D2 / Haastajasarjan 9.osaturnaus Tampereella

03/20/2016 - 14:52

Hieman ennen seitsemää kirkkaana kevätaamuna alkoi pelimiehiä valumaan monnarille peli-intoa uhkuen. Sairastuvalle oli joutunut vain yksi, joten edessä oleva reissu näytti hyvältä. Teoreettiset mahdollisuudet lohkovoittoon mielessä saavuttiin Spiral-hallille, jossa oli vahtimestari hukassa ja sisään pääsimme vasta n. 20 minuutin odottelun jälkeen. Alkurutiinit hoideltu ja kaukaloon ensimmäiseen peliin asettui ailahtelevaisesti pelannut KooVee.

d-pojat

Ensimmäinen erä käyntiin ja haistellen mentiin päästä päähän, kunnes 5.15 Tommi asialla Santerin kanssa ja avausmaali totta. Kauaa ei tarvinnut odottaa seuraavaa, kun 5.52 Kasimir nakuttaa 0-2. KooVee sai kipinän näistä ja erätauolle siirryttiin tilanteessa 2-2.

Toiseen erään lähdettiin keskittyneesti ja 19 sekunnin jälkeen Kasimir Lucan esityöstä 2-3. Myös KooVee aloitti rajusti hyökäten, 16.18 3-3 ja 17.18 4-3. Puoli minuuttia ja Tommin mielestä tasan mukavampi mennä, niin tilanne 4-4 Kasimirin syöttämänä. Tähän KooVee vastasi ajassa 19.31 ja lukemat 5-4. 20.30 jälleen tasoihin Tommin ja Kasimirin yhteistyöllä ja 21.54 ohi lukemiin 5-6 Albertin huikean avauksen ansiosta, jonka Santeri lirutti häkkiin. Tämä maali tosin pöytäkirjaan merkattu Joonalle. Jälleen vastustaja puski tasoihin 6-6 ja vielä pari kertaa nopeasti iskien olikin taululla lukemat 8-6.
Tämähän ei meille käynyt lainkaan, kavennus 8-7 ajassa 28.48 Verneri Joonan syötöstä ja 29.38 tasoitus 8-8 Kasimir asialla Tommin avulla. Toiselle erätauolle siis jälleen tasalukemin.

d-pojat

Kolmanteen erään KooVee otti salamastartin, 30.12 ja tilanne 9-8. Meille tarjottiin rankkaria erän alkupuolella, mutta vastustajan veskari venytti huikean torjunnan tästä. Loppuerä menikin meidän käsikirjoituksen mukaan vastustajan onnistumatta enää kertaakaan.
Ensin tasoihin 33.04 Kasimir ja Aleksi, 9-10 ajassa 33.21 Santeri ja Tatu, 9-11 ajassa 35.28 Santeri ja loppulukemiksi 37.23 9-12 Kasimir Roopen syötöstä.

Kaksi pistettä taskuun ja jännittämään KrP:n peliä KeikYä vastaan. KrP hävisi tämän pelin, joten pojat saivat tästä ylimääräistä energiaa toiseen peliin, koska voitolla tulisi lohkon ykköstila.

Sitten koitti aika taas hypätä kaukaloon, jossa odotteli jo edellisistä peleistä vahvistunut Steelers.

Ensimmäinen erä käyntiin ja jo alkumetreillä kävi selväksi, että peli ei tule olemaan helppo. Steelers otti tahtipuikon ajassa 3.04 latoen tauluun 0-1. Tämän jälkeen peli muuttui tarkaksi ja haastavaksi. Vastustaja jyräsi Samun ajassa 13.09 laidat rytisten ja tästä meille 5 minuutin ylivoima. Hessu painotti yv-peliä pojille ja ensimmäisen kerran Santeri onnistui Tommin syötöstä 14.32 ja toinen osuma kaksi sekuntia ennen erän loppua, lukemat 2-1 Lucan Kasimirin ansiosta.

d-pojat

Toiseen erään vielä ylivoimalla, mutta tuloksetta. Sitten oli meidän vuoro aloittaa istunnot, ensimmäisen alivoiman saimme tapettua, mutta heti perään otettu toinen kakkonen kostautui ja tilanne 2-2. Hyvin paketti taas kasaan ja 24.40 Tommin pyssy lauloi Santerin syötöstä lukemiksi 3-2. Pari minuuttia kului vääntäen, vastustaja kuitenkin kaivoi pelivälineen maaliin ja taas tasan 3-3. Erän viime minuutilla saatiin aikaan hurja myllytys Steelersin päädyssä ja ajassa 29.56 Paavo pelasi Tatulle tuhannen taalan paikan ja tarkalla vedolla 4-3 lukemissa erätauolle.

Nyt ei katsomon puolella enää ilman nitroja selvitty, joten tauko tuli tarpeeseen myös siellä.

Kolmanteen erään lähdettiin siis kutkuttavasta asemasta, koska panokset tiedettiin. Erän ensimmäinen kymppi oli täysin Eetun ja Steelersin maalivahdin huikeiden torjuntojen sävyttämä. Sitten tuomarin käsi pystyyn tuomiten meille kakkosen. Valmennus alkoi ampparipesässä jo käydä ylikierroksilla, jonka seurauksen tuomaristo joutui ohjeistamaan Hessun kentältä takaisin vaihtoaitoon. Vastustaja käytti jälleen tilanteen hyväksi ja tuli tasoihin. Tästä 43 sekuntia ja tauluun 5-4 Paavo Lucan tarjoilusta. Steelers lähti taistoon tästä maali tyhjänä ja onnistui ilman maalivahtia kaventamaan 5-5 ajassa 42.52.