M1: FoSu alistui miesten mankelissa

01/20/2014 - 22:10

Miesten ensimmäinen kotiottelu vuonna 2014 sujui voitokkaasti, kun viime kaudella Divaria tahkonnut Forssan Suupparit joutui poistumaan Monnarilta tappio niskassaan. Tehokkaasti kaksi erää esiintynyt O2 piti pisteet itsellään lopulta selvin lukemin 11-3(4-0,5-0,2-3).

Jo ottelun alusta lähtien oli selvää, kumpi tahtipuikkoa lauantai-illassa tulisi heiluttamaan. Avausmaalin iski maalin edestä yhteensä 2+1 saldonnut kultakypärä Eetu Eronen karjalaistoveri Simo Saarisen (1+2) esityöstä. Ilkka Tepposen kauden avausmaalin ja Joni Lempisen osuman jälkeen Jaro Saarinen teki tilaa vieraiden maalilla Aki Vihreäsaarelle, joka joutui kuitenkin antautumaan Erosen oveluuden edessä.

Toisessa erässä Ampparit venytti johtoa maali maalilta, ja FoSu oli lyöty kanveesiin. Erityismaininta täytyy antaa 7-0 iskeneelle kapteeni Ismo Nybackalle, joka juhlisti näin tuoretta perheenlisäystään harvinaislaatuisesti maalin muodossa. Kahden erän jälkeen loistivat forssalaisten kannalta melko lohduttomat lukemat 9-0.

Päätöserästä ei juuri kerrottavaa ole, molemmat miekkailivat tahoillaan ja osumia syntyi tasaisesti molempiin päihin. Isäntien peli hieman rispaantui tilanteen oltua mikä oli, mutta tästä ainakin verkkotoimitus antaa joukkueelle täyden synninpäästön. Loppulukemat kirjattiin 60 minuutin jälkeen siis 11-3.

Valmentaja Ilkka Peltonen oli tyytyväinen erityisesti kahden ensimmäisen erän pelaamiseen. Päätöserän osalta hänkin ymmärsi tilanteen luonteen.

- Kolmannessa vähän pelattiin miten pelattiin, mutta sen ymmärtää, kun tilanne oli jo niin selvä. Kahdessa ensimmäisessä erässä pelimme oli ajoittain erittäin hyvännäköistä, ja tästä on hyvä jatkaa kohti Kaukajärveä ensi lauantaina. ”Laastariketju” Vähäsarja-Tepponen-Lempinen ei ottanut taaskaan yhtään omiin, ja peli oli muutenkin virkeää, Peltonen totesi taiston tauottua.

Pieksämäen mies Joni Lempinen siirtyi täksi kaudeksi Ampparipaitaan iskettyään Urhossa viime kaudella peräti 25 osumaa. Syksyä hankaloitti akillesjännevamma, mutta nyt peli maistuu ja verkko venyy. Myös Lempinen oli tyytyväinen lauantain esitykseen.

- Kiva matsi oli, keskittyminen oli hyvä ja valmistautuminen onnistunut. Ei käyty ennen ottelua suuremmin mitään asioita läpi, ja se näytti toimivan hyvin kentällä. Odotin FoSulta enemmän, mutta ilmeisesti heillä oli joitain poisjääntejä ja se varmaankin vaikutti, Lempinen niputti.

Happeen liigaporttejakin kolkutellut täryjyrä on iskenyt kentille palattuaan kolmessa ottelussa 7 maalia, ja 11 osumaa 9 ottelussa oikeuttaa sisäisen maalipörssin kolmanteen sijaan. 23-vuotiaan pelaaminen paranee peli peliltä, vaikkei kunto olekaan huipussaan.

- Pari ensimmäistä peliä menivät aika kävellessä, mutta niistä onneksi selvittiin. Nyt pystyy jo vähän juoksemaan kentällä, ja se auttaa joukkuettakin enemmän. Pirun mukavaa pelata, tehdä maaleja ja voittaa, Lempinen (kuvassa alh.) toteaa ja noihin sanoihin on enemmän kuin helppoa yhtyä.

Ensi lauantaina Ampparit matkustaa SC PirUn vieraaksi Tampereen Kaukajärvelle, ja seuraava kotiottelu on ohjelmassa 1.2. klo 18.30 Monnarilla. Tuolloin Hämeenlinnan Vincemus saapuu miesten vieraaksi.

Pörssit:

Ilkka Tepponen 1+3

Eetu Eronen 2+1

Simo Saarinen 1+2

Joni Lempinen 2+0

Jaakko Perälä 1+1

Eino Jauhiainen 1+0

Henri Eskelinen 1+0

Mikael Vähäsarja 1+0

Ismo Nybacka 1+0

Antti Pöyhönen 0+1

Jari Aromaa 0+1

Kaale Nieminen 0+1

Maalissa Ville Puro