M1: Vuoden viimeisestä pelistä täydet kaksi pistettä

12/19/2015 - 14:14

Säpinää pienen hiljaiselon jälkeen

OTTELURAPORTTI: O2-JKL - RSS Panthers 19.12.2015

Sarjataulukkoa katsoessa RSS Panthers kiikkui sijalla 5, kaksi pistettä edellä ja yhden ottelun vähemmän pelannutta O2-JKL:ää. Asetelmat olivat kerrassaan huikeat. Tiedossa oli tiukka peli ja sitä se olikin.

Ensimmäinen erä kerkesi vanheta minuutin ja 53 sekuntia kun suoraan auton penkinlämmittäjän päältä hypännyt Henri Eskelinen siirti O2:sen 1-0 johtoon. Kauaa ei kerertty johdossa olla kun Panthers tuli vajaan minuutin päästä tasoihin alakerran pienoisella avustuksella. Reilun viiden minuutin kohdalla nähtiin pientä miesmäistä painia O2:n Lempisen ja Panthersin Virtasen puolesta, tästä molemmille 2 minuutin huili jäähypenkillä. Tämän jälkeen jatkettiin tasavajaalla ja O2 käytti sen tehokkaasti hyväksi: Ensin Markus Manninen siirsi O2:sen 2-1 johtoon ja reilu minuutti tästä Henri Eskelinen siirti O2:sen 3-1 johtoon. Enempää maaleja ei ensimmäisessä erässä nähty. Maalissa Lapin Mika piti O2:ta pystyssä heikoilla hetkillä erittäin varmoilla torjunnoillaan.

Toinen erä käynnistyi hiukan yskähdellen kun Panthers kavensi heti erän alkuun 3-2:een. Tämän jälkeen Panthersin Ankkuri joutui jäähypenkillä mailaan lyömisestä. O2:nen käytti ylivoiman hyödyksi sillä Juha-Pekka Manninen siirsi onnekkaasti melkein nollakulmasta 4-2 johtoon. Reilu minuutti tästä niin taas heilui vastustajan maaliverkko, maalintekijänä jälleen Markus Manninen hirveällä kantalaukauksella. Ja jälleen reilu minuutti tästä O2:sen Eskelinen komennettiin huilaamaan 2 minuutiksi vaarallisesta pelistä. Panthers ei tätä ylivoimaa käyttänyt hyväksi, vaan otti rangaistuksen puolivälissä kaksi 2 minuutiin rangaistusta. O2:n ylivoima oli rautaista, koska jälleen heilui verkko Markus Mannisen lavasta, hattutemppu Manniselle kellon näyttäessä 27.30. Samassa ajassa Panthers vaihtoi maalivahtiaan, Niko Intke ulos ja Jani Järvinen sisään. Pari minuuttia kerkesi Järvinen pitää maalinsa puhtaana kun Eskelinen iski O2:sen 7-2 johtoon ja teki myös hän hattutempun. Samassa ajassa Panthers aikalisä. O2:sen badboy Oskari Kauppinen komennettiin toisen kerran jäähypenkillä samasta syystä kuin aikaisemmin, vaarallinen peli. Tällä alivoimalla nähtiin huikaiseva yksilösuoritus Jere Oksaselta, hän näytti Panthersin ylivoimalle että älkää lähtekö sinne ja kisutteli ottelun melkein näyttävimmän maalin. Ei selvinnyt O2 ilman takaiskua tältä alivoimalta vaan Panthers kaventi 8-3:een ajassa 33.04. Reilu minuutti tästä ja peli olikin jo 8-4. Toisessa erässä ei enempää maaleja nähty. Maalivahdit saivat olla todella rauhassa tässä toisessa erässä sillä O2:n Lappi 5 torjuntaa ja Panthersin Intke 1 torjunta sekä Järvinen 2 torjuntaa.

Kolmannen erän ensimmäisen tilastomerkinnän kirjautti liiton sivuille El Capoten Lempinen siirtäen O2:n 9-4 johtoon. Tämän jälkeen leikittiin kissa-ja hiirileikkiä molempien maalaten vuoronperään. Ensin Panthers 9-5:een, O2:n 10-5:een, Panthers 10-6:een, O2:n 11-6:een ja Panthers 11-7:een. Aikaa oli jäljellä reilut viitisen minuuttia. Reilu neljä minuutti ennen loppua Panthersin Kulhoranta sai tuomarikaksikolta 5 min rangaistuksen väkivaltaisuudesta, taklaten O2:n Markus Mannisen seiniä päin. Tämän jälkeen O2:n pölläytti maaliverkkoa kahdesti ja varmisti vuoden viimeisestä ottelusta voiton sekä kaksi pistettä pistesarakkeeseen. Loppulukemat 13-7.

Ottelun työmiehinä palkittiin O2:sta Markus Manninen ja Panthersin Toni Virtanen.

Toivotamme kaikille rauhaisaa joulun aikaa ja onnellista uuttavuotta. Nähdään taas ensi vuonna!

O2-JKL:n tilastohempat: