C1: SM-Karsintojen aika tullut on!

08/21/2020 - 16:08

C1

Edustusjoukkue suuntaa etelään, Kilpa isännöi vieraita Ampparipesässä

Vihdoin ja viimein ollaan erittäin odotettujen ja jännittävien aikojen äärellä, sillä salibandyn SM-karsinnat pelataan tulevana viikonloppuna 22.-23.8.2020! C1-pojilla on takanaan erittäin hikinen ja opettavainen treenikesä, ja nyt lähdemme testauttamaan nämä harjoittelun tulokset, kun sekä Edustusjoukkue O2JKL/MuurY että Kilpajoukkue O2-Jyväskylä II osallistuvat karsintoihin, tavoitteenaan luonnollisesti maksimaalisen korkea sarjataso tulevalle kaudelle! Pörriäiset hyppäävät monen muun jyväskyläläisjoukkueen tavoin bussin kyytiin ja suuntaavat kohti Kirkkonummea ja sen legendaarista Pommaria, jossa mähistään Lohko D:n pelit. Surriaiset sen sijaan pääsevät isännöimään kotiturnausta, kun Lohko B:n joukkueet saapuvat Ampparipesään mittelemään paremmuudestaan.

Seuraavassa käydään kattavan ja osittain satiirisen ennakon kautta läpi tulevaa viikonloppua osaltamme, joten otappa epämukava asento, avaa Pääkallon keskustelupalsta valmiiksi mielen pahoittumista varten ja anna sanojen virrata silmiisi:

LOHKO B, Ampparipesä

Aloitetaan aakkosjärjestyksen mukaisesti B-lohkosta aka Ampparipesän karkeloista. Surriaiset kohtasi toista vuotta peräkkäin melkoisen kovan arpaonnen, sillä tänä vuonna samaan lohkoon arvottiin viime kaudella SM-sarjaa pelanneet Westend Indians Espoosta ja Papas Kajaanista, Pohjanmaan Aluesarjan näytöstyyliin sekä C2:ssa että C1:ssä voittanut Seinäjoen Peliveljet ja Pirkkalasta ponnistava uusi ja mysteerinen Pirkat. Lauantaina Surriaisilla on edessä kaksi ottelua ja sunnuntaina sama setti.

Westend Indians (Espoo)

Lohkon ennakkosuosikin viittaa kantaa viikonloppuna Espoosta rantautuva Westend Indians aka Heimo. Joukkue vahvistui keväällä huomattavasti GrIFK:n puolelta, ja näistä granilaisista muun muassa hyökkääjä Ben Kolster on erittäin hyvä seurattava pelaaja viikonloppuna. Heimo pelaa pallollisesti todella näyttävää salibandya ja tulee varmasti viikonloppuna takomaan melko läjän maaleja. Original- Inkkareista nostetaan seurattaviksi mm. huikean laukauksen omaava Romeo Tång, taitava puolustaja Osmo Silvennoinen sekä ikäluokan parhaisiin torjujiin lukeutuva Arttu Sassi.

Papas (Kajaani)

Kaukaa Kajaanista Ampparipesään saapuu viime kauden SM-sarjan väripilkku ja iloisen salibandyn esiintymä, Papas. Joukkue pelasi sarjan läpi todella kapealla rosterilla, mutta pystyi lyömään muun muassa ikäluokan superjoukkue Classicin. Karsintoihin joukkue on huhujen mukaan saapumassa ilman supertalentti Aatu Koivistoa, joka nähdään viikonloppuna Papasin A-junioreiden mukana; se että pitääkö tämä paikansa, jää nähtäväksi. Mutta varmasti pelaavasta kokoonpanosta nostetaan esiin erinomaisesti viivasta pommittelevat Arttu Hänninen sekä Matias Lehtinen, ja tietysti myös lahjakas maalivahtiduo Samuli Kemppainen - Väinö Auvinen.

SPV (Seinäjoki)

Vauhdikasta ja erinomaista kääntöpeliä harrastava Speve haluaa varmasti välttää viimevuotisen Aluesarjaan ajautumisen, ja tänä vuonna joukkue tuleekin varmasti haastamaan myös lohkon ykköstilasta. Kokoonpanosta nousevat esiin varmasti etenkin huipputaitava ja valonnopea Aleksi Kuosku, puolustajakolossi Anton Hellberg sekä kotiyleisön eteen palaava ”Dux Floorball Original” Vertti Huttunen. Kun tää jengi on kentällä, olkaapa katsomossa skarppeina; vauhtia ei nimittäin puutu!

