C1: Monnarilta Vantaalle ja Espoosta Palokkaan!

11/20/2020 - 15:09

Otteluennakko

Molemmat joukkueet saavat sunnuntaina haastajan Etelä-Suomesta, toinen kotona ja toinen vieraissa

C1-poikien pelit valtakunnallisissa sarjoissa alkavat kääntyä loppusuoralleen vuoden 2020 osalta, sillä Edustusjoukkue O2JKL/MuurY pelaa enää kolme ottelua ja Kilpajoukkue O2-Jyväskylä II puolestaan neljä. Tämän viikonlopun osalta molemmat mittelevät paremmuudesta Etelän joukkueita vastaan sunnuntaina 22.11.2020; Pörriäiset saa SM-sarjassa vieraaksi Palokkaan Oilers NG:n Espoosta ja Surriaiset matkailee 1-divisioonassa puolestaan Vantaan Tiger Sportsille paikan isännän, Tiikereiden vieraaksi.

En keksi tähän sen pidempiä saatesanoja, ei niitä kukaan kuitenkaan edes lue eikä ne ketään kiinnosta. Sen pidemmittä puheitta mennään siis ennakkoon!

Tein muuten Lounassählyissä 3+2 pörssit tiistaina. Huomasitko? Ei varmasti kiinnostanut yhtään.

Tiikerit - O2-Jyväskylä II

Surriaiset suuntaa yhden kotipelin jälkeen taas vierasreissulle ja tällä kertaa koordinaatit asetetaan Helsingin ja Helsinki-Vantaan Lentoaseman varmastikin nimestä päätellen lähellä sijaitsevaa Vantaata kohti. Ja tarkemmin ottaen salibandyn Tiikerinluolaan eli Tiger Sport Areenalle. Allekirjoittanutkin viime kaudella tuolla pääsi käymään ja muistiin jäi, että A. Rakennuksessa lukee ulospäin isolla Auramo, koska, noh, miksi ei kun se areenan nimessä lukee. Eiku... Tiger Sport Areena... Eihän se siinä lue. No mutta silti, varmasti käy järkeen; a-kirjaimia on ainakin yhtä monta! Ja B. Ei päästy areenalle sisälle aluksi, koska kahviohenkilö oli nukkunut pommiin. Ai niin, areenalle johtavalla tiellä oli joku about 15 autokauppaa.

No mutta siinäpä paikallismaantiedettä riittämiin, mennääs ite ottelun kimppuun. Tiikerit ja Surriaiset löytyvät sarjataulukosta peräkkäisiltä sijoilta seitsemän ja kahdeksan, Tiikereiden pistesaldon ollessa kolme pistettä suurempi. Numerollisista lähtökohdista huolimatta kyllä viime kaudella SM-sarjaa pelannut kotijoukkue otteluun suosikkina lähtee, kuuluuhan Tiikerilauma Divarin voittajasuosikkeihin. Kotijoukkue on tällä hetkellä viisi pistettä sarjan kuudetta tilaa jäljessä, joten varmastikaan eivät isännät halua paikan himoitussa top-kutosessa lähteä lipsumaan; noilta sijoilta kun keväällä pääseepi myös pelejä runkosarjan jälkeen jatkamaan. Tiikerit lähtee otteluun kahden ottelun voittoputkessa. Raitaturkkien tehokkaimpina ovat tällä kaudella häärineet Topi Röytiö (6+7) ja Matias Salmela (5+6). Vasta kolme ottelua pelannut taitava Joona Havu sekä Niklas Pantsar ovat myös erittäin tarkalla silmällä seurattavia talentteja. Maalivahtiruletti Tiikereillä pyörii kolmen veskarin voimin, nostetaan esiin vaikkapa Divarin parhaisiin torjujiin lukeutuva Eero Sihvola.

Surriaiset lähtee otteluun myös voitto taskussaan viime kierrokselta, kun joukkue taisteli kolme pistettä VSS:ltä Ampparipesässä. Tuosta voitosta on varmasti ammennettu taas uskoa omaan tekemiseen, eikä joukkue lähde vahvaa kotijoukkuetta ainakaan kumartelemaan! Viime ottelussa hattutempun iskenyt Akseli Syvänperä on varmasti taas lapa kuumana (7+0), kuten myös hyökkäyksessä tasaisesti tuhoa tekevä Jesse Kokko (4+3). Olisiko alakerrasta sitten taas esimerkiksi Mirko KautonVeeti Kuvajan tai Joni Niemisen vuoro paukauttaa sarjan avausmaali?

