Pojat C98: Pisteet kotiin Tampereelta

02/22/2014 - 16:17

Eliittisarjan toiseksi viimeiseen turnaukseen lähdettiin jännittävissä asetelmista. Joukkue majaili sarjataulukossa neljäntenä yhden pisteen päässä seuraavasta. Turnauksen alla sairastumisien ja lomamatkojen myötä joukkueen matkaan lähti reilu kaksi kentällisiä pelaajia. Näin mukaan lähteville oli tiedossa mukavasti peliaikaa.

Salba – O2 (1-6)

Ensimmäiseen peliin lähdettiin hyvällä sykkeellä. Peliä ennen teroitettiin puolustus valmiutta, pallokontrollia ja nälkää viimeistelyssä. Kauden aikaisemmassa ottelussa Ampparit hävisivät Salballe 1-2, kun Salban mökki puolustus piti Ampparit kaukana maalilta.

Ensimmäisessä erässä Ampparit saivat pyöritellä palloa kaikessa rauhassa vastustajan tyytyessä tarkkailijan osaan. Erässä häärivät maalin teossa Kosti Lievonen ja ylivoimalla Niki Kaurtola. Hyvä alku.

Toisessa erässä O2 siirtyi tukevan oloisesti jo 3-0 johtoon Antti Pesosen maalatessa. Tästä muutaman minuutin päästä Salba päätti ilmoittautua mukaan taistoon kaventaen 3-1:een. Maalin jälkeen peli aaltoili molemmissa päissä, mutta erän loppupuolella Amppareiden Eetu Harmoinen vapautti joukkueen jälleen 3 maalin johtoon.

Kolmannessa erässä Ampparit alkoivat olla sinut pelialustan kanssa ja näyttäviä tilanteita syntyi yksi toisensa jälkeen vastustajan maalille. Salban maalivahti piti joukkuettaan pysytyssä, mutta ei mahtanut mitään Kosti Lievosen ja Saku Liikan maaleille. Joukkue oli löytänyt lääkkeet vastustajan tiukkaan puolustukseen ja hyvä näin.

O2 – FBC Turku (9-3)

Toisessa pelissä vastaan astui FBC Turku joka oli Salban tavoin voittanut Ampparit kauden edellisessä pelissä 7-5. Silloin Turku vei ja O2 yritti pyristellä mukana.
Ensimmäinen erä alkoi Amppareilta juuri niin loistavasti kuin edellinen oli päättynyt. Ampparit naputtelivat kuuteen ja puoleen minuuttiin taululle lukemat 4-0. Maaleista vastasivat Kosti Lievonen, Saku Liikka ja kahdella osumalla Antti Pesonen. Turku otti 3-0 lukemissa aikalisän ja pyrki sillä muuttamaan pelin kurssia.

4-0 maalin jälkeen joukkueelle ilmeisesti tuli klassinen hyvän olon tunne. Alettiin luistaa sovituista asioista ja ei tehty niitä juttuja mitä oli sovittu. O2:sen maalilla alkoi olla tilanteita yksi toisen jälkeen. Turku viljeli pahoja poikkareita ja pääsi peliin mukaan tehden erän loppuun kaksi maalia.
Erätauolla ei päitä silitelty vaan vaadittiin työteon jatkumista. Taso oli saatava nousemaan nopeasti takaisin siihen mitä se oli pelin alussa. Mutta niin kuin monesti on kaikki käytävä vaikeamman kautta. Vastustaja tuli heti erän alkuun jo maalin päähän. Tässä vaiheessa valmennus pyrki herättelemään joukkuetta ja vaihtoi maalivahtia sekä muutti hiukan peluutusta. Siitä alkoikin uusi vaihe pelissä. Heti seuraavaan vaihtoon Amppareiden yleismies Eero Korpi laittoi pallon taidokkaasti pussiin ja siirsi joukkueen kahden maalin johtoon. Erän toisesta O2 osumasta vastasi hirmuliekeissä ollut Kosti Lievonen.

Kolmanteen erään lähdettiin Amppareiden 5-3 johtolukemista. Erä alkoi vauhdikkaasti ja Turku yritti painostaa Amppareita virheisiin. Koko päivän varmasti pelannut O2 puolustus ei tästä hätkähtänyt ja joukkue onnistui purkamaan painetilat hyvin. Erän maalinteon aloitti O2 ylivoimalla. Saku Liikka täräytti napakasti Kosti Lievosen syöttäessä. Ottelun viimeisistä maaleista vastasi sitten itse maestro Kosti Lievonen. Kosti naputteli vastustajan pinoon tehden ottelussa tehot 4+2 ja päivän kuudennen maalin jälkeen Kostille epätyypillisesti oli jo pieni (hyvin pieni) tuuletuskin.

Päivä oli mahtava. Joukkue käsitteli hyvin muutamien pelaajien poissaolon ja ilmiselvästi nautti pelaamisesta ja runsaammasta peliajasta. Turnauksessa ei nähty fyysisellä tasolla hyytymistä vaan molemmat ottelut pystyimme pelaamaan omaa peliä. Onnistumisia tuli taas laajalla rintamalla ja ylivoima oli tehokasta. Tästä on hyvä lähteä kauden viimeiseen turnaukseen.