempinen siirsi O2:n jälleen yhden maalin karkumatkalle. Ja tästä 40 sekunttia niin jälleen oli O2 peluri jäähyaitiossa, mutta sekin alivoima kestettiin. Puoli minuuttia ennen toisen erän loppua nähtiin ottelun yksi upeimmista osumista kun M.Manninen nosti ankkurinsa omasta päästä ja kisuttelivat Eskelisen kanssa Steelers puolustuksen ns. nakkikioskille. Toisen erän jälkeen tilanne 4-2 O2:lle.

Kolmas erä tärähti Ampparien toimesta räväkkäästi käyntiin sillä kun pelikello näytti 46.43 O2 johti jo 8-2. Maaleja takoivat Lempinen kertaa kaks, Keinänen sekä JP-Manninen. Tästä lähtikin sitten sellainen hurlumhei tahti käyntiin, joka nostatti yleisöä myöten viimeisimmätki ihokarvat pystyyn. Noin 50 minuutin kohdalla Steelers kavensi tilanteeksi 8-3. Minuutti tästä tilanne olikin jo 8-4. Ja jälleen Steelers hiipi lähemmäksi jo kolmen maalin päähän ajassa 54.15 .Härkä Lempinen siirsi puoli minuuttia 8-5 maalista Ampparit neljän maalin johtoon. Kolme minuuttia oli jäljellä kun Steelers:n Hakamäki purnasi itsensä jostain kumman syystä jäähypenkille ja O2 ei jättänyt tätä tilaisuutta käyttämättä kun Vesa ’’Urpo’’ Sivula tälläsi kolmospaikalta O2:n 10-5 johtoon ajassa 57.33. Tämän jälkeen Steelers haki kavennusta/tasoitusta ilman maalivahtia: Ensimmäinen kavennus tuli ajassa 58.11, toinen 58.37 ja kolmas 59.10. Tilanne oli tässä vaiheessa 10-8 eli todella kutkuttava 50 sekuntinen oli jäljellä. Mutta kukapas muukaan kuin Kapteeni Lempinen täräytti tyhjiin illan viidennensä ajassa 59.39 ja tilanne 11-8. Ottelu myös päättyi näihin lukemiin.

Ottelun parhaina palkittiin O2:n Lempinen tehon 5+1 ja Steelers maalivahti Lauri Jarho. Valitettavasti maalivahtien torjuntoja ei saatu laskettua jostain kumman syystä, pahoittelemme.

Viimeisessä erässä taottiin siis yhteensä 13 maalia,hurjaa. Osansa teki varmasti se, että omien pörssien kiinnostus nousi ja puolustaminen ei enään maittanut. Näistä ns. sulamisen esiasteista opitaan, jotta niitä ei tulisi jatkossa vaan pystyisimme vetämään ehjän 60 minuuttisen. Emme voi lähteä masut täynnä tulevaan viikkoon vaan kyllä meille nälkä jäi tämän päiväisestä. Tämä peli oli ensimmäinen osa neljästä meillä käynnissä olevasta härkäviikosta. Torstaina mitellään paikallisvastustaja Duxia vastaan monitoimitalolla kello 19.15, Lauantaina Suomen Cupin pikkufinaalissa vastaan tulee Tiikerit sekä sunnuntaina Forssan Suupparit monitoimitalolla. Olehan mukana Ampparien härkäviikossa!

Lisänä suuret kiitokset yleisölle, joka oli mukavasti mukana hurlumhei pelissä. Erityisesti te yläkerran pojat, jotka piditte ääntä koko pelin ajan, teitä odottaa pieni yllätys. Olkaahan kuulolla.