M1: Edustusmiesten Suomen Cup jatkuu 5.kierrokselle

10/21/2015 - 13:56

Suomen Cup O2-PSS 7-4

Lauantaina jatkettiin urakointia Suomen Cupin saralla ja PSS Porvoosta saapui tarkastamaan amppareiden päivän kunnon. Edelliskaudella Divarissa pelannut PSS oli entuudestaan melko tuntematon joukkue muutamia huhupuheita lukuunottamatta. Huhuja liikkui putoamisen jälkeisestä pelaajakadosta, nuorennusleikkauksesta, motivaation puutteesta, vähäisestä treenaamisesta, kovasta kunnosta, yksilötaidosta ja kaikesta muusta maan ja taivaan väliltä. Valmistautuminen oli siis hieman hankalampaa kuin normaaliin sarjapeliin

Valmistautuminen onnistui kuitenkin joukkueelta loistavasti ja pieni jännitys purkaantui heti alkuvihellyksen jälkeen iloisena ryskeenä ja jopa poikkeuksellisen vauhdikkaana menona. Tuomarilinjakin oli puhuttu etukäteen selväksi ja tällä kertaa sai ihan koskettaa kaveria kulmauksessa ilman istuntokomennusta. Ensimmäinen kymppi pelattiin nolla-nollaa mutta sitten alkoi tapahtua. Juha-Pekka Mannisen tuhannen kilopoundin voimalla lähtenyt kantalaukaus yllätti PSS-veskarin ja O2 siirtyi johtoon. Vain viisi minuuttia edellisestä ja Juhis oli jälleen pahanteossa. Lähes identtisiltä jalansijoilta Juhis lähetti lehmänhönkäyksen kohti maalia ja verkko heilui toistamiseen. Erän loppupuolella O2 sai kulmavaparin ja hieman yllättäen vaparin hankkinut kentällinen kutsuttiin vaihtoon. Seurasi sekaannusta, muutama kysyvä katse penkin taakse ja lopulta valmennusjohdon omahyväinen hymy ryyditettynä "Tiiän vähän enemmän kuin te"- ilmeellä kun Huusko löysi Lempisen takatolpalta ja Lempo siirsi pallon maaliin. Pelikelloon jäi kaksi sekuntia ja pukkarimaali oli valmis.

Toisessa erässä meno tasoittui hieman ja etukäteen pörssien perusteella tekijämieheksi arvioitu Teemu Färlin toi PSS:n ensikertaa tulostaululle. Muutama minuutti tästä ja hulabaloovaihdon päätteeksi pallo saatiin pelattua maalin edustalle Tero Lambergille jonka kädet eivät vapisseet vaan Lamppu kiersi veskarin ja uitti valkoisen nuottaan. Tuloksettoman O2:sen ylivoiman päätteeksi aitiosta kentälle jäänyt Lassila toi vieraat maalin päähän ajassa 29.05 Sainion syötöstä. Erän lähetessä loppuaan Juhiksen ylivoimaisuus alkoi käydä vastustajien mielen päälle ja Lassila päätti torpata Juhnun ensiksi oman maalivahdin päälle ja sen jälkeen vielä kentän pintaan. Tuomariparin kädet nousivat ilmaan ja O2 viiden minuutin ylivoimalle.

Kolmannen erän alussa nähtiin ensimmäinen ylivoimamaali kotijoukkueelta kun Markus Mannisen ottelun 300029938495839294839483923:s laukaus löysi tiensä etutolpan juuresta verkon perukoille. Vain muutama minuutti tästä ja peruspakki Sivula suoritti oppikirjamaisen coast-to-coast surffauksen ja löysi takatolpilta Henri Eskelisen joka laittoi pallon sen enempää kyselemättä sisään. Peliä oli jäljellä viisi minuuttia kun PSS kavensi jälleen. Tämän jälkeen alkoi toimitsijoissa vilunväreitä aiheuttava maalivahdin viivajuoksu maalin ja vaihtoaition välillä. Epäonnistuneen O2 purun jälkeen pallo huitaistiin ilmasta sisään ja PSS tuli kahden maalin päähän. Orastavan takaa-ajon päätti Eskelisen tyhjään rysään lyömä maali ajassa 58.44. O2 maalilla Tikkanen pelasi totuttuun tapaan loisto-ottelun ja tällä kertaa on syytä nostaa hattua myös tuomareiden suuntaan. O2 jatkaa matkaansa seuraavalle kierrokselle. Ottelun tuoksinassa kotijoukkueen epäonneksi kaksi peluria laitettiin sairasosastolle. Molemmilla "alaraajavamma" ja molemmat ovat poissa "tunnin tai kauemmin". Pikaiset paranemiset rytkimisen ruumiillistumille!

Kiitokset kaikille katsojille ja tsemppiä PSS:lle kauteen!