C1-pojat: Maalin pelit jatkuivat – tällä kertaa maalin tappio

10/22/2017 - 12:11

C1

C1-poikien mustan peliryhmän ottelut SM-sarjassa jatkuivat yhden vapaan viikonlopun jälkeen jälleen kotiottelulla. Vaajakosken liikuntahallilla pelatun ottelun vastustajaksi saapui Nokian KRP. Joukkueiden edellinen kohtaaminen nähtiin keväällä TFT-turnauksessa, jossa KRP oli 5-3 lukemin Amppareita etevämpi. KRP oli kerennyt pelata ennen päivän ottelua neljä peliä SM-sarjassa, voittaen niistä kaksi ja häviten kaksi. Amppareilla oli takana kolme ottelua, joista kaksi voittoa ja yksi tappio.

Ampparit saivat otteluun kuuden viikon tauon jälkeen Arttu Sorrin takaisin. Ampparimaalilla nähtiin myös uusi kasvo, kun naisten edustusjoukkueen maalivahti Alina Laitinen vartioi O2:sen maalia. KRP:n puolelta Amppareiden scoutin reportiin oli ympyröity kahden pelaajan nimet erityisen paksulla tussilla. Oskari Tenho ja Roope Wikström tiedettiin erityisen vaarillisiksi hyökkääjiksi ja näiden tykkien nollaaminen oli ykkösprioriteetti.

Suunnitelmat on kuitenkin aina suunnitelmia ja käytäntö yleensä aivan eri. Ei mennyt kuin minuutti ja 27 sekuntia kun Oskari Tenho teki ensimmäisen maalinsa. Ottelun alusta kehkeytyi lopulta melkoinen painajainen kotijoukkueelle, kun KRP eteni ottelun seitsemännellä minuutilla jo 4-0 johtoon. Tässä kohtaa O2 anoi tuomarilta aikalisää ja joukkojen kokoaminen kasaan aloitettiin uudestaan. Muutamaa minuuttia myöhemmin saatiinkin hymyä jyväskyläläistenkin huulille, kun Leevi Kuvajan (1+0) syöttö takakulmalle muuttikin suuntaa vastustajan mailasta ja pallo vieri maata pitkin tyhjään maaliin KRP-maalivahti Atte Aholan liikkuessa eri suuntaan. Erän lopussa molemmat joukkueet tekivät vielä maalin, joten erätauolle mentiin KRP:n 5-2 johdossa. Alina Laitiselle torjuntoja ensimmäisessä erässä 12 ja Atte Aholalle 14.

Toiseen erään O2 sai ensimmäiseen erään verrattuna äärettömän hyvän lähdön. Eero Luokkanen (2+1) kavensi pelin ajassa 24:14 lukemiin 3-5 ja hetkeä myöhemmin Matti Minkkinen (3+1) toi vaparikuvion päätteeksi Ampparit jo maalin päähän. Juuri kun ottelu alkoi kääntymään kotijoukkueen kannalta toiveikkaaksi, iski näätälauma oman vastaiskunsa. KRP:n kakkoskentän vire oli hurja ja Niko-Petteri Ketola (3+1) ja Oskari Tenho (2+0) veivät maaleillaan nokialaiset taas turvallisempaan 7-4 johtoon. Vaajakosken pieni ”änärikaukalo” muutti pelin melkoiseksi kaksinkamppailuksi. Tämä näytti sopivan myös kotijoukkueen Matti Minkkiselle, jonka kanttilaukaus toisen erän lopussa toi Ampparit kahden maalin päähän ennen kolmatta erää. Toisessa erässä torjuntoja KRP-maalivahti Atte Aholalle 11 ja O2:sen Alina Laitiselle 7.

Kolmanteen erään Ampparit tiivistivät peluutusta ja yrittivät nostaa karvaustasoa ja intensiteettiä. Erän kolmannella minuutilla paine tuotti ensimmäisen kerran tulosta kun Eero Luokkanen sohi maalinedestä pallon KRP-verkkoon. Viisi minuuttia myöhemmin Ampparit nousivat ottelussa ensimmäistä kertaa tasoihin. Eetu Salminen viritti rannelaukauksensa, mikä viuhui vastustamattomasti verkon perukoille. Ilo ei kuitenkaan ollut kovinkaan pitkäaikainen, kun hetkeä myöhemmin O2 komennettiin yhden miehen alivoimalle. Tämä alivoimapeli koitui kohtalokkaaksi, kun maalin takaa lähtenyt syöttö kimposi epäonnekkaasti suoraan O2-maaliin ja KRP otti johtoaseman taas itselleen. Viimeiseen kymmeneen minuuttiin nähtiin molempien joukkueiden toimesta useampi huippumaalintekopaikka, mutta maalivahdit Alina Laitinen ja Atte Ahola tilkitsivät maalipuiden välin umpeen. Loppusummeri soi 7-8 tilanteessa ja jyväskyläläisten tehtäväksi jäi makustella karvaan tappion makua. Torjunnat ottelusta kirjattiin: O2 Laitinen 28 torjuntaa ja KRP Ahola 36 torjuntaa.

Vaiherikkaasta pelistä jäi tällä kertaa vain luu käteen. Onneksi seuraavaa pisteiden metsästystä ei tarvitse pitkälti odottaa. Tulevana viikonloppuna onkin reissuviikonloppu kun lauantaina pelataan Kauniaisissa Grankulla IFK:ta vastaan ja sunnuntaina Vierumäellä SB-Heinolaa vastaan.