O2-Jyväskylä nousi sillasta ja jatkaa divarikarsintoja

03/20/2016 - 14:53

Miehet edustus

O2-Jyväskylän salibandymiehillä oli jo toinen jalka suossa sunnuntaina pelatussa 2. divisioonan pudotuspelissä Forssan Suuppareita vastaan. Forssalaisvieraat johtivat sarjan katkaisupeliä puolivälissä jo 4-1, mutta niin vain ”Ampparit” kampesi rinnalle, jatkoajalle ja lopulta voittolaukauskilpailussa riemukkaaseen voittoon. 6-5-voiton ratkaisi kuudentena laukojana Ilkka Tepponen (VIDEO). Voitto tietää sitä, että O2-Jyväskylä jatkaa karsintoja noususta 1. divisioonaan ensi lauantaina Helsingin IFK:n vieraana.

- Todella hyvältä maistuu. Oli hienoa nähdä joukkueen mahtava asenne. Tämä oli koko joukkueen voitto, Tepponen maiskutteli ampparilasit silmillään.

Ampparilasit ovat joukkueen parhaalle pelaajalle jokaisen ottelun jälkeen ojennettava kiertopalkinto. Tepponen oli myös itse ottelussa Ampparien tehokkain pelaaja pisteillä 3+1.

- Meillä on ollut koko kauden vähän sama teema, että annamme vastustajalle pari maalia eteen, ennen kuin alamme pelata. Kun jokainen jätkä luottaa toiseensa ja teemme töitä yhdessä, sieltä se tulos tulee, Tepponen pohti.

Rankkariratkaisunsa Tepponen oli päättänyt etukäteen.

- Kiva, että yleisö lähti hyvin mukaan. Se auttoi keskittymään. Muuten olisi voinut pyöriä vaikka mitä ajatuksia päässä, hän kiitti 229-päistä kotiyleisöä.

O2:n ja FoSun pudotuspelisarja oli jo toisena keväänä peräkkäin yhtä draamaa. Molemmissa Jyväskylän otteluissa voittaja ratkaisiin rankkareilla. Viikko sitten FoSu vei voiton, mutta nyt oli Ampparien vuoro. Joukkueet kiittelivät toisiaan vuolaasti rehdistä ja kerrassaan huikeasta sarjasta.

O2:n päävalmentaja Ilkka Peltonen korosti trillerin jälkeen joukkueensa henkistä kanttia.

- Tämä on henkisesti vahva porukka, jossa jokainen uskoo omaan tekemiseen, Peltonen sanoi.

Peltonen oli turvautunut koviin keinoihin jo ennen lauantain 7-1-vierasvoittoa.

Miehet edustus

- Kaivoin esiin pinkin kauluspaidan, jolla tuli kaksi nuorten Suomen mestaruutta Happeen valmentajana. Tämä päällä on nyt mentävä kausi loppuun asti. Toivottavasti ihan päätyyn asti.

Divarikarsintojen toinen vaihe käynnistyy alustavan otteluohjelman mukaan ensi lauantaina. O2-Jyväskylän kotiottelu on näillä näkymin vuorossa lauantaina 2.4. Karsintojen finaaliin selviää kahdella voitolla.

 

Harri Pirinen

Valokuvat: Niklas Suominen