M1: Kärkikamppailusta selvä voitto

01/20/2013 - 13:18

Lauantaina käyty kärkikamppailu Lammin Salibandya vastaan tarjosi hyvää viihdettä paikalle saapuneille salibandyn ystäville. Suurimman osan pelistä kuljettajan paikalla istunut O2 hoiti tyylikkäästi kauden ehjimmällä esityksellä neljän pisteen kaulan sarjakakkoseen lukemin  9-3 (1-1, 4-1, 4-1). Hyvää ottelussa oli laadukas viisikkopuolustus ja maalivahtipeli. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla jokaiselle ketjulle.

Peli alkoi tunnustellen ja virheitä vältellen, olihan kyseessä ns. neljän pisteen matsi. Palloa siirreltiin huolellisesti ympäri kenttää ja maalia kohti suuntautuneet laukaukset olivat pitkälti erän puolivälille yhden käden sormin laskettavissa. Ensimmäinen tilastomerkintä saatiin ajassa 15.39, kun vierasjoukkueen Henri Färlinin kaukolaukaus upposi hieman helpohkosti kotijoukkueen maaliin. Tämä kuitattiin vajaat kaksi minuuttia ennen ensimmäistä erätaukoa Kimmo Paanasen maalilla. Upean syötön Pöllille ykkössektoriin tarjoili 2+1 –tehot nakutellut Eino Jauhiainen.

Toisen erän alkajaisiksi tarjoutui amppareille sauma siirtyä ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon, kun vastustajan superjunnu Roope Kainulainen passitettiin boxiin mailan painamisesta. Reilun minuutin pyörittelyn päätteeksi pallo kaivettiin vierasjoukkueen rysästä. Asialla olivat juonikkaat, mutta eivät aina niin urheilulliset Eino Jauhiainen ja Henri Pitkänen. Seuraavaa maalia saatiinkin odotella erän toiselle puoliskolle kun Jari Aromaa, puolustuspään todellinen suodatinpussi, rannasi palloa säkkiin. Tähänkin maaliin syötön tarjoili illan toisellaan Henri Pitkänen. Vierasjoukkueelle tarjoutui sauma kavennusmaaliin, kun Anssi Huisman passitettiin jäähypenkille. Ensimmäisen minuutin ylivoimastaan LaSB pyöritti palloa näyttävästi amppareiden päädyssä, mutta viimeinen silaus jäi puuttumaan. O2 tappoi tehokkaasti lopun alivoimasta pois päästen jopa puolittaiseen läpiajoon, jossa hieman räikeällä kädellä kotijoukkueen kapteeni Ismo Nybacka työnnettiin selän puolelta tilanteesta pois. Tämä tilanne jäi kuitenkin, muutoin hyvin tuominneilta raitapaidoilta, Andrew Lewisilta ja Riss… Reijo Lampiselta näkemättä ja kuin Murphyn lakia noudattaen, iski LaSB vastahyökkäyksestä kuulan sisään. O2 oli juuri kerennyt täysilukuiseksi, joten maali merkattiin syntyneeksi tasakentällisin.  Todellisen kliimaksin toiselle erälle ja oikeastaan koko ottelulle tarjosi kotijoukkue O2: erän viimeisellä minuutilla ampparit heittivät pesuvadillisen avannosta kannettua vettä lammilaisten niskaan. Ensin ajassa 39.43 iski Tuomas Pulkkinen Vesa Hytösen syötöstä, ja vain 14 sekuntia tästä iski Espoon öljyranne Henri Dahlström Anssi Huismanin esityöstä. Kahden pukukoppimaalin voimin marssi koppiin iloiset valkopaidat, ja häkeltyneet oranssipaidat.

Kolmen maalin takaa-ajoasemassa kolomantteen errään lähtenyt vierasjoukkue aktivoitti hieman peliään ja Monnarilla nähtiin ajoittain erittäin vauhdikkaita tilanteita. Laidat ryskyivät ja pelissä elettiin vahvasti mukana molempien toimesta. LaSB pääsi ajoittain vaarallisille tonteille, mutta läpi ottelun otteitaan parantanut Olli Oksanen napsi näyttäviä koppeja, kun sitä vaadittiin. Kotijoukkue karkasi viiden minuutin jälkeen jo neljän maalin johtoon Anssi Huismanin toimesta. Tämän jälkeen alkoi O2 pitkillä hyökkäyksillä pelaamaan sekunteja kellosta pois, unohtamatta kuitenkaan kurinalaista viisikkopuolustusta. Lammilaisten hyökkäykset saatiin tyrehdytettyä suurimmaksi osaksi kulmiin, vaikkakin kaveri pääsi kaventamaan tilannetta pelimiesten kympin alkajaisiksi. Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin kun Simo Saarisen kahdella ja Eino Jauhiaisen yhdellä lisämaalilla kotijoukkue tappoi vastustajan lopunkin uskon taisteluun ottelun voitosta. Missään vaiheessa ei kotijoukkue suurempaan pulaan joutunut, ja kongin soidessa taululla komeilivat upeat lukemat Ookakkosen hyväksi.

Työ jatkuu ensi lauantain aamuhöntissä, kun O2 reissaa klo 12.45 pelattavaan matsiin Tampereelle. Kyseessä on varmasti kova asennemittari, kun vuosien varrella hankalaksi vastustajaksi osoittautunut SC PirU isännöi ampparilaumaa. Vastassa on hulabaloo-poikkarisählyä pelaava kaverijengi, jonka kapteenilla on aika kimakka ääni. Let’s see, kun oikein etsii!