M1 : Miehet hakivat tärkeät pisteet Forssasta

10/20/2013 - 13:55

Miesten edustusjoukkue siirtyi Sisä-Suomen lohkokärkeen, kun se kaatoi kärkiottelussa Forssassa lauantai-iltana FoSun lukemin 4-6(1-1,2-3,1-2). Löysätempoiseksi jääneen, joskin tasaisen ottelun ratkaisu nähtiin erityisesti maalivahtipelissä, jossa Ampparipaitojen Ville Puro peittosi isäntien Jaro Saarisen.

Avauserässä peli oli etenkin vieraiden osalta silminnähden hermostunutta, ja pallon pomppiessa vimmatusti syöttöketjut jäivät melko lyhyiksi. FoSu iski ottelun avausmaalin, kun Kasimir Raudus toimitti grogilasin korkuisen taka-alakulmaan Puron jalan yli. FoSu sai avauserässä jobinpostia, kun maalilla aloittanut Aki Vihreäsaari taittoi nilkkansa, ja maalille asteli nuori Jaro Saarinen. Vieraiden helpottavasta avausmaalista vastasi erän päätösminuutilla maalin edestä Joni Lempinen. Syötön tarjoili kuvitteellista Tupla-lätkää selässään kantanut Eetu Eronen.

Miehet edustus

Toisessa erässä maaleja lätkittiin vuorotahtiin, vierailta onnistui ensin Tuomas Pulkkinen etukulmasta. FoSu kuittasi tämän O2:n syöttöhassin johdosta, mutta heti perään Kaale Nieminen löysi maailmanluokan passilla takakulmalta Eino Jauhiaisen, ja O2 johti 2-3. Ikinuori Petri Mäkeläinen tasoitti ylivoimalla pörssihai Juha Laitilan syötöstä, mutta heti seuraavassa vaihdossa Ismo Nybackan kaukolaukaus yllätti Saarisen siirtäen lukemiksi 3-4. Molempien joukkueiden peliä sotki erän toisella puolikkaalla rangaistukset, O2 istui kahdesti ja FoSu kerran jäähyboksissa.

Päätöserän alkuun vieraiden parhaana palkittu Jari Aromaa kanttasi kauden avausmaalinsa (kuvassa alh. /Kuvat: Senja Mönttinen), mutta tämän FoSu kuittasi puolestaan heti perään Laitilan toimesta. Ottelun viimeisen maalin ampui jälleen kaukaa alivoimalla Henri Eskelinen Niemisen passista. FoSu yritti vimmatusti kavennusta loppuun asti, mutta Amppareiden uhrautuva puolustuspeli yhdistettynä Ville Puron erinomaiseen maalivahtipeliin piti lukemat entisellään. 60 minuutin pelin jälkeen taulu kertoi vieraiden olleen lauantaina kaksi maalia parempi.

Kaiken kaikkiaan ottelu ei muodostunut kärkiottelun arvoiseksi urheilujuhlaksi, vaan ottelu pysyi alusta loppuun melko löysävauhtisena. Illan tuomarilinja ei ainakaan suuremmin suosinut vieraita, ja jäähyaitiossa istuttiin taas aivan liian monta kertaa, neljästi. O2 pystyi kuitenkin olemaan paikalla olleista joukkueista parempi, ja se riitti arvokkaisiin pisteisiin viime vuonna Divarissa pelanneen joukkueen kotiluolasta.

Valmentaja Ilkka Peltonen näki ottelun ratkaisun olleen jälleen laajassa materiaalissa.

- Alku oli aika hermostunutta peliä molemmissa leireissä, ottelun tärkeyttä oli varmasti painotettu kummassakin kopissa. Loppua kohti peliin tuli edes vähän vauhtia, vaikka FoSu yrittikin tappaa pelistä temmon. Meidän laaja rosteri oli taas valttia, ja viimeisellä kympillä kaverilla ei ollut enää eväitä takaa-ajoon. Meillä oli kolme tasaista kenttää, ja päätöserään heittää vielä neljäskin. Kaikki saivat lisäksi onnistumisia hyökkäyspäässä, Peltonen tuumi.

- Nostan harvoin pelaajia esiin yksittäisissä peleissä, mutta ”Neymar” Aromaa (1+1) näyttää syttyvän aina tärkeimmissä peleissä. ”Kalu” Nieminen (0+2) tuli suoraan honeymoonilta hyvin pelille, ja Puro oli maalissa tikkarissa, kun meillä oli vähänkään heikompi hetki, Peltonen suitsutti.

Voittonsa myötä O2 nousi seitsemään pisteeseen, ja lohkon kärkeen. Muita tappiottomia joukkueita ovat toistaiseksi edelleen Pirkkalan Pirkat sekä SC PirU, joka tosin on pelannut vasta kaksi ottelua. FoSu jatkaa kuudessa pisteessä sarjakakkosena.

Seuraava kotiottelu Amppareilla on viikon päästä sunnuntaina 27.10. klo 18.30 Monnarilla, jossa vastaan astelee nimenomaan SC PirU Tampereelta. Tervetuloa!

O2 myös tiedottaa, että sopimus täksi kaudeksi joukkueeseen siirtyneen Paavo Elomaan kanssa on purettu hyvässä yhteisymmärryksessä.