10/23/2017 - 12:12

Miehet edustus

Otteluraportti: Nurmon Jymy – O2-Jyväskylä
Lauantai 21.10.2017 kello 15.00

Edustuksen miehillä oli tiedossa vierasottelu Lakeuksilla, kun Nurmon Jymyn hoiti isännöimisen. Ennen ottelua Ampparit olivat tietoisia Nurmon Jymyn vahvuuksista ja heikkouksista. Näitä asioita käytiin läpi menneellä treeniviikolla, jotta Ampparit olisivat valmiina, kun peli vihelletään käyntiin. Nurmosta lähdettiin hakemaan kahta sarjapistettä ja lyömään poikki kolmen ottelun tappioputki.

Ensimmäinen erä alkoi molempien joukkueiden osalta hieman tunnustelevasti. Ensimmäinen tilastomerkintä iskeytyi pöytäkirjaan ajassa 2.23 kun Nurmon Jymyn Tommi Kärkkäinen komennettiin istumaan kahden minuutin jäähyä estämisestä. Tässä olisi ollut Amppareilla tilaisuus siirtyä johtoon, mutta Jymy kesti Amppareiden ylivoiman. Pelikellon näyttäessä 8.34 Nurmon Jymy siirtyi 1-0 johtoon Miika Malkamäen maalatessa lähietäisyydeltä pallon O2-maaliin Jose Kivipellon syötöstä. Harri Käpyaho lisäsi Jymyn johdon 2-0 ajassa 11.28 Olli-Jussi Sariolan syötöstä. Jälleen muutama minuutti edellisestä niin peli onkin jo 3-0 Jymylle. Tällä kertaa maalintekijänä Martti Lamminmäki ja syöttäjänä Lauri Lehtimäki. 3-0 maalin jälkeen Amppareille tuomitaan rangaistus, mutta onneksi Ampparit kestivät tämän kahden minuutin alivoiman eikä Jymy onnistunut siirtymään suurempaan johtoon. Rangaistuksen jälkeen alkoi tapahtua toden teolla kotijoukkueen päässä. Ensin Ville Sepposen kaventaa tilanteeksi 3-1 ajassa 17.40 ja 25 sekuntia edellisestä sama mies maalaa jälleen. Pelikello näytti aikaa 18.05 kun Ampparit olivat tulleet jo maalin päähän jymystä. Eikä tässä vielä kaikki, kun ajassa 18.29 Jymyn Eetu Sariola istutetaan jäähylle kahden minuutin arvoisesti. Sariola kerkesi istua jäähyllä ainoastaan 21 sekuntia kun Ampparit lyövät pelin tasoihin ajassa 18.50. Enempää tilastomerkintöjä ei nähdä ottelun ensimmäisessä erässä. Tästä ottelusta taisikin tulla tosissaan maalintekokilpailu. Avauserän torjunnat Jymyn Viitala 2 torjuntaa ja O2:n Tikkanen 4 torjuntaa.

Toinen erä jatkui siitä mihin edellinen loppui. Ensin Jymy siirtyi 4-3 johtoon ajassa 26.25 ja neljä minuuttia tästä Ampparit tasoittavat pelin 4-4:ään Iiro Pieviläisen maalatessa Miika Huuskon syötöstä. Kerkeää kulua vajaa minuutti edellisestä maalista, kun Amppareille tarjotaan tilaisuus mennä ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon, kun Jymylle vihelletään rangaistus protestoimisesta. Amppareiden ylivoima ei jätä tätä tilaisuutta käyttämättä, kun Juho Aijasaho maalaa kapteeni Lempisen syötöstä. Pelikello näyttää tässä kohdin 32.26. Samassa ajassa Jymy vaihtaa maalivahtia. Joonas Viitala pois ja Rasmus Hasu sisään. Kauaa eivät Ampparit johtoasemassa pysyneet kun Jymy tasoittaa pelin 5-5:een ajassa 33.19. Kahdeksan sekuntia ennen toisen erän loppua Jymylle tuomitaan rangaistus estämisestä. Jäähyä lähtee kärsimään toistamiseen Eetu Sariola. Enempää toisessa erässä ei tule tilastomerkintöjä, joten kolmanteen erään lähdetään tiukassa 5-5 tilanteessa. Toisen erän torjunnat: Jymyn Viitala ja Hasu yhteensä 2 torjuntaa ja O2:n Tikkanen 4 torjuntaa. Ottelun kaksi ensimmäistä erää olivat hyvin samanlaisia keskenään ja kolmas erä tuskin tuo tähän poikkeusta.

Kolmas erä alkaa Amppareiden rangaistuksella ajassa 43.31. Rangaistusaitioon komennetaan Vesa Sivula estämisestä. Jymy ei jätä tätä tilaisuutta käyttämättä vaan siirtyi 6-5 johtoon ajassa 44.59. Maalintekijän Jose Kivipelto Eetu Sariolan syötöstä. Seuraavaksi pallon maalin laukoi Ampparit. Maalintekijän Iiro Kinnunen komealla laukauksella. Syötön tähän tarjoili erän alussa jäähyllä istunut Vesa Sivulla. Noin puoli minuuttia tasoitusmaalista ja Amppareille vihelletään jälleen rangaistus. Nyt vuorostaan rangaistuksen kärsii Markus Manninen. Jymy siirtyy jälleen johtoon ylivoimalla ajassa 50.41 kun Jose Kivipelto onnistuu illan toisellaan. Syöttöpisteen tähän maaliin kirjautti jälleen Eetu Sariola. Reipas minuutti Jymyn johtomaalista ja taas voi tuulettaa. Nimittäin Ampparit tasoittavat pelin jälleen ajassa 51.43 Iiro Pieviläisen toimesta. Tähän maaliin syötön tarjoilee Markus Manninen loistavalla pelisilmällä. Molemmille joukkueille vihellettiin erän loppuun vielä yhdet rangaistukset eikä kumpikaan joukkue onnistunut siirtymään enään johtoon varsinaisella peliajalla. Koittaa siis jatkoaika. Kolmannen erän torjunnat Jymyn Hasu 8 torjuntaa ja O2:n Tikkanen 7 torjuntaa.

Jatkoaika ei tarjoillut mitään ihmeellistä pelillisesti. Ajassa 62.19 Amppareiden Joel Wenning komennettiin jäähylle mailaan lyömisestä ja tästä seurasi Jymyn ylivoima neljällä kolmea vastaan. Aloitus on Amppareiden maalista katsottuna vasemmalla puolella. Ampparit voittavat aloituksen, mutta Amppareiden toimesta lähetetty purkupallo kimpoaa suoraan laidasta Miika Malkamäelle, joka kanttaa ottelulle viimeisen niitin ajassa 62.25. Ottelun loppuluvut siis 8-7 jatkoajan jälkeen Nurmon Jymylle. Jatkoajan torjunnat Jymyn Hasu 1 torjunta ja O2:n Tikkanen 1 torjunta.

Kulta ja 3 pistettä: NJ Miika Malkamäki

Amppareiden tappioputki sai vielä jatkoa, mutta Jyväskylään lähti sentään yksi piste, joka lisätään sarjataulukkoon. Seuraavan kerran Ampparit ovat pistejahdissa vajaan kolmen viikon päästä. Ensin lauantaina 11.11 SB Vaasa saapuu Monitoimitalolle ja heti sunnuntaina Ampparit matkaavat Tikkurilaan Tiikereiden vieraaksi.