M1: Amppareiden lento cupissa lopahti heti alkuunsa

09/23/2013 - 13:49

Miesten kausi ei lähtenyt käyntiin lainkaan odotetusti lauantaina, kun jatkopaikka Suomen cupin toiselta kierrokselta jäi voiton, tasapelin ja tappion myötä haaveeksi. Tämän viikon sunnuntaina alkava sarjakausi on siis ainoa kilpailu, johon O2-Jyväskylä osallistuu.

Aamulla kaikki näytti vielä hyvältä, kun kolmosdivarin SBS Lohkovoittaja kaatui hallitusti 4-0. Ville Puro pelasi maalissa nollapelin, ja maaleista vastasivat Anssi Huisman, Tuomas Pulkkinen sekä Vesa Hytönen kahdesti. Iltapäivällä vastaan asettunut kakkosdivarin sarjanousija V&L Nokialta pelasi erinomaisen pelin, ja Ampparit olivat joko takki auki, kohmeessa tai kumpaakin. V&L karkasi 2-2 päättyneen avauserän jälkeen toisessa erässä kahden maalin johtoon, ja lisättyään eron jo kolmeen kolmannen alussa O2 oli lyöty köysiin. Lopussa kirivaihde löytyi, mutta kaksi kavennusmaalia eivät olleet tarpeeksi, ja peli meni ansaitusti 5-4 V&L:lle. Maalarit toisessa ottelussa olivat Eetu Eronen, Tuomas Laukkala, Ismo Nybacka sekä Eino Jauhiainen.

Kolmannessa ottelussa vaadittiin voitto JDT:tä vastaan jatkopaikan saamiseksi, mutta vain yhdeksällä miehellä pelanneiden tamperelaisten betonipuolustus piti, ja vastaiskut olivat myrkyllisiä. 4-4 päättynyt ottelu tiesi sitä, että O2 jäi lohkossaan kolmanneksi, ja cupin ottelut päättyivät tämän kauden osalta heti kärkeen. Jatkoon kolmannelle kierrokselle lohkosta etenivät V&L sekä JDT.

Kaiken kaikkiaan päivästä jäi melko sekava ja huono maku, ja tekemistä riittää tällä viikolla, jotta Pirkkalasta lähtisi avausvoitto kelkkaan. Täytyy kuitenkin myös muistaa, että uusia pelaajia on paljon, kokoonpanot elävät jatkuvasti ja yhteistä pelitapaa vielä haetaan. Peli ei kenelläkään tässä vaiheessa ole kovin valmista, ja tällä viikolla pyritäänkin punomaan lankoja yhteen, jotta peli kulkisi Pirkkain vieraana sunnuntain sarja-avauksessa mahdollisimman hyvin.