D1 / Alkukausi kilpasarjassa 2016-17

11/22/2016 - 15:55

Kesän jälkeen joukkue uusiutui jonkin verran, mutta intoa uhkuen haettiin pelimoraalia kauden alkua odottaessa.

Ampparit

Viimein koitti kauden ensimmäinen turnaus 9.10 Valkeakoskella Tietotalon lukiolla. Jännitys oli käsin kosketeltavissa pukuhuoneessa ennen kaukaloon astumista KooVee Punaisia vastaan. Jännittyneisyys ja joukkueen uudistuminen näkyivät kentällä selvästi, vaikka aika ajoin peli olikin todella mallikasta ja kurinalaista. Se ei kuitenkaan riittänyt, vaan Koovee nappasi voiton lukemin 11-5.

Toiseen peliin valmennus etsi keinoja kentällä dominointiin, mutta hieman tulevan vastustajan analysointi meni vikaan. FoSu vei tästäkin pelistä pisteet lukemin 3-15 maalieron katkaistessa ottelun. Vastustaja onnistui sotkemaan taitavasti meidän pelin syötellen paljon ja sulkien tehokkaasti meidän hyökkäykset jo keskikentällä.

Haavoja nuollen treenaaminen jatkui kuitenkin hyvällä sykkeellä, vaikka toisen maalivahdin siirtyminen pois joukkueesta aiheuttikin harmaita hiuksia.

Ampparit

Toinen turnaus oli kuitenkin edessä jo 29.10 Tampereella Vuoreksen liikuntahallilla.
Ensimmäinen vastustaja Tampereen Classic tiedettiin jo etukäteen lohkon kovimmaksi, mutta lopputulos toisen pelatun erän jälkeen yllätti niin pelaajat, valmennuksen kuin taustajoukotkin. Peli oli Classicin täyttä hallintaa alkuvihellyksestä asti ja taululle jäivät lukemiksi 27-0.

Ampparit

Edellisen ottelun sisuunnuttamana kaukaloon asteli erittäin ärsytetty ampparilauma toiseen peliin Happeen Punaisia vastaan. Meillä maalissa D1-tasolla debytoiva Jerry Rantala (D2 musta) ja vastustajalla myös tällä sarjatasolla debyyttinsä tekevä veskari.
Sisuuntuminen toi toivottua tulosta ja peli oli äärimmäisen tiukka ja tasainen kaksi ensimmäistä erää. Kolmannessa erässä pieni väsy hiipi pelipaitaan ja 6-4 johtoasema kutistui kirvelevään 6-7 tappioon.

Muutaman viikon treenaamisen ja huilin jälkeen kohdattiin Palokan koulukeskuksen paikallisväännössä Happeen Valkoinen joukkue. Samaan aikaan lohkon muut joukkueet pelasivat Tampereella.
Hyvällä asenteella lähdettiin taistoon runsaslukuisen yleisön edessä. Tässäkin ottelussa nähtiin D1-debyytti, kun meidän maaliamme vartioi Jerry Landen (D2 valkoinen).
Ottelusta muodostui tasainen vääntö, vaikka vastustaja olikin poiminut lisää kovia pelimiehiä riveihinsä aikaisempiin turnauksiin verrattuna toisesta joukkueesta. Maaleja syntyi tasatahtiin ja summerin soidessa piti meidän todeta jälleen vastustajan tehneen kuitenkin yhden maalin enemmän eli tappio kirjattiin meille lukemin 7-8.

Seuraavana viikonloppuna 19.11 jälleen bussin keula kohti Tamperetta ja Spiral- hallia.
Karsintasarjan viimeisen turnauksen ensimmäinen vastustaja oli SC Weikot Haukat. Ensimmäinen erä pelattiin todella kurinalaisesti ja erätauolle mentiinkin 1-2 tappioasemassa. Ilmeisesti aikainen lähtö toi tässä vaiheessa unen silmiin ja toisessa erässä vastustaja raastoi taululle päätöslukemat 2-15.

Toisessa pelissä vastassa oli SBT PaPo ja sama unisuus näytti meillä olevan edelleen päällä. Vastustaja käytti sitä hienosti hyväkseen ja kirjautti itselleen voiton luvuin 12-4.

Ampparit

Yhteenveto karsintasarjasta:Meillä uudet pelaajat ovat päässeet hienosti joukkueeseen sisään ja tahtoa voittaa löytyy edelleen tappioputkesta huolimatta. Viime kauden jälkeen tiedettiin olevan iso hyppy lähteä mukaan eliitti-/kilpasarjakarsintoihin. Sitähän se olikin, mutta arvokasta kokemusta jäi roppakaupalla näistä peleistä.

Kuten edeltä voi päätellä, D1-poikien matka tällä kaudella jatkuu haastajasarjassa, johon lähdetään tietenkin hyvillä mielillä kirkastamaan viime vuoden pronssista mitalia.