Ottelun seuranta Tulospalvelussa

Livestream (YouTube)

Otteluennakko

O2JKL/MuurY - Oilers NG

Palokkaan saa Pörriäiset sitten puolestaan vieraita Espoosta, kun edellisen kerran melkolailla tasan vuosi sitten kohdattu Oilers NG saapuu kylään. Ja nimeomaan kylään, sellainenhan koko Jyväskylä varmasti ison kirkon asukeille on. Oilers löytyy sarjataulukosta kuudennelta sijalta, viisi pistettä neljäntenä olevia Pörriäisiä jäljessä. Oilers on kuitenkin tällä kaudella onnistunut voittamaan mm. LASB/Heinolan ja viimeisimpänä Merikosken, joten varsin kovasta joukkueesta on kuitenkin kyse, ja kun organisaatio on vieläpä aina voittamaan tottunut Oilers, on joukkueella kauden tavoitteet myös varmasti kutossijaa korkeammalla!

Ottelu on meille tosiaan vuoden kolmanneksi viimeinen ja viimeinen kotiottelu lähes kuukauteen; ensi viikonloppuna ollaan Tampereella ja vuoden viimeinen peli on edessä vasta 19.12.

Joukkueen parhaimmistoa ovat tällä kaudella edustaneet ikäluokan huippupelaajiin kuuluva Jussi Rouhiainen (15+3) sekä viime kaudella Tiikreiden paidassa dominoinut Joonas Rämö (9+8). Toki joukkue on kauttaaltaan erittäin laadukas ja useita pelaajia on nähty tällä kaudella myös B-poikien SM-sarjassa isossakin roolissa, mainittakoon etenkin pallollisesti taitava puolustaja Santeri Rinta-Huumo. Tolppien välissä etenkin Elmeri Strang on ollut kovassa vireessä tällä kaudella, mutta myös aisapari Jimi Sipiläinen on erinomainen torjuja.

Pörriäisille sattui viime pelissä melkoisen tehokas kuusikymppinen, kun pallo löytyi vastustajan maalista peräti 19 kertaa. Tällä viikolla saatiin hioa sihtiä kuntoon myös Naisten joukkuetta vastaan pelatussa harkkapelissä. Peli on jonkin verran päässyt kuitenkin tällä kaudella ailahtelemaan, joten tämän viikon teemaksi otettiin Eelin viisaita sanoja puolittaen siteeraten: Ei lähdetä luulemaan! Tämä kun muistetaan ja pystytään sovittujen raamien puitteissa itseämme toteuttaa niin jopa Jake Peralta sanoisi että Bingpot!

Muistetaan taas, että jos kotiottelua olet seuraamaan tulossa, niin pidät kasvomaskin päässäsi katsomossa ja pidät huolen hygieniasta ja turvaväleistä. Mutta muistakaa myös, että näinä aikoina ei ole lainkaan huono ratkaisu seurata peliä maanmainion striimimme välityksellä kotisohvalta :)

Ottelun seuranta Tulospalvelussa

Livestream (YouTube)

C1

Jos katsoit päivän postit tarkkaan, niin Black Friday- ja Black Week- roskien välistä saatoit spotata Huomenta Suomi- ohjelmassakin ja YleX:n aamussa esiin nostetut pelipäivän ykkösaiheet:

"Sattuuko Marrelle taas pöljäpäivä?"

"Onko Aken nuti merkki seuraavasta hattutempusta?"

"Pitääkö Iivari kiikarilupauksestaan kiinni?"

"Pääsevätkö Surriaiset Tiger Sportille sisälle vai pelataanko ulkoilmaottelu?"

"Kestääkö Väinön maila alkuhuudot?"

"Millä viisikolla on paras avauskuvio kentällispalavereissa?"

"Nähdäänkö TiPan kasvatteja taas maalinteossa?"

"Onko alkulämpöjen soittolista jo riittävän hyvä?"

"Kuinka moni osaa maalibiisin sanat jo ulkoa?"

"Tuleeko Arto rumpuineen Palokkaan vai saadaanko kuulla myös omia ajatuksia pelin aikana?"

"Mikä on pilates englanniksi?" (Tää ei ollu listassa, vaan päivän vitsi)

"Kerkesitkö tilaamaan Archerin ennen kun ne taas loppui?"

Mukava sählyviikonloppu taas meillä edessä, seurailehan mukana!

20.11.2020