Pojat C98: Kaksi pistettä pöytyältä

01/22/2014 - 22:12

Hienon HFC- turnauksen jälkeen lähdettiin kevät kauden ensimmäisiin peleihin Pöytyälle. Siellä karvaan neljännesvälierä tappion siivittämänä oli nälkää päästä jälleen voittojen makuun. Motivaatio viikolla oli ollut silmiähipovaa ja ei epäilystäkään, etteikö neljää pistettä lähdettäisi hakemaan.
 
O2JKL – Sheriffs 12-5

Ampparit
Pitkän bussimatkan jälkeen pääsimme hyvin valmistautumaan ja hakemaan pisteet päivän otteluista. Sheriffsiä vastaan emme olleet aikaisemmin pelanneet ja tiedossa oli ainoastaan se, että he olivat sarjataulukossa meitä alempana. Siitä huolimatta ottelun alkuun lähdettiin tarkasti liikkeelle.

Ensimmäinen erä ei kuitenkaan ollut niin tarkkaa ja hyvää peliä mitä odotettiin. Takki auki liihotellut joukkue pompotteli vastustajan kanssa vuorotellen palloa päästä päähän. Helpoimmatkin syötöt tuntuivat ylivoimaisen haastavilta ja vastustaja pääsi muutaman kerran rokottamaan omista virheistä. Erästä kuitenkin selvittiin ja tauolla sovittiin, että kentälle ei ole enää menemistä jos takki repsottaa tai ei muuten vaan kiinnosta.

Sen jälkeen kaksi seuraavaa erää menivätkin täysin meille. Palloa laitettiin liikkeelle ja tossua toisen eteen. Taso erot alkoivat näkyä eikä tämän jälkeen kaveri pysynyt enää kyydissä. Tehtiin hienoja maaleja ja onnistumisia tuli laajalta rintamalta. Hyvä esitys loppuen lopuksi mutta pelin tauottua katseet käännettiin saman tien päivän päävastustajaan eli kotijoukkue PöU:hun.

O2JKL – PöU 4-8

Toiseen peliin vastaan asettui yksi sarjan kovimmista vastustajista. Tiedossa oli millainen joukkue oli tulossa vastaan ja asennoituminen oli sen mukaista. Ennen peliä oli muutama teema jota painotimme ja niiden avulla meillä olisi hyvät saumat voittoon.
Ampparit
Ensimmäisistä vaihdoista asti huomasi, että vilu kävi ja ainakaan takit eivät tällä kertaa olleet auki, päinvastoin. Vastustaja antoi heti alusta asti kovan prässin ja emme pystyneet purkamaan painetta helpoilla syötöillä. Liike puuttui pallollisilta ja pallottomilta pelaajilta. Kun pallo oli omalla joukkueella, puuttuivat tuet täysin pallolliselta ja ainoa tapa liikuttaa palloa oli purkaa se pois tai tarjota vastustajan lapaan. Jos pallo oli vastustajalla, puolustimme tönköin jaloin ja ihailimme samalla heidän hienoa syöttöpeliä. Painotimme ennen peliä, että puolustuspelaamisessa pitää olla erityisen huolellinen ja peittää vetoja sekä syöttöjä matalan peliasennon kautta. Pallon kanssa olimme myös joku muu joukkue mihin oli totuttu. Ei siis aivan sitä mitä haettiin ja kaveri läpsytteli vaarallisia hyökkäyksiä jatkuvalla syötöllä. Aikalisäänkin turvauduttiin tilanteessa 3-1, mutta ei auttanut.


Erätauko. Hommaa rauhoiteltiin ja asioita kerrattiin. Sitten päästiinkin otteluun mukaan, tehtiin sovittuja asioita pallon kanssa sekä ilman. Peli muuttui tasaiseksi ja välillä hallittiinkin peliä. Poikkarit saatiin kuriin melko hyvin. Tämän jälkeen maaleja tehtiin vuorotellen. Molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan ylivoimaa ja alivoimaa. PöU pääsi kokeilemaan jopa 5vs3 ylivoimaa ilman tulosta. Mutta huonon alun takia, kahta maalia lähemmäksi emme enää missään vaiheessa päässeet. Siitä huolimatta kahdesta jälkimmäisestä erästä voitiin olla ylpeitä omaan peliin. Se ei kuitenkaan tällä kertaa riittänyt millään voittoon mutta hyvää oppia saatiin jatkoa ajatellen.

Ampparit


Seuraavat pelit pelataankin kotikaukalossa vaajakoskella 1.2. ja silloin vastaan asettuu KOOVEE ja HK Dynamo.

- Ile