M1: Derbyn aika tullut on!

09/23/2022 - 13:06

Ampparit ja Happee Steamers iskevät yhteen lauantaina Monnarilla

Inssi-Divari jatkuu O2-Jyväskylän osalta huomenna lauantaina, kun matkaamme "vierasotteluun" Jyväskylän Monitoimitalolle. Vastaan asettuu tietenkin täksi kaudeksi sarjaan noussut Happee Steamers, ja sehän tarkoittaa samalla kauden ensimmäistä Jyväskylän Derbyä!

Joukkueet eivät ole aikaisemmin kohdanneet pääsarjatasolla, mutta tuttuja tässä kyllä ollaan jo viime vuosilta; harjoituspelejä on pelattu viime kausina useita, 2018 kohdattiin Suomen Cupissa ja sarjapeleissäkin on väännetty edellisen kerran kaudella 2016-2017, kun molemmat joukkueet pelasivat vielä Sisä-Suomen 2-divisioonaa (Ampparit nousi tuon kauden päätteeksi Divariin). Näiden kohtaamisien rekordihan on Amppareiden kannalta melko tappiollista luettavaa, joten ihan historian valossa tarkasteltunahan oranssipaidat lähtee lauantain derbyyn altavastaajana. Toki Amppareilla on takanaan jo useampi kausi pääsarjatasolla, joten jonkunlainen etukin on joukkueella olemassa...

O2-Jyväskylä - Happee Steamers, marraskuu 2018

Edellinen kilpailullinen kohtaaminen Steamersin kanssa pelattiin marraskuussa 2018 Suomen Cupin merkeissä Palokassa. Kuva: Esa Jokinen

Molemmat joukkueista avasivat kautensa viime lauantaina. Ampparit haki komean vierasryöstön Kirkkonummelta kaatamalla Rangersin 3-4, Steamers puolestaan kärsi kotonaan tappion Tampereen Kooveelle lukemin 6-10.

Listasimme eilen sosiaalisessa mediassamme muutaman Seuraa Heitä- tyyppisen taisteluparin huomisesta pelistä, tässä hieman avattuna heistä lisää:

Mitri Tuomala, O2-Jyväskylä / Paul Kotilainen, Steamers

Joukkueiden tulosyksikköjen keskikaistoilta löytyy tällä kaudella taitoa ja johtajuutta. Yllätyssopimuksen Steamersiin tehnyt, kaiken kokenut ja yli 450 Liigapelin kokemuksen omaava Kotilainen johdattaa joukkueensa ykköskenttää, jolta myös on lupa odottaa isoja tehoja tällä kaudella (laidoilla Mikael Määttä ja Tommi Taimisto). Amppareiden puolelta taas viime kaudella breikanutta Panta & Boys- kenttää, jonka laidoilla hyökkäävät viekkaat ja virnuilevat Elmo Lavonen sekä Oscar Salminen, johdattaa 11 vuotta Kotilaista nuorempi Mitri Tuomala. Avausottelussa kaksi maalia iskenyt Mitri aloitti viime viikonloppuna kolmannen kautensa miesten pääsarjoissa ja etenkin 24 pörssiä tuottanut viime kausi antoi viitteitä siitä, että tällä kaudella olisi lupa odottaa entistä isompaa steppiä kohti Inssi-Divarin eliittiä!

Aatu Knuuti, O2-Jyväskylä / Jarno Hirvonen, Steamers

Ai mitäkö yhteistä näillä kahdella pelurilla on, sen lisäksi että molemmat ovat joukkueidensa tärkeitä hyökkäyspään pelaajia? No se, että kun Jarno Hirvosen pääsarjauran viimeinen kausi (tai siis jäi pidemmälle tauolle vain :D) alkoi vuonna 2007, syntyi Aatu Knuuti samana vuonna! Herroilla on siis ikäeroa nöyrät 29 vuotta. Hirvosella on takataskussaan 362 pelin ja 382 pörssin kokemus Liigasta, Knuuti puolestaan pääsi viime kaudella kirjoittamaan nimensä ensimmäistä kertaa Divarin tilastoihin; sekä otteluiden että tehopisteiden muodossa. Nämä kaksi hyökkääjää edustavat siis jyväskyläläisen salibandyn täysin eri sukupolvia, mutta molemmat kuuluvat tällä kaudella ehdottomasti koko Inssi-Divarin mielenkiintoisimpiin pelaajiin!

