TET:issä O2-JKL:n toimistolla 16.-20.1.2023

01/20/2023 - 10:34

Olli Herranen

Monesti sitä saattaa ajatella, että TET-harjoittelu on vain viikko, jolloin saa olla pois koulusta. Onhan se niinkin, mutta todellisuudessa siinä on jostakin paljon isommasta. TET voi olla monelle se silmiä avaava kokemus, usein ensimmäinen, työelämästä. Jos ei vielä ennestään ole ajatusta, mitä sitä sitten isona oikein tekisi, voi TET saada huomaamaan, että tätähän voisi tehdä oikeastikin. Tai vaihtoehtoisesti sen, ettei ikimaailmassakaan aio tehdä sitä työksi.  

Itsellä TET oli oikein positiivinen kokemus. Ajatuksena ja ns. Tavoitteena oli ennen kaikkea tutustua seuratyön arkeen ja päästä katsomaan, mistä se toimistotyöläisen päivä oikein koostuu. Huomasin, että työ on usein hyvin monipuolista, mukaan lukien siivoilu ja järjestely, Ampparipesän kentän moppaus, kokouksissa istuminen, kerhojen ja harjoitusten ohjaaminen sekä lukuisat toimisto- ja tietokonehommat. Tässä siis vain työtehtäviä, joihin itse osallistuin. 

Mieluisimpana jäi mieleen harjoitusvierailu seuran P10-joukkueen treeneissä. Olin rehellisesti hyvin yllättynyt, kun pienen valmennuksen alustuksen jälkeen pelaajat hiljenivät (ilman minkäänlaista säheltämistä) kuuntelemaan, mitä sillä Barcelonan faniksi tunnustautuvalla kaverilla oli oikein asiaa. Se oli hämmentävää, sillä samaan aikaan puhuin sellaisille ihmisille, joissa monissa näin itseni peilikuvana ja yhtä kiinnostuneena kuin silloin neljä vuotta sitten. Aloitinhan itsekin salibandyn juuri 10-vuotiaana. 

Ylipäätään seuratyö avautui itselle aivan uusissa mittakaavoissa. Näin laajasti, kuinka seurassa työskennellään sen eteen, että jokainen pystyisi harrastamaan salibandya sillä tasolla minkä itselleen parhaaksi näkee. Tämä antaa erityisesti nuorille pelaajille mahdollisuuden unelmoida jostain sellaisesta, mikä osalle vanhemmista junioreista on nykyään vain yksi tavoite. Tämän kierteen jatkumo on suomalaiselle salibandylle elintärkeää. Että löytyisi koko ajan sellaisia urheilijoita, jotka eivät tyytyisi nykyiseen tasoonsa vaan katsoisivat eteenpäin kirkkaammat tavoitteet mielessään. 

Joten suosittelen hakemaan seuralle TET-harjoitteluun varsinkin, jos pidät vahvuuksinasi yhteistyö-, vuorovaikutus- sekä ryhmänjohtamistaitoja. Tai jos haluat kehittää itseäsi yllä mainituissa tai mm. tekniikan taidoissa, joita kyllä salibandyseurassa riittää. Noiden takia ainakin itse kiinnostuin hakemaan täältä TET-paikkaa, joka valehtelematta ylitti odotukset. Kiitos seuran suuntaan tästä mahdollisuudesta ja tervetuloa omasta puolesta uusille tekijöille! 

 

Kirjoittanut: Olli Herranen