C2: Täydet pisteet Tiikeriluolasta!

01/22/2020 - 18:22

C2

Ailahtelu ja hätäily saatiin rajattua lyhyisiin ajanjaksoihin ja lopputuloksena vakuuttava voitto!

Viime viikonloppuna pääsivät taas C2-poikien SM-sarjassa pelaavat Pörriäiset reissun päälle, kun sunnuntaina 19.1.2020 O2JKL/MuurY matkusti Vantaalle Tikkurilan Tiikereiden vieraaksi. Matka alkoi aamulla mitä riemastuttavimpaan aikaan klo 07:00, eli ainakin matkan alkupuolikas oli melko hiljainen, mitä nyt joku ehkä kuorsasi mutta annettakoon se anteeksi. Välistoppi Heinolassa, jossa Nuutti kokeili aurinkolaseja ja Matias ja/tai Vili tai/ja joku muu kaatoi kahvia lattialle. Loppumatka kohti Vantaata rullasi melko nopeasti ja pienen harhailun jälkeen löydettiin myös erittäin piilossa olleelle Tiger Sport Areenalle (mitä muuten ei luonnollisestikaan missään ulkona lukenut :D). Pieni ongelma vain tuli siinä, että halliin ei päässyt sisälle. Kahvion tyttö kun oli nukkunut pommiin (pitää ymmärtää toki, onhan sunnuntain työvuorot aina hankalia). No lopulta hänkin heräsi ja päästiin sisälle asti ihastelemaan tätä Tiikereiden komeaa kompleksia. Lämmöillä Julle totesi, että matto oli samanlainen kuin Toivakassa eli kotikenttäetukin löydettiin! Mitä nyt sentin pölykerros joissakin kohti ja ja matossa saman kokoisia rakoja, mutta missä nyt ei olisi!

Tiikerit - O2JKL/MuurY

LT 6 - 12 (3-7, 3-1, 0-4)

1.erä:

Ottelu sai heti lentävän startin, kun noin puoleentoista minuuttiin molemmat joukkueet maalasivat. Ensin ajassa 1:10 siirretyn rangaistuksen aikana Pörriäiset sahasivat Tiikereiden viisikon läpi näppärästi ja Aatu Knuutin päätytarjoilusta Marius Niemelä pääsee tälläämään keskustasta pallon verkkoon ohi Tiikeri-vahti Verrti Auvisen. Mutta seuraavassa vaihdossa tuleekin sitten jo kuitti; keskialueella harmittava menetys, josta Tiikerit käänsi vastaiskun ja Pörriäispuolustus joutui rikkomaan rankkarin arvoisesti. Pallon taakse asettunut Joonas Rämö veivasi pilkulta pallon varmasti ohi Vili Avikaisen ja lukemat heti tasoihin. Avausminuutit ovat Pörriäisiltä vielä vähän hermostunutta tekemistä, ja palloa hukkailtiin vähän turhan paljon etenkin ennen keskialuetta. Ajassa 6:22 Tiikerit siirtyykin johtoon vastaiskusta, kun Niklas Pantsarille aukeaa oikeasta laidasta iso tila ja takakulmaan pitkänhuiskea Tiikerihyökkääjä pallon napauttaakin. Erän puolen välin tienoilla lankoja saadaan hieman enemmän omiin käsiin ja peli alkaa rullaamaan vähän enempi sillai niinku tuttuun tapaan. Ajassa 10:35 saadaan vapari hyvästä paikasta ja Tiger Sportin räjäyttää kauden toisella maalillaan ja edellisen kerran SM-sarjan startissa SB Heinolaa vastaan osunut Julius Kilpikoski, joka kanttaa pallon nätisti taka-alaseen! Ja heti seuraavassa vaihdossa tömisee seuraava eläintarha selästä, kun pitkän hyökkäysalueen pyörityksen jälkeen Nuutti Leskinen tarjoilee maalin takaa ja Joonas Lehtonen napauttaa maalin edestä pallon verkkoon! Mutta sitten sattuukin taas sekava vaihto ja ajassa 12:48 Albert Peltonen pääsee iskemään hieman onnekkaastikin oman reboundinsa maaliin, tasoittaen pelin 3-3:een. Työtapaturmsta huolimatta erän jälkimmäinen puolikas on täysin Pörriäisten ja viimeisellä vitosella helähtääkin peräti neljästi Tiikereiden päädyssä. Ensin 15:05 ylivoimalla Matias Knuuti iskee Aatun syötöstä ja Mariuksen fake-shotista viivasta alakulmaan;3-4. 15 sekuntia myöhemmin Julle toimittaa pallon maalille, ja irtopallon sohii viivalta maaliin Mico Luhanka; 3-5. Puolitoista minuuttia myöhemmin kolmonen siirtelee taas näppärästi palloa ja saa Tiikeriviisikon semihyvin solmuun; Eeli Mättö tarjoilee lopulta vasemmalta maalin eteen Aatulle, joka iskee 3-6. Ja vielä 16 sekuntia ennen taukoa YV puhuu taas kovaa kieltään, ja sama duo asialla; nyt Aatu tarjoilee Eelille, joka puolestaan iskee etukulmasta 3-7. Näistä numeroista siirrytään myöskin tauolle.

