Syyskausi päätökseen pojat vs vanhemmat hassuttelulla

12/20/2014 - 17:06

Ampparit

Syyskauden samalla rennoin ja samalla kaikista merkittävin ottelu pelattiin Keljonkankaan koululla. Kovaa itseluottamusta puhkuneet skidit lähtivät haastamaan suuren määrän kokemusta omanneen vanhempien joukkueen, joka koostui kahdesta valmentajasta ja kymmenestä isästä ja äidistä. Vaihtopenkin taakse kuria luomaan oli palkattu Mika Halomo ja hämmennystä luomaan Liisa Nilsson. Poikien joukkue lähti otteluun rohkeasti ilman valmentajaa ja manageria.

AmpparitAmpparit

Ottelun alku oli tunnusteleva molemmilta joukkueilta. 3*15 minuutin peliaika tiedettiin vanhempien leirissä liian kovaksi palaksi höökiä satalasissa koko ajan ja poikien sytytyslanka taas on sitä hitaasti syttyvää sorttia, joten eka kymppi mentiin enemmän tai vähemmän asemataisteluna. Kymmenen minuutin pelin jälkeen vanhempien kuvio onnistui vihdoin ja Eero Luokkanen joutui kaivamaan pallon selkänsä takaa ensimmäistä kertaa. Tuttu ketsuppipullo- ilmiö sai aikaan toisen ja kolmannen maalin heti perään ja erätauolle siirryttiin vanhempien 3-0 johdossa.

Pojat poistuivat erätauolla pukukoppiin kriisipalaveriin ja taisi siellä kapteenin vaihdoskin tulla. Pelin henki pysyi kuitenkin ennallaan. Aija Pasanen pelasi vanhempien maalilla kuin muuri. Ensimmäisen kerran Aija joutui antautumaan pelin puolessa välissä pallon pompittua maaliin. Tilanne oli kuitenkin tässä vaiheessa 4-1 vanhempien eduksi ja maali sai vain hymyn pelaajien kasvoille. Valitettavasti erän loppuun pojat tekivät vielä kaksi lisämaalia ja tähän vanhempien käskyttäjän huumori ei enään riittänyt. Aija sai väistyä maalin suulta ja kolmanteen erään pallon tielle asettui Kimmo Sihvola.

Kolmas erä alkoi tilanteesta 6-3, mutta Ville Kosola täydensi nopeasti hattutemppunsa (3+2) erän alkuun. Vanhemmat menivät vielä 8-4 johtoon, kunnes koneiston polttoaine alkoi käymään vähiin. Poikia vilisi kaikista laidoista ohi ja vaikka kuinka yritettiin rikkoa, niin perässä ei meinannut pysyä. Kaksi minuuttia ennen ottelun loppua tilanne oli jo 8-6 ja Tuomas Pulkkinen yritti jäädyttää peliä laitaa vasten. Tämä jäi kuitenkin yritykseksi ja pojat rankaisivat armotta tilanteeksi 8-7. Viimeisellä minuutilla odoteltiin enään milloin se tasotus tulisi, joten kun se tuli, niin se ei ollut edes yllätys.

Jatkoajalle vanhemmat tiivistivät peluutustaan yhteen kentälliseen. Voittoa haettiin hinnalla millä hyvänsä - tietenkin. Peli painettiinkin skidien päätyyn ja Eero Luokkanen sai venyä parhaimpaansa. Mutta kun tarpeeksi ylivoimainen on, niin kyllä se palkitaan. Ville Kosola tarjoili maalintakaa ja Tuomas Pulkkinen (2+3) pommitti keskustasta vanhemmat jatkoaikavoittoon. Pitäisi poikien varmaan harjoitella vähän lisää kun vanhuksellikin häviävät... Onneksi seuraavaan kohtaamiseen on vuosi aikaa, niin kehitystä saattaakin tapahtua.