C1-pojat: SM-sarjan avaus Espoossa päättyi 4-3 tappioon

09/23/2017 - 11:52

C1

Mustan peliryhmän SM-sarjan pelit alkoivat vieraspelireissulla Oilersin vieraaksi. Oilers sijoittui viime vuonna SM-sarjassa neljänneksi ja myös tämän vuoden ennakkoarvioissa joukkuetta on povattu sarjan kärkipäähän.
Amppareiden rivit oli koottu ja matkaan lähdettiin viidellätoista kenttäpelaajalla ja yhdellä maalimolkella. Espoo osoittautui ennakkoarvioitua etelämmäksi ja paikalle saavuttiin puoli tuntia suunniteltua myöhemmin. Nopeat alkulämmöt saattoi tässä kohtaa jopa palvella ampparipoikia kun jännitykselle ei jäänyt aikaa.

Ottelu alkoi tunnustellen, kummankin joukkueen pitäessä puolustusrivit tiiviinä. Ajassa 10:07 Oilers onnistui murtamaan O2-puolustuksen kahdella pystysyötöllä ja poikkisyötöllä tyhjään maalintekopaikkaan. O2 maalissa Justus Niemi oli tilanteessa voimaton ja Oilers maalasi ensimmäisenä. Erän toisella puoliskolla ei maaleja enää nähty ja erätauolle siirryttiin kotijoukkueen 1-0 johdossa. Ampparikirjanpidon mukaan torjunnat ensimmäisessä erässä Oilers: 9 torjuntaa O2: 3 torjuntaa. Oilerskirjanpidon mukaan Oilers: 12 torjuntaa O2: 12 torjuntaa. Liekö kulturillinen ero lasketuissa määrissä.

Toisen erän alkoi vaiherikkaasti, kun Sameli Rantanen ja Jere Rautasalo taistelivat pallosta kulmassa. Kaksinkamppailussa tunteet pääsivät kuohahtamaan ja Oilersin Rantaselle tuomittiin 5 minuutin rangaistus huitomisesta ja Amppareiden Rautasalolle 2 min rangaistus estämisestä. O2 pääsi siis pelaamaan Rautasalon rangaistuksen päätyttyä kolme minuuttia ylivoimaa. O2 ei pystynyt kuitenkaan hyödyntämään ylivoimaa läheltä piti -tilanteista huolimatta. Ja niin kun kliseet yleensä pitävät paikkansa, pitivät ne myös tässä tilanteessa. Jos et ite tee paikoista, niin kaveri kyllä tekee. Ajassa 28:33 Oilers siirtyi 2-0 johtoon ja kolme minuuttia myöhemmin 3-0 johtoon.

Toisen erän loppuun nähtiin vihdoin Amppareiden ensimmäinen SM-sarjamaali. Anssi Halomo passasi Ville Takulalle keskustaan. Kylmänviileä viimeistely ja taululle 3-1 lukemat. Erän loppuun Amppareiden Eero Luokkanen passitettiin vielä jäähypenkille. Jäähy osoittautui kohtalokkaaksi, kun Oilers teki ottelun voittomaaliksi jääneen 4-1 osuman 17 sekuntia ennen toisen erän loppua ylivoimalla. Ampparikirjanpidossa torjunnat Oilers: 6 torjuntaa O2: 6 torjuntaa. Toimitsijoiden kirjanpidossa Oilers: 8 torjuntaa O2: 13 torjuntaa.

Ampparit lähtivät kolmanteen erään kolmen maalin takaa-ajoasemassa. Oilers pelasi puolustuspelinsä pääosin miesmerkillä, ja Ampparit lähtivät uusin suunnitelmin kolmanteen erään tätä murtamaan. Ville Takula kavensikin viiden minuutin pelin jälkeen pelin Toni Ekmanin syötöstä neljään kahteen. Tämän jälkeen O2 pääsi pelaamaan kahdesti ylivoimaa peräkkäin, yhteensä siis neljä minuuttia. Ylivoimapeli jatkoi kuitenkin läheltä piti -linjalla ja ero pysyi kahdessa maalissa. Neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä Jere Rautasalo lähetti vastustamattoman laukauksen puolustajan tontilta, joka tippui suoraan alakulmaan.

Viimeiselle neljälle minuutille saatiin jännitysnäytelmä, mikä päättyi kuitenkin jyväskyläläisten kannalta pettymykseen. Tasoitusta haettiin osittain ilman maalivahtiakin, mutta Oilers pystyi pitämään O2:sen pois kaikista vaarallisimmilta maalintekopaikoilta. Lopputulos 4-3 ja pisteet jäävät pääkaupunkiseudulle. Koko ottelun torjunnat merkittiin keskisuomalaisittain Oilers: 19 torjuntaa O2: 11 torjuntaa. Pääkaupunkiseutulaisittain Oilers: 24 torjuntaa O2: 30 torjuntaa.

Mustan peliryhmän pelit jatkuvat ensi viikon lauantaina 30.9. klo 16.30 Palokan koululla Tikkurilan Tiikereitä vastaan. Tervetuloa kannustamaan Ampparit ensimmäiseen voittoon.