C1-pojat: Vähämaalinen peli kääntyi viimeisillä minuuteilla Amppareiden voittoon Raholan teurastamolla

01/20/2018 - 13:31

C1-poikien SM-sarja alkaa kääntyä runkosarjan osalta viimeiselle kolmannekselle. Ampparit matkasi toiseksi viimeiseen vieraspeliin Tampereelle Raholan liikuntakeskukseen. Vastaan asettui sarjataulukon kahdeksas Nokian KRP. Ampparit olivat kärsineet kahdessa aikaisemmassa pelissä jatkoaika ja rangaistuslaukaus tappiot Tikkurilassa Tiikereille ja Porissa Karhuille. Ottelu KRP:tä vastaan tuli olemaan merkittävä play off -kamppailun kannalta. Runkosarjan kuusi parasta etenee suoraan play off -vaiheeseen ja runkosarjan seitsemäs ja kahdeksas karsivat play off -paikasta 1. divisioonan parhaiden kanssa.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin jo toisella peliminuutilla. Vaaralliseksi tiedetty Oskari Tenho pääsi laukomaan suoraan syötöstä pallon puolityhjään O2-maaliin. Maalin jälkeen ottelu virtasi tasaisesti päädystä päätyyn mukavan lepposessa tahdissa. Molemmat joukkueet tykkäsi puolustaa nopalla ja avata peliä maltilla. Ajassa 13:57 Anssi Halomo painoi kaasun pohjaan keskialueella ja purjehti vapaaseen laukaisupaikkaan. Tarkka laukaus takayläkulmaan ja peli tasoihin 1-1. Näissä numeroissa mentiin myös ensimmäiselle erätauolle. KRP-maalivahti Aholalle torjuntoja kirjattiin 5 kpl ekasta erästä ja Justus Niemelle 2 kpl.

Toinen erä alkoi Amppareiden jäähyilyllä. Peräkkäiset mailaanlyöntijäähyt Leevi Kuvajalle ja Arttu Sorille kävivät kalliiksi. Ensin Ohto Tapio vei KRP:n ylivoimalla 2-1 johtoon ja Sorrin jäähyn aikana Roope Wickström lisäsi KRP-johtoa kahden maalin suuruiseksi. Myös O2 pääsi pelaamaan ylivoimaa erän puolen välin jälkeen, mutta sekin loppui lyhyeen kun Ampparipoika komennettiin jälleen jäähylle mailaan lyönnistä. 5 vs. 5 pelissä Ampparit onnistuivat luomaan maalipaikkoja tasaiseen tahtiin, mutta Atte Ahola esitti vakuuttavia otteita KRP-maalilla. Ajassa 38:37 pallo saatiin viimein verkon perukoille kun Matti Minkkinen lakaisi pallon maalinedustilanteen päätteeksi maaliin. KRP siirtyi kuitenkin kolmanteen erään maalin johdossa 3-2. Toisen erän torjunnat: KRP 8 torjuntaa, O2 2 torjuntaa.

Kolmannen erän ensimmäinen kymmenminuuttinen mentiin maaleitta. Tästä suurin kunnia molempien joukkueiden maalivahdeille, jotka pitivät huolen että ottelussa ei maaleilla mässäillä. Ajassa 47:07 O2 jäähyili jo neljännen kerran ottelussa, mutta alivoima saatiin vihdoin pitämään ja tulostaulu pysyi maalien osalta muuttumattomana. Hetkeä myöhemmin Aleksi Talkio näki tilaisuutensa tulleen. Muutamalla terävämmällä askeleella maisema vaihtui ja kun kuljetuksen päätteeksi pallon pystyy sijoittamaan yläkulmaan, niin käsiä saa nostaa kattoon. Tasoitus kolmeen kolmeen ja varsinaista peliaikaa jäi jäljelle yhdeksän minuuttia. Pelimiesten kymppi tasatilanteessa oli klassinen nimi lehteen -mahdollisuus. Tällä kertaa sen mahdollisuuden käytti Patrik Salmensaari. Ajassa 58:00 O2 sai hyökkäyspään kulmavaparin. Pallon luokse pisteelle menivät Eero Luokkanen ja Patrik. Pallo Patrikille kanttiin, murtautuminen keskustaan ja laukaus etualaseen ohi Aholan. Ampparit siirtyivät ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon alle kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä. Viimeisellä kahdella minuutilla KRP ei päässyt kymmentä metriä lähemmäs O2-maalia joten täydet sarjapisteet matkaavat Jyväskylään.

Tiukan ja vähämaalisen pelin pisteet nostivat Ampparit sarjataulukossa ainakin hetkellisesti kolmannelle sijalle. Runkosarjaa on jäljellä kuusi ottelua ja seuraavan kerran pelataan lauantaina 27.1.. Palokan kotikaukaloon saapuu SB Heinola. Ottelu alkaa klo 19.