N1: Liiga starttasi voitokkaasti hulppeissa puitteissa

09/22/2019 - 16:00

Naisten edustus matkasi lauantaina Welhojen vieraaksi Kuopioon liiga-avaukseen. Ottelu järjestettiin poikkeuksellisesti Kuopion jäähallissa ja kotvan aikaa menikin ympäristöä ihmetellessä ja tutistessa. Welhot nousivat hieman yllättäen viime kauden päätteeksi liigaan, mutta osoittivat ottelun alusta pitäen kuuluvansa sarjaan. Heitä avitti vauhtiin yli 400-päinen yleisö ja kotijoukkue imikin siitä kunnolla virtaa.

Ensimmäinen erä lähti varsin tunnustellen käyntiin, mutta maali iskettiin silti nopsaan. Johanna väänsi pallon päädyssä itselleen ja passasi maalin eteen unohtuneelle Rinalle, joka vaivatta iski pallon sisään. Tämän jälkeen siirryttiin kuitenkin jälleen molemminpuolin tarkkailuasemiin ja seuraavaa osumaa saatiin odotella, mutta se olikin sen väärti. Kiia nappasi pallon omalla alueella ja avasi tarkasti yksin unohtuneelle Marjukalle, joka päätti vielä tarjoilla viereen Johannalle tyhjän maalin. Se kiukutti Welhoja sen verran, että he kavensivat heti seuraavaan vaihtoon takakulmilta tyhjiin, meidän viisikon etsiessä punaista lankaa. Lukemissa 1-2 tauolle, vaikka hallinta siirtyi erän edetessä Welhoille.

Toisen erän alkuun palasimme peliin mukaan ja hetken vaikuttikin siltä, että saamme juonesta kiinni Rinan kiskaistessa toisen maalinsa puolesta kentästä, kiitos hyvän maskin. Tämä momentumi kuitenkin hiipui pahasti erän edetessä ja ote oli lopulta täysin Welhoilla. He tulivatkin tasoihin parilla kauniilla kaukovedolla, joista molemmista olisi syöttöpinnan voinut tarjota maskipelureille. Onnistuimme kuitenkin katkaisemaan heidän vyörytyksensä parhaalla mahdollisella tavalla. Johanna ohjasi pitkän avauksen suoraan keskelle Kiialle, joka sai tyylitellä molarin eksyksiin ja uittaa pallon tyhjiin. Kahden eränkin jälkeen maalin karussa, mutta tekemistä oman pelin kanssa riitti.

Peli-ilme kuitenkin piristyi viimeiseen erään ja luukut saatiin omalla maalilla kiinni. Welhojen pyörittely saatiin pidettyä vaarattomilla alueilla ja Tanja sai hivenen rauhaa maalilla. Siinä sivussa parannettiin tehokkuutta ja Saimi saikin iskeä liigan avausmaalinsa RoosaV:n tarjoilusta, heidän karattuaan vastustajalta. Vähän myöhemmin saatiin nauttia toisestakin liigan avausmaalista, Marjukan karattua läpi Johannan pystysyötöstä ja viimeisteltyä maltilla. Marjukka ei tyytynyt yhteen vaan iski vielä toisen, Veeran haastettua röyhkeästi luukulle ja Marjukan niistäessä karat sisään. Selvä erävoitto ja 3 pinnaa otettiin avosylin vastaan.

3-7 loppulukemat eivät kerro matsista hirveästi. Welhot hallitsivat ottelua valtaosan ajasta heidän hyökätessään kärsivällisesti palloa kierrättäen ja tilaa hakien. Meidän pallollisen pelin vastine oli tasan yhdellä rytmillä hyökkääminen, joka suoraviivaisuudella tuotti kyllä useamman vaarallisen tontin ja sitä kautta maaleja, mutta myös lukemattoman määrän menetyksiä ja varsin lyhyitä pallonhallintajaksoja. Tehokkuus ja rutiini puolustamisessa olivat kuitenkin pari pykälää vastustajaa parempia, joten ei jossiteltavaa tuloksesta. Pelistä voi vielä nostaa tehoilijoiden lisäksi onnistujina esiin Tanjan, joka piti porukkaa pinnalla heikkoina hetkinä ja tutkan alla lentäneen pakkiparin Alisa ja Lotta, jotka esiintyivät koko lailla virheettä läpi pelin.

Steelers-ottelu Palokassa sunnuntaina 29.9 klo 15.30 käynnistää kotiotteluiden sarjan ja seuraava on luvassa samassa paikassa jo lauantaina 5.10 klo 15.30 LoSBia vastaan. Suomen Cupin seuraavalle kierrokselle vastaan arvottiin jälleen hallitseva mestari SB-Pro ja heidät kohtaamme monitoimitalolla heti sunnuntaina 6.10 klo 13. Tervetuloa paikalle näkemään livenä uudistunut naisten edustus!