M1: Runkosarjan toiseksi viimeinen viikonloppu

02/22/2019 - 15:14

Miehet edustus

Ampparit lauantaina Palokassa ja sunnuntaina Lappeenrannassa. Kuva: Niklas Suominen 

Miesten Divarin runkosarjassa eletään mielenkiintoisia ja ratkaisevia aikoja, kun edessä on enää kaksi peliviikonloppua. O2-Jyväskylän kohdalla se tarkoittaa vielä kahta tuplaviikonloppua, joista ensimmäinen on edessä nyt tulevana viikonloppuna 23.-24.2. Lauantaina saamme vieraita Helsingistä, kun Palokkaan saapuu M-Team, ja sunnuntaina puolestaan otamme suunnan kohti Lappeenrantaa, jossa vastaan asettuu NST.

Asetelmat peleihin ovat erittäin kutkuttavat ainakin lauantain joukkueiden osalta: O2-Jyväskylä löytyy runkosarjan yhdeksänneltä tilalta 34 pisteellä, M-Team taas sijan ylempää 35 pisteellä. M-Teamilla on Amppareita yksi ottelu enemmän pelattuna. Viimeisimmällä voitollaan EV Akatemiasta keskiviikkona NST nousi 42 pisteeseen ja sarjataulukon sijalle neljä. Tulevien pelien tärkeyttä ei tarvitse siis erikseen painottaa, kun taistelu Divarin viimeisistä pudotuspelipaikoista tulee käymään kiivaana varmasti viimeiselle kierrokselle saakka! Vaikkakin onhan etenkin Amppariparvi käynyt jo omia ”esi- playoff”- kamppailujaan jo pitkään.

Divarin tilastot


O2-Jyväskylä – M-Team

Viikonloppu aloitetaan todellisella kuuden pisteen kamppailulla lauantaina, kun pisteen päässä toisistaan olevat O2-Jyväskylä ja M-Team käyvät taistoon. Ottelulla tulee olemaan todella ratkaiseva arvo loppukauden pelejä silmällä pitäen, sillä tappiolla kahdeksas tila karkaisi jo Amppareilta jo neljän pisteen päähän, kun taas voitolla esimerkiksi sarjan viides tilakin olisi enää kolmen pisteen päässä! Lauantain pelin tärkeyttä ei siis tarvitse varmastikaan joukkueelle painottaa, vaikka keskittyminen ei ehdottomasti saa mennä vääriin asioihin, vaan panos pitää olla 100% peleissä itsessään.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen antoikin jo varmasti hyviä viitteitä siitä, millainen kamppailu nytkin on luvassa, kun Ruskeasuolla marraskuussa käyty kamppailu venyi aina rangaistuslaukauskilpailuun saakka, josta M-Team voiton nappasi loppuluvuin 5-4. M-Team on pelannut hyvin tasaisen kauden, kun sekä voitot ja tappiot ovat tulleet hyvin pienellä erolla; viimeisestä kymmenestä ottelusta peräti kuusi on päättynyt ainoastaan maalin erolla. ”Tiimin” ainut suurimaalinen tappio koko kaudella on tullut NST:tä vastaan, kun ottelu päättyi Ruskeasuolla 4-8, muuten kaikki tappiot ovat tulleet ainoastaan yhden tai kahden maalin erolla. Tämän vuoden puolella Tiimi on sarjan kärkinelikosta pystynyt voittamaan niin Loviisan Torin, FBC Turun kuin Limingankin, ja sarjakärki Rangersille joukkue kärsi edellisessä sarjaottelussaan ainoastaan 3-4 tappion. Todella kovavireinen M-Team siis lauantaina Palokkaan saapuu. Joukkueen ykköspistekärkiä ovat olleet kokeneen ykköskentän sentteri #29 Antti Itkonen (15+27) ja oikea laita #97 Janne Makkonen (24+15), jotka löytyvät Divarin pistepörssin sijoilta 5. ja 7. Paljon kaksikon tehojen tärkeydestä kertoo se, että joukkueen seuraavaksi tehokkain pelaaja on ollut ykkösketjun kolmas lenkki #90 Mikko Pasanen tehoin 10+3. Kokeneen joukkueen nuorista pelaajista Divarissa edukseen ovat esiintyneet erityisesti vielä juniori- ikäiset hyökkääjä #71 Simo Paulaharju (6+3) sekä puolustaja #20 Jere Rekilä (2+5), joista molemmat ovat olleet todella isossa roolissa myös M-Teamin A- poikien SM- sarjajoukkueessa. Joukkueen ykkösmaalivahdin viittaa on kantanut #33 Marcel Straubhaar (14 ottelua, 80,39%), ja hyvää taustatukea on tuonut myös niinikään A- juniori- ikäinen #8 Simo Metsikkö (10 ottelua, 79,10%).

