M1: Suurten panosten pelit jatkuvat!

02/23/2023 - 19:26

Runkosarjan kolmanneksi viimeisessä ottelussa saadaan Palokkaan vierailijoita Tikkurilasta

Viime viikonloppuna Ampparit nappasi upean ja tärkeän voiton, kun Karhut kaatui "kuuden pisteen ottelussa" kotiyleisön edessä lukemin 10-7. Voitolla Ampparit piti itsensä mukana kamppailussa kevään pudotuspelipaikoista, mutta edelleen on töitä jäljellä. Tulevana viikonloppuna panokset eivät ole yhtään pienemmät, kun lauantaina 25.2. Palokkaan saapuu vieraaksi Tikkurilan Tiikerit.

Ennen viikonloppua tilanne sarjataulukossa näyttää seuraavalta: Ampparit majailee sijalla yhdeksän 34 pisteellä. Kuudetta sijaa eli viimeistä pudotuspelipaikkaa pitää hallussaan Koovee 38 pisteellä. Välissä ovat vielä myös Karhut 37 pisteellä ja Josba 36 pisteellä. Karhuilla on jäljellä enää kaksi ottelua runkosarjassa, muilla kolme. Mutta panoksia on toki myös vierailla, sillä sijaa 10 pitävä Tiikerit ovat vain neljä pistettä edellä viimeisellä karsijan paikalla olevaa Happee Steamersia, joka on pelannut myös ottelun Tiikereitä vähemmän. Pudotuspeleihin Tiikerit ei enää voi päästä, mutta varmasti mielellään raitaturkit karsintaviivaa karistaisivat. Joten kyllä tulevana viikonloppuna todella isoista sarjapisteistä taistellaan, kuten tässä vaiheessa kautta kuuluu taistellakin!

Marraskuussa Tiikerit voitti joukkueiden edellisen keskinäisen kamppailun Tikkurilassa lukemin 5-4. Tuolloin eivät kumpikaan joukkue juuri maalipaikoilla juhlineet, ja eipä ole Tiikereiden hyökkäyspeli muutenkaan joukkueen suurin vahvuus tällä kaudella ollut; tehtyjä maaleja on sarjassa kolmanneksi vähiten. Sen sijaan päästettyjä on myös huomattavasti vähemmän kuin muilla sarjan jälkimmäisellä puoliskolla olevilla, joten melkoisen päivätyön saa Ampparit lauantaina taas tehdä, jotta Tiikereiden puolustus saadaan murrettua. Palokkaan Tiikerit saapuu kolmen ottelun tappioputkessa.

Yksilötasolla Tiikereiden isoja onnistujia tällä kaudella ovat olleet muun muassa Otto Blomqvist (13+15), Miika Iskanius (6+16) sekä nuori Aleksi Lindgren (6+15). Lindgrenin ohella muista Tiikereiden juniori-ikäisistä pelaajista isoa roolia tällä kaudella ovat pelanneet myös hyökkääjät Leevi Laitinen (10+3), Julius Tuomas (2+3) ja Viljami Tammipuro (1+0) sekä puolustajat Roni Lehtimäki (4+4), Arttu Jokinen (4+4) ja Valtteri Järnfors (4+3). Hyvin nuorella joukkueella on siis Tiikerit tällä kaudella Inssi-Divarissa operoinut, mutta ennakkoluulottomasti nuoret talentit ovat esiin nousseet! Tolppien välissä on myös nähty nuorta osaamista, kun ykkösmaalivahdin viittaa on kantanut kauden edetessä Tammipuron tavoin 2005- ikäluokkaan kuuluva Niklas Nykänen (15 ottelua, 71,03%).

Varmasti kova peli on siis Amppareilla luvassa myös tulevana lauantaina, ja viime viikonlopun tavoin toivomme suuresti, että kannattajat löytävät paikan päälle Palokkaan ja mekkalaa lehtereillä riittää; nyt eletään niitä aikoja kaudesta kun se kuuluisa kuudes kenttäpelaaja on joukkueelle elintärkeä voimavara!

Tervetuloa siis lauantaina kannustamaan Ampparit voittoon ja kohti kevään ratkaisupelejä!

O2-Jyväskylä - Tiikerit lauantaina 25.2.2023 Palokan koulukeskuksella Klo 14:00!

Otteluisäntänä: K-Supermarket Länsiväylä

Amppareiden monivuotinen yhteistyökumppani K-Supermarket Länsiväylä viettää tällä viikolla uudistetun kaupan avajaisiaan. Käy sinäkin ihastelemassa uudistettua myymälää ja tekemässä ostoksesi "Länkkärissä"!

Tiikerit ennakko

Kuva: Esa Jokinen
Joukkue