M1: Miesten edustusjoukkue kaudelle 2011-2012 on julkistettu

06/22/2011 - 00:01

O2-Jyväskylän miesten edustusjoukkue tulevan kauden kakkosdivarin koitoksiin on nimetty. Toukokuun alussa aloitettu joukkueen kasaaminen huipentui viime viikolla, kun viimeisetkin tämän hetken 23 pelaajasopimuksesta allekirjoitettiin. 

O2 lähtee tulevaan kauteen varsin nimekkäällä nipulla, joukkue on vahvistunut viime kaudesta selvästi. Kentän jokaiselle osa-alueelle löytyy aikaisempia vuosia enemmän vauhtia, taitoa ja kokemusta.

- Tänä vuonna try-outeissa oli paljon hyviä pelaajia, kaikkiaan edustuksen rinkiin oli tarjolla 46 pelimiestä. Tuosta porukasta pääsin valitsemaan sellaiset pelaajat jotka parhaiten pystyvät sitoutumaan joukkueeseen ja sen tavoitteisiin. Parin kaverin tilannetta katsotaan vielä loppukesästä, mutta muutoin joukkue on valmis, edustuksen päävalmentaja J-P Taskinen kertoo.

- Nyt kootun joukkueen kanssa meillä on joka pelipaikalle tarjolla monta hyvää vaihtoehtoa, mikä luo oikeanlaista kilpailua joukkueen sisälle. Jatkuva kilpailu on tarpeen jotta sekä yksiöillä että joukkueella on parhaat mahdollisuudet kehittyä, Taskinen jatkaa.

Selkeästi vahvistunut joukkue pakottaa tarkastelemaan myös tulevan kauden tavoitteita uudessa valossa.

- Viime kausi oli opettavainen itse kullekin, säilytimme lopulta sarjapaikkamme kevään loistavien otteiden ansiosta. Nyt nimetty porukka on todella kilpailukykyinen, tällä materiaalilla tavoitteiden täytyy olla kakkosessa korkealla. Kauden tarkemmista tavoitteista sovitaan joukkueen kesken myöhemmin, mutta mielestäni tällä kokoonpanolla on hyvät mahdollisuudet menestyä.

- Tietenkin kauteen lähdetään peli kerrallaan, mutta kyllä meidän täytyy tulevalla kaudella lähteä kurkottamaan vähän korkeammalle kuin pelkän sarjapaikan säilyttämiseen, Taskinen tiivistää.

Joukkue päästiin  tänä vuonna julkistamaan ajoissa laajan kesäringin johdosta. Aikaisempina vuosina joukkueen kokoonpanoa on monesti jouduttu hahmottelemaan vielä elo-syyskuun aikana.

- Se, että meillä on joukkue jo kasassa, antaa tietysti paremmat lähtökohdat valmistautumiselle. Tällä hetkellä joukkue on omatoimisella harjoitusjaksolla, mutta elokuun alusta laitetaan ruuvia kireämmälle. Ennen kauden alkua alle pyritään saamaan paljon harjoituspelejä, jotta jokainen pelaaja pääsee näyttämään osaamistaan myös pelitilanteessa. Tänä vuonna joukkue on mukana myös Suomen Cupissa, ja Cupin peleihin lähdetään mukaan tosi mielellä eikä pelkästään katselemaan, Taskinen linjaa.

Myös joukkueenjohtaja ja O2:n puheenjohtaja Kari Jauhiainen on syystäkin tyytyväinen nykyiseen sopimustilanteeseen.

- Olemme jo pitkään kehittänyt järjestelmällisesti seuran ja edustusjoukkueen toimintaa. On ollut hienoa nähdä että tämän päivän O2 näyttäytyy pelaajien silmissä houkuttelevalta vaihtoehdolta. Taskisen hyvä työ joukkueen ohjaksissa on varmasti ollut myös vaikuttamassa siihen, että meille tulijoita on tänä vuonna riittänyt, Jauhiainen kertoo.

O2-Jyväskylä kaudella 2011-2012

Suluissa pelaajan viime kauden seura

Maalivahdit: 
Ikonen Seppo (O2)
Kaistinen Jaakko
Peura Juho (O2)
 
Puolustajat: 
Aho Juha (O2)
Alamaa Jari (O2)
Aromaa Jari (FCV)
Nieminen Reetu (FCV)
Puttonen Teemu (O2)
Romppanen Petri (O2)
Väisänen Esko (O2)
 
Hyökkääjät: 
Hakanen Asmo (FCV/O2)
Forss Henri (O2)
Huisman Anssi (FCV)
Hytönen Vesa (FCV)
Hyväri Lauri (O2)
Jauhiainen Eino (O2)
Nybacka Ismo (FCV)
Paananen Kimmo (FCV)
Saukko Jani (O2)
Scharin Tomi (FCV)
Soininen Sami (O2)
Suuronen Ilari (O2)
Tasanen Antti (O2)

Joukkue