Salibandyn sopupelituomio kumottiin ja sanktioita lievennettiin: O2-Jyväskylä saa pitää pisteen ja säilyy Divarissa

03/20/2018 - 13:54

Salibandyn valituslautakunta on kumonnut salibandyn kilpailu- ja kurinpitoryhmän (KKR) päätöksen sopupelistä miesten Divarin 18.2. pelatussa ottelussa O2-Jyväskylä–ÅIF.

Valituslautakunnan päätös tarkoittaa sitä, että kumpikin joukkue saa takaisin niiltä rangaistustoimenpiteenä vähennetyn pisteen. Valituslautakunnan päätöksen myötä O2-Jyväskylä nousee Divarin sarjataulukossa sijalle 11, eikä joudu karsimaan paikasta ensi kauden Divariin.

Päätöksessään valituslautakunta kuitenkin toteaa joukkueiden valmentajien, O2-Jyväskylän Ilkka Peltosen sekä ÅIF:n Sebastian Freudenthalin, käyttäytyneen ottelun loppuhetkillä epäurheilijamaisesti.

”Sen sijaan valituslautakunta katsoi valmentajien rikkoneen kilpailusääntöjen 62 §:n 3) kohtaa. Sen nojalla voidaan määrätä rangaistus sille, joka kilpailun kestäessä käyttäytyy epäurheilijamaisesti”, päätöksen perusteluissa todetaan.

Tähän nojaten valituslautakunta on päättänyt tuomita valmentajille kilpailukiellot. Peltosen kilpailukielto päättyy 30.9.2018 ja Freudenthalin 30.11.2018. Aiemmassa päätöksessään KKR tuomitsi kummallekin valmentajalle vuoden mittaisen kilpailukiellon. Kilpailukielto koskee vain ottelutapahtumia, eli sen aikanakin valmentajat saavat valmentaa joukkuettaan normaalisti harjoituksissa.

O2-Jyväskylä ja Ilkka Peltonen eivät ole täysin tyytyväisiä valituslautakunnan päätökseen Peltosen kilpailukiellon osalta. Mutta koska tosiasiallinen haitta tapauksessa jää varsin pieneksi ja Peltonen pääsee valmentamaan joukkuetta otteluissa lähes ensi kauden alusta alkaen, O2-Jyväskylä ja Peltonen eivät aio käyttää oikeuttaan valittaa tuomiosta Urheilun oikeusturvalautakuntaan. Uudesta valituskierroksesta mahdollisesti saatava hyöty ei olisi järkevässä suhteessa sen vaatimaan aikaan ja rahaan.

-Viimeksi kuluneet neljä viikkoa ovat vieneet niin paljon energiaa, etten enää edes jaksaisi lähteä uuteen valitusprosessiin. Minulle tärkeintä on nyt, että joukkue saa mielenrauhan ja pääsee kesälomalle, minne joukkue peliesitystensä perusteella kuuluu, Peltonen huokaa.

-Omat fiilikseni ovat hyvin kaksijakoiset. On hyvä, että joukkue sai sille kuuluvan pisteen. Mutta edelleen koen, että todella heppoisilla näytöillä minut tuomittiin syylliseksi, vaikka itse syytös lievenikin epäurheilijamaiseksi käytökseksi, Peltonen sanoo.

-Kaiken läpikäydyn jälkeen tämä on kuitenkin lopulta hyvä päätös ja lähempänä oikeudenmukaista kuin KKR:n aiempi tuomio, Peltonen lisää.

Linkki Salibandyliiton uutiseen

 

 

O2-Jyväskylän tiedotus

040-577 5948