M1: Lokakuun viimeinen tupla!

10/21/2022 - 15:04

Kolmas peräkkäinen tuplaviikonloppu suristaan kokonaan kotimaisemissa

O2-Jyväskylän lokakuun peliruuhka Inssi-Divarissa alkaa olla helpottamaan päin, kun edessä on kolmas ja viimeinen tuplaviikonloppu, ja siinäkin molemmat matsit päästään surisemaan tutussa ja turvallisessa Palokan pyhätössä. Vastukset toki ovat varsin kovaa luokkaa, kun huomenna lauantaina vieraaksi saadaan sarjanelonen Rauman SalBa ja sunnuntaina puolestaan tulikuuma sarjakärki Limingan Niittomiehet.

Ampparit lähtee viikonloppuun sarjan kuudennelta tilalta 12 pisteellä, SalBa tosiaan pari sijaa ylempää 15 pisteellä ja LNM keikkuu sarjakärjessä 21 pisteellä ja kuuden ottelun voittoputkessa. Helppo viikonloppu ei siis missään nimessä oranssipaidoille ole tulossa!

SalBa on aloittanut kautensa varsin terävästi; ainoat kaksi tappiota ovat tulleet sarjan kärkikaksikolle LNM & Karhut. Leveyttä löytyy omista raumalaisista yllin kyllin ja lisää sitä tuo vielä farmisopimus TPS:n kanssa, mikä tuo sekä F-Liigassa pienemmälle peliajalle jääviä että nuoria tulevaisuuden lupauksia Inssi-Divarin peleihin. Joukkueen terävin syömähammas on ollut kaikkien odotuksien mukaisesti sarjan parhaisiin yksittäisiin pelaajiin kuuluva Jani Lehtoniemi, joka johtaa Inssi-Divarin maalipörssiä 14 osumalla. Loistavaa taustatukea ovat tarjonneet Tomi Lahti (9+7), Oskari Laaksonen (4+8) ja Niko Kaerla (5+5), unohtamatta kokeneen Miikka Sokan panosta joukkueen voittamisen kulttuurin eteen. Tolppien välissä Jani Lahti on kantanut isoa vastuuta kuudessa pelissä ja melkein 80% koppivarmuudella.

Ja sunnuntaina saadaan sitten vielä astetta kovempi haaste, kun sarjan kärjessä keikkuva Limingan Niittomiehet saapuu Palokkaan. Liminka on nostanut profiiliaan vuosi vuodelta, ja tällä kaudella meno on aina vain vakuuttavan näköistä. Ja tässä kannattaa ottaa huomioon, että joukkueesta poistui viime kauden jälkeen todella kovia tämän sarjatason ykköskorin pelaajia. Tolppien välissä Aki Karjalaisen saappaat ovat täyttyneet 2001- syntyneen Iiro Rantaniemen ja 2004- syntyneen lupauksen Niko Tervon toimesta, ja hyökkäyspäässä palloa takoo nuottaan ehkä koko sarjan pelottavin hyökkäysarsenaali pörssikärki Iiro Savelan (13+12=25) johdolla. Muita isoja vastuunkantajia hyökissä ovat olleet Eemil Äijälä (11+6) ja Olli Lukkari (11+4). Alakerrasta kun löytyy vielä Roope Koistisen tasoinen osaaja, niin kyllä Limingalla sellainen paketti on kasassa, millä kamppaillaan keväälläkin isoista asioista.

Ampparit oli viime viikonloppuna jo lähellä aivan nappitulosta, kun lauantaina kotona kaatui melko suvereenin esityksen jälkeen Koovee, ja sunnuntainakin sarjakakkoselle Karhuille taivuttiin ainoastaan maalilla. Huomioitavaa on että koko sarjan +/- tilastossa kymmenen kärjestä peräti puolet on Amppareiden pelaajia; etenkin junioriosaston lukemat (Aatu Knuuti +16, Matias Knuuti +15, Marius Niemelä +14) ovat kovaa luettavaa! Viime viikonloppuna myös 2004- syntynyt maalivahti Akseli Venäläinen pääsi kirjauttamaan ensimmäisen täyden pelinsä Inssi-Divarissa erinomaisella esityksellä Karhuja vastaan.

Tervetuloa siis viikonloppuna Palokkaan seuraamaan todella laadukasta Inssi-Divarin salibandya Palokkaan ja kannustamaan Ampparit voittoon; kotipeleissä on ollut tällä kaudella hyvä tunnelma ja sitä kotiyleisön tukea tarvitaan myös nyt!

Lauantain otteluisäntänä Keskisuomalainen

Sunnuntain otteluisäntänä Ruthin Leipomo

O2-Jyväskylä - SalBa lauantaina klo 15:15 Palokan koulukeskus

O2-Jyväskylä - LNM sunnuntaina klo 15:15 Palokan koulukeskus

SalBaLNM_Ennakko

Kuva: Esa Jokinen
Joukkue