Markus Manninen, O2-Jyväskylä / Mikael Määttä, Steamers

Maaleja. Sellaisia voidaan aina ainakin vähäsen uskaltaa odottaa, kun nämä herrat astuvat kentälle. Markus Manninen kuuluu O2-Jyväskylän suuriin ikoneihin, vaikka tänä vuonna mittariin tulikin vasta 28 vuotta. Pelipaikka on hieman vaihdellut viime kausien aikana puolustajan hyökkääjän välillä, tällä kaudella paikka tuntuu löytyvän Marius Niemelän johtaman kentällisen laidasta. Yhteensä Makella on Divariuralta kasassa 125 peliä ja 78 maalia, joten kyllä sitä maaliodottamaa on syytä pitää yllä. Mikael Määttä puolestaan on niinikään jyväskyläläisen salibandyn pioneereja, siitäkin huolimatta että 34- vuotiaan taiturin urasta ainoastaan yksi on tähän mennessä pelattu pääsarjoissa; kaudella 2020-2021 "Poopa" viiletti Amppareiden paidassa 25 ottelua iskien 21 maalia. Nyt edessä on siis tällä ikinuorella maalisylkijällä toinen kausi pääsarjoissa, kun Steamers toivoo Poopalta varmasti myös tältä kaudelta yli 20 maalin sesonkia.

Henri Tikkanen, O2-Jyväskylä / Miika Aaltokallio, Steamers

Maalivahtien taisto! Amppareiden luottovahti Tikkanen sekä häntä kuusi vuotta nuorempi Aaltokallio ovat molemmat käyneet läpi loppuun asti junioripolun Happeen puolella, josta matka on jatkunut sitten Miesten peleihin hyvinkin luonnollisella jatkumolla. Molemmat näistä keskisuomalaisista huipputorjujista edustavat parhaimmillaan Inssi-Divarin maalivahtien aivan terävintä kärkeä. Aaltokalliolla on nyt edessään ensimmäinen kausi miesten pääsarjoissa, virkaveli Tikkasella puolestaan on käynnissä nyt kuudes peräkkäinen kausi Divarissa.

Lari Mäkelä, O2-Jyväskylä / Valtteri Pernu, Steamers

Nämä kaksi 2000- ikäluokan lahjakasta pelaajaa ovat käyneet nuoremmissa junioreissa hyvinkin päinvastaiset urapolut. FBC Duxin kasvatti Lari siirtyi jo hyvin nuorena Happeen junioripolulle, josta tie jatkoi sitten vielä B-juniori-iän jälkeen Amppareihin. Valtteri Pernu on puolestaan alun perin Amppareiden kasvatteja, josta B-juniorina tie vei sitten Happeeseen, josta B- ja A- juniorivuosien jälkeen tie on jatkunut Steamersin Inssi-Divarimiehistöön. Molemmat nuorukaiset ovat siinä iässä, että lopullinen läpimurto pääsarjatasolle olisi pikkuhiljaa tulossa, ja molemmat myös ainakin hyvällä polulla sen suhteen ovat, sillä sekä Mäkelä että Pernu pelaavat joukkueissaan todella isoissa rooleissa tälläkin kaudella, Lari puolustajana ja Valtteri sentterinä.

Näitä herroja, ja monia, monia muita kannattaa lauantaina tulla Monnarille seuraamaan! Ottelulähetystä on luvassa jälleen SalibandyTV:n puolella, mutta kyllähän salibandy on parasta paikan päällä. Tule siis paikanpäälle kannustamaan Ampparit voittoon kauden ensimmäisessä Jyväskylän Derbyssä;

Happee Steamers - O2-Jyväskylä, huomenna lauantaina Jyväskylän Monitoimitalolla klo 15:00 alkaen!

Steamers ennakko

Joukkue