Pirkat (Pirkkala)

Pirkat onkin sitten lohko mysteerisin joukkue, ainakin meille. Joukkue kasattiin kevään aikana , kun pelaajia virtasi Mansen alueen muista seuroista, ja omistakin löytyi varsin päteviä pelimiehiä, mainittakoon listalta silmiin tarttunut joukkueen kapteeni ja huipputalentti Oliver Myllymäki. Muuten ei hirveästi tästä joukkueesta tiedetä. Pirkkalassa on Verkkokauppa.com, sen mää tiedän! Sehän ei tähän mitenkään liittynyt, mutta tässä vaiheessa huomaat, että kyllä tähänkin kappaleeseen pituutta sai, vaikka asiaa ei juuri ollutkaan.

Surriaisten joukkue muuttui viime kaudesta jonkin verran, mutta pääpiirteittäin runko pysyi samana. Viime vuoden karsinnoissa joukkue oli hakemassa lähinnä vain kokemusta, mutta tänä vuonna Surriaiset on huomattavasti valmiimpi, vaikka myös haaste on kovempi. Hyökkäyksessä Joonas PappinenMarkus TissariJesse Kokko sekä ”Isolahen Eemeli Salin” Teemu Pollari tulevat viikonloppuna tekemään isosti tulosta ja puolustuksessa etenkin pallollisesti taitava Joni Nikkilä tulee olemaan myös vaikeasti pideltävä monille joukkueille. Eikä toki unohdeta, että Aleksi Hokkanen ja Akseli Syvänperä käyvät pallon kyllä noutamassa pois vastustajilta, jos niin vain päättävät. Tolppien välissä duo Otto Lepoaho – Joona Mansikka-aho tulee olemaan myös vaikea ohitettava.

Surriaisten pelien aikataulu:

LA Klo 14:30 O2-Jyväskylä II – Papas
LA Klo 17:30 Pirkat – O2-Jyväskylä II
SU Klo 14:00 O2-Jyväskylä II – Indians
SU Klo 17:00 SPV – O2-Jyväskylä II

Surriaisten kaikki matsit nähtävissä myös etäfaneille ikäluokan YouTube- kanavalla

C1

LOHKO D, Kirkkonummi

Ja sitten siirrytäänkin jokunen kilometri etelämpään, kun käydään seuraavaksi läpi Pörriäisten matka Kirkkonummelle. Joukkue arvottiin D-lohkoon, jossa vastaan asettuvat viime kaudella SM-sarjaa kanssamme pelannut ja meille tappion aiheuttanut KOOVEE Tampereelta, reilun vuoden takaisesta Talent Cupista tutuksi käynyt Varkauden Tarmo sekä paikallinen ja Pirkkojakin mysteerisempi Rangers Falcons. Lauantaina kohtaamme VarTan sekä Rangers Falconsin, ja sunnuntaina edessä on varsinainen grande finale KOOVEE:ta vastaan.

KOOVEE (Tampere)

Lohkon oletettu "ykkösvastustajamme" on Tampereelta saapuva KOOVEE, joka onnistui viime kaudella meidät myös SM-sarjassa voittamaan. Nyt on siis kalavelkojen maksun aika! Helppoa siitä ei tule, sillä KOOVEE on kesän aikana ottanut huimia harppauksia pelissään eteenpäin, mistä varmasti iso kitos menee joukkueen valmennuksessa nähdylle Arto Riihimäelle, joka valmentaa myös KOOVEE:n miehiä. Pelitapa on muuttunut selkeästi aktiivisemmaksi ja joukkue paineistaa mielellään jopa hyvinkin korkealta useamman pelaajan voimin. Terävin syömähammas on ehdottomasti ykköstrio Onni Mattila - Atte Lindgren - Lenni Riihimäki, joka takoi etenkin Mestareiden Cupissa kovia pörssejä.Myös veskariduo Sami Saarikko - Niklas Koukkari on osoittanut olevansa voittava duo.