2.erä:

Tiedettiin, että ehkä Tiikerit kuitenkin pystyy kotonaan esittämään hieman parempaakin kuin mitä nyt nähtiin, eikä toiseen erään auttanut ainakaan yhtään nappia kauluksesta avata. Erän alku onkin meiltä vielä oikein kelpopeliä, joskin maalinteosta tuntuu nyt taas pieni rentous puuttuvan. Vaikka napsi Auvinenkin erässä pari ihan komeaa gamesaveria.Erän puolivälin lähestyessä alkavat sitten vaikeudet kuin tyhjästä; Tiikerit lisää jalkaa ja Pörriäisiltä häviää tahtotila lähes kokonaan omalla alueella. Myös ratkaisut pallon kanssa alkavat olla todella mielikuvituksettomia ja menetyksiä alkaa tulla aivan liikaa. Ajassa 27:10 Matias Salmela pääsee yksin haastamaan puolen kentän läpi ja kaventamaan läpiajosta 4-7. Erän puolivälin jälkeen aukeavat taas eläintarhan ovet; hyökkäyspään vaparin jälkeen Miku Gustavsson tarjoilee maalin takaa ja maalin edustalla on Nuutti mailoineen valppaana, iskien numerot 4-8. Mutta seuraavissa vaihdoissa on puolestaan Tiikerit sitten valppaana; ensin ajassa 31:17 Mico-Matias Tiaisen maalille toimittaman pallon potkii Pörriäisten oma pelaaja maaliin ja 25 sekuntia myöhemmin Salmela nostaa löysästi pelaavien Pörriäisten keskeltä pallon läheltä ylös ja lukemat jo 6-8. Erän lopussa otetaan vielä jäähykin, mutta AV on onneksi timanttista eikä Tiikerit oikein tahdo edes paikoille päästä. Vaikea erä päättyy siis Tiikereiden nimiin ja päätöserään lähdetään enää parin maalin johdosta.

3.erä:

Päätöserään saatiinkin sitten taas aivan uudelleensyntynyt Pörriäisparvi, joka ei antanut Tiikereille mitään enää ilmaiseksi. Heti ajassa 43:09 saadaan tärkeä 6-9 osuma, kun Eeli pääsee väläyttämään lätkärannettaan vastaiskusta, joka livahtaa erittäin nätisti Auvisen kainalosta maaliin. Pitkään pysyykin peli sitten näissä numeroissa, kunnes erän puolivälin tienoilla alkaa taas tapahtua; Tiikereille ensin jäähy, ja YV pelataan aivan päätössekuntiin saakka, kunnes Marius pääsee maltillisesti nostamaan pallon yläseen, iskien Pörriäisten ottelun kymmenennen osuman. Ja hupsista kun vain seitsemän sekuntia myöhemmin helähtää taas, ja nyt Elmeri Tiilikaisen komealla yksilösuorituksella; ensin upealla karvauspelillä pallo pois Tiikereiden pakilta ja lopulta pallo vasempaan yläseen; 6-11. Ja puolisen minuuttia myöhemmin nähdään sitten ottelun loppulukemat viimeistelevä 6-12 maali; vapari taas kivasta paikasta, Miku antaa viereen Nuutille ja kolmen pörssin Leskinen leiskauttaa pallon ykkösellä yläseen! Ottelun loppupuoli olisi sitten voitu pelata fiksustikin, mutta ilmeisesti hluttiin itselle kuitenkin vähän haastetta, kun oma YV käännettiin lopulta viiden minuutin AV:ksi hieman epäonnisella tilanteella. Noh, Tiikereiden YV tukittiin kuitenkin erinomaisesti, ja lopussa ei enää ihmeitä tapahtunut, summerin soidessa saatiin kädet hartialinjan alapuolella tuulettaa kolmea pistettä.

Koko joukkueen leveydellä lopulta hyvä esitys, mutta erityismaininnat etenkin puolustuspään Nuutti Leskiselle (2+1), Julius Kilpikoskelle (1+1) ja Miku Gustavssonille (0+2), joille ei ihan liikaa pörssejä ole tällä kaudella siunaantunut. Vielä.

Ottelun tilastot

Tallenne (YouTube)

Ihan ei ehkä taas siihen ehjään kuusikymppiseen päästy, mutta tällä kertaa semmoinen noin nelivitonen riitti, kun se taas suoritettiin sen verran vakuuttavasti. Tiikerit ei taaskaan tehnyt meidän pelaamista mitenkään helpoksi, mutta nyt oli hieman myös ratkaisukeinoja keksitty milä vastustajan peliä saatiin hieman avattua ja lopulta hyökkäyspäässä onnistuttiin erittäin kovalla prosentilla. Puolustuspäässä jäi jälleen parannettavaa, mutta toisaalta taas etenkin päätöserä oli meiltä melko vahvaa tekemistä myös omissa.

Ensi viikonloppuna on edessä runkosarjan toiseksi viimeinen vierasottelu ennen viiden kotiottelun putken alkamista, kun lauantaina 25.1.2020 Pörriäiset suuntaa Lappeenrantaan erittäin kovaksi tiedetyn NST:n vieraaksi.