M1: Ampparit tyrmäsivät Tampereen tupsukorvat

11/21/2016 - 15:54

Sunnuntaina vastaan asettui Tampereen Ilves, jonka alkukausi on ollut varsin haastava. Seitsemästä ottelusta joukkueelle oli tarttunut vain yksi voitto. Ilveksen joukkue on kokenut ison myllerryksen pelaajistossa edelliskaudesta ja lähes koko kokoonpano on mennyt uusiksi. Alkukausi on kuitenkin O2:lle näyttänyt, ettei sarjassa ole sitä kuuluisaa helppoa ottelua. Ilveksen trendin ollessa nouseva, kun he olivat haastaneet parissa viime ottelussa sarjan kärkiporukoita.

Edarin äijät harjoitteli kovaa kaksi viikkoa ja edellinen viikonloppu huilattiin täysin sählystä. Otteluun lähtiessä nälkä oli siis varsin kova. Huonojakin uutisia harjoittelutauolla saatiin, kun sarjan torjuntaprosentti tilastoa johtava Janne Manninen siirtyi pitkäaikaispotilaiden joukkoon (polvi). Treeneissä viikolla myös joukkueen ajokoira-osaston Mikko Nenonen ja Miika Huusko tyrmäsivät toisensa ilkeältä näyttäneessä tilanteessa ja he siirtyivät myös katsomon puolelle nuolemaan haavojaan. Loppuviikosta myös tyylikkäät pakit Oskari Kauppinen ja Timo Hakanen sairastui day-to-day tyyppisestä miesflunssaan. Lunta tullut siis tupaan asti huonojen uutisten osalta, mutta kuten vanha viisaus opettaa ”paistaa se aurinko risukasaankin”, kun kohtuullisen pitkältä kesälomalta rannetta parantelemasta harjoitusvahvuuteen palasi maestro Ilkka Tepponen. Maalivahtien kipeilyt ja loukkaantumiset antoivat myös tilaisuuden seuran a-juniori ikäiselle Roope Pohjolalle, joka tarttui tilaisuuteen miehenlailla ja ansaitsi tällä myös paikan kokoonpanosta.

Otteluun valmistautuminen meni tutulla kaavalla Lempisen johdolla ja kohta pallo lyötiin keskelle ottelun alkamisen merkiksi. Ensimmäisen erän eka kymppi olikin sitten lähes dominoiva esitys kotijoukkueelta ja maaleja tähän ajanjaksolle syntyi kolme. Tekijöinä Mahlberg, Tylsä-Lempinen ja Iiro Kinnunen(!). Toisella puolikkaalla ampparit lähtivät mukaan ilveksen kävelyyn ja ekan erän osalta ei enää kerrottavaa jäänyt. Toki paikkoja oli molemmilla, mutta maalilla pelanneet Henri Tikkanen ja Ilveksen Ville Jokela ottivat useita mikä-torjuntoja. 3-0 lukemista tauolle.

Aina paha toinen erä ja sama kävely ei vaan ottanut loppuakseen, Ilveksen saadessa koko ajan ylivoima hyökkäyksiä. Suurimman osan näistä hoiti maalilla hyvin torjunut Tikkanen, mutta yksi maailmanluokan laukaus löysi tiensä verkonperukoille asti. Tästä kotijoukkue heräsi ja myös toinen M-Team hankinta Sampo Laukkala osui maaliin(!). Syötön tarjosi paluuottelua pelannut Ilkka Tepponen. Seuraava maali syntyi ylivoimalla ja se olikin sitten flashback edelliseltä kaudelta, kun Tepponen passaa maalin takaa ja Lempinen ”neuloi” patentti kuvion rysään tolpilta. Hetki tästä ja Ville Sepponen latoi one-timerin sisään. Tilanteen ollessa nyt 6-1. Lyhyen sirkuspätkän jälkeen tuomari tarjosi Ilvekselle rankkarin, jonka Tikkanen hoiti. Tästä seurasi ylivoima-aikaa. Upean pallon siirtelyn jälkeen pallo toimitettiin verkkoon, kuitenkin Ilveksen. Asialla jälleen Sepponen, kyseessä siis ansa-alivoima. Alivoima tapettiin mallikkaasti loppuun asti ja hetki tästä Mahlberg iski illan toisen.

Kolmas erä oli täysin kosmetiikkaa ja tilastojen kaunistelua. Ilveksen viimeisetkin pyristelyt loppuivat täysin ja viimeinen erä menikin kotijoukkueelle lumieränä. Maaleista vastasi Lempinen, Tepponen, Mahlberg, Lamberg, Laukkala (taas) ja Juha-Pekka Manninen. Summeri soitti ja taululla murskaavat 14-1.
Ottelun rytkijä oli tietenkin Ilkka Tepponen vaatimattomilla 1+4 tehoilla, jonka tunnelmat ottelun jälkeen olivat seuraavat: ”Hyvät oli fiilikset päästä taas askiin pitkän paussin jälkeen! Pari viikkoa sitten aloittelin vähän hakemaan ”tatsia” mailan kanssa ja oli kiva huomata, että vielä homma toimii vaikkakin vähän puolikuntoisena. Innolla jo odotan ensi viikon vierasreissua Forssaan.”

Edustuksen ottelut jatkuvat siis ensiviikolla lauantaina, kun karavaani suuntaa Forssaan, suuppareiden vieraaksi. Viime vuoden playoff-karsintasarja on jo historiaa, mutta varmasti FoSulla on siitä vielä hampaankolossa pieniä makupaloja, joten tiukka ottelu on luvassa. Nyt kuitenkin paluu arkeen ja hiukan treeniä ennen seuraavaa koitosta. Joukkueen ja pelaajien kuulumisia voi seurata somessa.