Maajoukkuemies ampparipaidassa

02/22/2009 - 00:01

O2 II:n ampparipaidassa numero 11 viilettää Juhana Salonen, jonka status on nelosdivaripelaajalle harvinainen: hän nimittäin kuuluu Suomen maajoukkueeseen.

Kuurojen maajoukkueeseen hän sai ensimmäisen kerran kutsun vuonna 2001. Sen jälkeen hän on ollut kaatamassa rakasta vihollista Ruotsia useita kertoja. Viimeisin matsi pelattiin syksyllä, jolloin Tre Kronor taipui Tukholmassa 5-4.

"Suomen ja Ruotsin väliset maaottelut ovat aina kovatasoisia ja tiukkoja vääntöjä, joissa on saatu sylin täydeltä hikeä ja verta", O2 II:n maajoukkuemies kertoo.

Muista maukkaista Ruotsi-voitoista mainittakoon esimerkiksi Örebrossa syksyllä 2001 pelattu matsi, jossa Suomen 8-7-voittomaalin iski äskettäin euroviisuehdokkaana ollut räppäri Singmark alias Marko Vuoriheimo! Ehdottomasti on listattava myös kevät 2005 Turussa, kun ruotsalaiset saivat etsiä satamasta paluulaivaa kotiinsa 16-4-rökäletappio niskassaan.

Paljonko Suomi-paidassa on kertynyt pisteitä?

"Jotain muutaman pinnan verran. Ei näillä taidoilla tehtailla pisteitä 'Vellun' tapaan", Juhana vitsailee, vaikka taitoahan herralta löytyy - sen ovat tämän kauden pelit O2 II:ssa osoittaneet.

Ensimmäistä kautta ampparipaidassa pelaava Juhana päätyi O2 II:n "legendaariseen" miehistöön kuurojen SM-sarjasta Jyväskylän Jalon paidasta. Jaloa hän edusti kaudesta 2005 muutettuaan Jyväskylään yliopistoon opiskelemaan suomalaisen viittomakielen aineenopettajaksi ja viittomakieliseksi luokanopettajaksi.

Kauden juuri ennen Keski-Suomeen tuloa Juhana pelasi kuulevien sarjatasolla 2. divaria SC Sählyn paidassa Helsingissä. Seurahistoriasta löytyy myös mm. Espoon Oilersin kakkosjoukkuetta (A-junioreiden 1. divari ja miesten 4. divari).

Peliuransa alussa hän vuoli kultaa kuurojen SM-sarjassa Helsingin Herossa, jossa hän kuuden kauden aikana pokkasi peräti viisi mestaruutta ja yhden pronssin. Parhaaksi salibandymuistokseen hän sanookin ensimmäisen Suomen mestaruuden Heron paidassa keväällä 2000.

O2 II:ssa ei ole mestaruuksia jaossa, mutta Juhana kertoo viihtyneensä porukassa.

maajoukkue

"Joukkue on oikein rempseä ja rento. Mukavaa ottaa rennosti ja nauttia salibandystä tässä jengissä. Pitäisi ehtiä mukaan seuraavaan saunailtaan ja tsekata pitääkö paikkansa Pablon mestarilliset otteet isäntänä", Juhana summaa.

Lopuksi lähtee terveiset O2 II:n velloville fanijoukoille. "Tarvitsemme kipeästi teitä kannustamaan meitä 4. divarin huikeille peleille!"