Lauantain ottelu alkaa Palokan koulukeskuksella klo 15.30

Ottelun seuranta

Miehet edustus

Alvar Mahlbergin kentällinen on pitänyt vastustajien tehokentät aisoissa. Kuva: Esa Jokinen

 

NST – O2-Jyväskylä

Ja pelit jatkuvat sitten Amppareiden osalta heti seuraavana päivänä, kun suunnaksi otetaan Lappeenranta. Vastaan asettuva NST on onnistunut jo hieman repimään eroa playoff- viivaan pisteissä, mutta erojen ollessa sarjassa todella pieniä eivät edes lappeenrantalaiset ole vielä turvassa. NST on tämän vuoden puolella pelaamistaan kymmenestä ottelusta hävinnyt ainoastaan kaksi, ja nekin sarjan kärkinelikkoon kuuluville Rangersille (7-6 rl.) ja Limingan Niittomiehille (2-7). Kun Ampparit ja NST edellisen kerran kohtasivat, vei NST Palokasta mukanaan täydet sarjapisteet loppuluvuin 3-4, kun joukkue iski voittomaalin ainoastaan 18 sekuntia ennen loppusummeria.

NST on ollut läpi kauden todella sisukas ryhmä, sillä täyttä kolmea kenttää ei heillä ole juurikaan ollut koskaan käytettävissä ja joukkue on joutunut käyttämään todella paljon omia junioreitaan sekä farmijoukkue PoNoVon pelaajia. Tämä on kuitenkin antanut uusille pelaajille mahdollisuuden nousta esiin ja kokeneiden pelaajien kuten #42 Jarkko Nurmelan (14+10), #61 Arto Vainikaisen (13+6) ja #77 Otto Valavuon (8+10) lisäksi nuoret pelaajat ovat ottaneetkin todella isoa vastuuta joukkueessa. Etenkin 20- vuotias #67 Juuso Kekki (18+11) ja 22- vuotias #57 Ere Laitimo (10+14) ovat pystyneet ottamaan hienosti vastaan heille tarjotun suuren roolin joukkueessa, puhumattakaan Lappeenrannan juniorituotannon kirkkaimmista helmistä, vuonna 2000- syntyneestä Samuli Huppusesta (12+15) ja 2002- ikäluokan velipoika Julius Huppusesta (5+1), jotka kuuluvat ikäluokkiensa parhaisiin pelaajiin koko maassa. Torjuntavastuun Nakkisormien tolppien välissä ovat jakaneet #63 Ville Nilosaari (10 ottelua, 78,42%) sekä NST- ikoni #27 Jarkko Monthan (14 ottelua, 79,00%).

Ottelu alkaa sunnuntaina Lappeenrannan Urheilutalolla klo 17.00

Ottelun seuranta

Miehet edustus

Ensimmäistä kauttaan Divarissa pelaava Niklas Pulli on ollut joukkueen energisimpiä pelaajia läpi kauden. Kuva: Niklas Suominen


O2-Jyväskylä lähtee otteluun hyvässä vireessä, kun alla ovat todella tärkeät voitot Tiikereistä vieraissa ja Merikoskesta kotikaukalossa. Etenkin viimeisin esitys viime viikonloppuna antoi viitteitä todella tasapainoisesti pelaavasta Amppariparvesta, kun joukkue onnistui tylsyttämään Merikosken terävimmän kärjen täysin todella fiksulla ja kurinalaisella pelaamisellaan. Jos joukkue pystyy pelaamaan myös tulevana viikonloppuna samanlaista peliä, on hyviä asioita odotettavissa tapahtuvan! Joukkueen pistekärjet #8 Iiro Kinnunen (16+19) ja #17 Kaarlo Mahlberg (11+17) ottivat viime pelissä jälleen isoa roolia maalinteossa, mutta ei sovi unohtaa esimerkiksi #13 Alvar Mahlbergin (8+1), #21 Miika Huuskon (5+5) ja #81 Niklas Pullin (5+7) erittäin tärkeää ja energistä panosta joukkueen eteen, joka on palkittu usein kyllä onnistumisilla myös maalinteon suhteen.

Miehet edustus

Kaarlo Mahlbergin, Joni Lempisen ja Iiro Kinnusen kenttä on ollut tällä kaudella tehokas ja joukkueen kantava voima. Kuva: Esa Jokinen


Tärkeät hetket ovat siis Miesten Divarissa käsillä, ja lauantain kotiottelussa Palokan kotiyleisön tuki on erittäin tärkeä kannustin Amppareille. Viime kotiottelussa oli taas väkeä katsomossa todella kivasti, joten eiköhän jatketa samaan malliin! Tervetuloa siis lauantaina sankoin joukoin täyttämään Palokan koulukeskuksen lehterit, nauttimaan kovatasoisesta Divarin salibandystä ja tietysti kannustamaan Ampparit voittoon!

Miehet edustus

#surinaa