VarTa (Varkaus)

Varkauden poikien kanssa väännettiin ja nyhjättiin edellisen ja ainoan kerran tähän mennessä Talent Cupissa 2019 keväällä. Tuolloin joukkue luotti erittäin tiukkaan puolustuspelaamiseen sekä myrkyllisen hyviin vastaiskuihin, ja näihin pitää olla valmis myös nyt. Viime kaudella joukkue yllätti monet sijoittumalla KS/SK- Ylialueellisen sarjan kakkoseksi, joten varmasti kovan vastuksen tulevat Varkauden pojat tarjoamaan. Viime kauden pistenikkari Kaapo Kudjoin nimeä ei vielä tällä kirjoittamalla listoilla ollut, mutta seurata kannattaa kuitenkin esimerkiksi Onni Räisäsen ja kapteeni Lassi Koistisen otteita.

Rangers Falcons (Kirkkonummi)

Tiedämme heistä yhden asian: He ovat isäntäjoukkue.

Pörriäisten osalta kesä on ollut erittäin onnistunut ja ennen kaikkea opettavainen, kun sekä treeneissä että peleissä on saatu kokea paljon uusia asioita. Pelin kokonaisvaltaiseen kehittymiseen voidaan olla erittäin tyytyväisiä, ja kesällä opitut asiat tulevat varmasti olemaan isosti näkyvillä myös tulevana viikonloppuna. Joukkueen rosteri muuttui viime kaudesta hyvin vähän, mutta kokoonpanoa on pyritty hieman muovaamaan uuteen uskoon, ja tällä hetkellä meillä onkin käsissämme kolme erittäin tasapainoista, ja tuloksentekoon pystyvää kentällistä, unohtamatta viimeisenä lukkona maalissa torjuvaa kaksikkoa Vili Avikainen – Valtteri Huisman. Kentän puolella… No tiiätte kyllä, eiköhän ne hyvää sählyä osaa pelata.

Pörriäisten pelien aikataulu:

LA Klo 13:30 O2JKL/MuurY – VarTa
LA Klo 18:00 Rangers Falcons – O2JKL/MuurY
SU Klo 12:30 O2JKL/MuurY - KOOVEE

Myös Pörriäisten kaikki ottelut karsinnoista lähettää striimitiimimme ikäluokan YouTube- kanavalle

C1

Ja mitä lukijat haluavat tekstin lopusta lukea; no tietysti pelipäivän (tai nyt siis peliviikonlopun) polttavat puheenaiheet, jotka tarjoaa tänä viikonloppuna… Ei kukaan, kyllä mää näistä maksoin. Koska niin sponsorointi toimii #kummelivitsit ;

”Onko Ampparipesässä Pollarin juoksussa voittavaa spurttia nähtävissä?”

”Pääseekö Julle ja Joni N rippikoulun läpi?”

”Kuka tuo etelän reissulla pleikkarin valmennuksen huoneeseen?”

”Vältytäänkö viime vuotiselta pyörätuoli- caselta?”

”Miltä näyttää bussin istumakartta?”

”Paljon Jami heitti viikkokisoissa?”

”Miksei Koivisto halua tulla Jyväskylään?”

”Muistaako Ake herätä riittävän ajoissa?”

”Onko Kirkkonummella internetiä?”

”Onko Samun paluu toimihenkilöihin voiton takuu?”

”Vieläkö Kojoottia hymyilyttää keskiviikon treenit?”

”Uskaltaako joku lähteä Veetin kanssa juoksukilpailuun jo näin syksyllä?”

”Montako muuramelaista tarvitaan lyömään Heimo?”

”Onko koutsien kenkävalinta Kirkkonummelle 5/5?”

”Saisko allekirjoittanut vaihdettua sählykenttien miinukset ja friban plussat keskenään?”

Pidetään viikonloppuna taas some laulamassa, jotta pysytte mukana matkalla! Kahtelkaa ees striimiltä, jos ette paikan päälle tule, on ihan hyvää sählyä tarjolla Ampparipesässä ja Kirkkonummella. Sit tähän loppuun aseta tärkeät koronaohjeet, asian suuresta tärkeydestä huolimatta olen kyllästynyt niitä kirjoittamaan.

Hyvää karsintaviikonloppua myös muille Jyväskylän porukoille: O2-Jyväskylä B1, B2, C2 Edustus, C2 Kilpa, C-Tytöt sekä A-Tytöt, ja Happee B1, B2, C1 ja C2; toivotaan suurta menestystä Keski-Suomen salibandylle!

21.08.2020