N1: Naisten palapeli alkaa valmistua

08/23/2016 - 15:27

Ampparittaret ovat valmistautuneet kauteen varsin salamyhkäisesti. Paljon on kerennyt sattua ja kesä onkin ollut varsinaista vuoristorataa. Monta vanhaa luottoratsua on toimitettu makkaratehtaalle viime kauden päätteeksi, mutta onneksemme saimme samalla reissulla mukaamme muutaman paluumuuttajan. Taustajoukot ovat uudistuneet ja peli-ilmettä paranneltu. Valitettavasti huonosta huumorista ja oudoista persoonista ei kutenkaan vieläkään eroon päästy. Päinvastoin.

Työmyyrä Kati Pulkkisen joukkueenjohdossa korvaa viime kauden kapteenimme Annakaisa Helenius, joka tunki heti alkuun kolmet villasukat jalkaansa astuessaan Katin saappaisiin. Hänen raajoinaan toimivat Piia Lehtola, Eeva Hänninen ja Sini Suontausta.

Valmennuksen kapellimestarina jatkaa Jere Viljanmaa, rummuissa Esko Väisänen, basso Markus Penttinen ja triangelissa Jaakko Andersson. Lisäksi joukkoon on eksynyt yksi ammattilainenkin, kun urheiluhieroja Otto Janhonen kaapattiin mukaan. Eskon vastuulle lyödään kaikki mikä menee pieleen, Markus jatkaa porukan piiskaamista kuntoon ja Jaakko toimii maalivahtien korvamatona.

Pelaajapuolella uudistus on ollut rajua, mutta hillittyä? Moni poistui joukostamme, mutta pääsemme silti aloittamaan kauden tutulla ryhmällä, mikä tuo varmasti etua kilpailijoihin. Uudet pelurit ovat tuttuja aiemmilta kausilta ja heidän taidonnäytteitään pääsette varmasti ihailemaan ensimmäisistä peleistä lähtien. Runko on vielä kapea verrattuna aiempaan kauteen, mutta naisten joukkue toimii yhteistyössä uuden tyttöakatemiamme kanssa läpi kauden ja junnuille onkin varmasti tarjolla tilaisuuksia liigailman haisteluun. Se ei tosin meidän bussissamme aina ihastuta. :)

Reenipelit on potkaistu jo aikaa sitten vauhtiin ja myös niissä tulokset ovat olleet jotain kaamean ja loistokkaan välimaastosta. Vastustajina ovat toimineet lähinnä alueen poikajunnut ja kävipä JoKakin näyttämässä taitojaan. Naiset kohtaavat kuitenkin ennen liigan alkua vielä mm. Happeen sekä Kooveen ja nuo pelit antavat jo paremmin viitteitä siitä missäpäin vuoristorataa myö viiletetään. Nuo ottelut pelataan Palokassa 7.9 n.klo 18.10 (Happee) ja Koovee kohdataan 9.9 Kaukajärvellä klo 19. Naisten liiga puolestaan käynnistyy 17.9 Oulussa Rankkojen Ankkojen vieraana.

O2-naisten sopimustilanne 23.8:

Alina Laitinen MV
Tanja Matilainen MV

Emmi Luoma
Jenni Kaipainen
Alisa Huisman
Noora Peltola
Heidi Aukee

Tiia Hattara
Kiia Avikainen
Veera Jalkanen
Piia Niemi
Ina Airola
Jenni Pekkarinen
Marianna Kivinen
Roosa Pelto-Arvo
Saara Metsälä
Jessica Lustig