M1: Miehet kaasuttelivat päätöserässä FBC Duxilta karkuun

12/19/2012 - 13:17

Edustusampiaiset kohtasivat viimeisessä ottelussa kuluvan vuoden puolella rakkaan paikallisvihollisen FBC Duxin, jonka kanssa edelliset ottelut olivat olleet loppuun saakka erittäin jännittäviä. Tälläkin kertaa kahden erän jälkeiset tasalukemat 5-5 povasivat trilleriä, mutta O2 löysi peliinsä aivan uuden vaihteen päätöskolmanneksella ja jätti Duxin katselemaan perävaloja. Loppulukemat Monnarin aamupäiväisessä väännössä olivat 6-12(2-2,3-3,1-7).

Kuten lukematkin kertovat, kaksi erää palloteltiin tasatahtiin. Juho Aijasaho iski Duxin johtoon vain 12 sekunnin pelin jälkeen, mutta Tomi Scharin kuittasi tämän nopeasta vastahyökkäyksestä. Dux meni uudelleen johtoon, mutta maalivireen edellisessä ottelussa syntyneen avausmaalin myötä löytänyt Lama Alamaa tasoitti harhasyötöstä.

Toisessa erässä Alamaa iski uudelleen, tähänkin maaliin syötön lahjoitti joulun kunniaksi Dux-puolustus. Vesa Hytönen iski lähivaparista tällä kertaa vierasnutussa pelanneen O2:n jo kahden maalin johtoon, mutta uneksiminen puolustuspäässä kostautui, ja Dux tuli nopeasti tasoihin. Perttu Anttonen iski isännät vielä 5-4- johtoonkin, mutta tämän O2 sai kuitattua J-P Paalasen kauden avausmaalilla erän päätösminuutilla. Tuuletuksen aggressiivisuudesta ei ollut vaikeaa lukea, että tätä maalia oli hieman jo miehen pienessä mielessä odoteltukin.

Kolmannessa erässä O2 tiivisti peluutustaan, ja tämä toikin toivottua tulosta, kun peliin löytyi oikeanlainen rytmi ja tempo. Thaimaan lemmenlomalta palannut kapteeni Nybacka iski "sharp anglesta" pallon nuottaan, ja tätä seurasi oppikirjamainen pelinkääntö. Aromaa-Pitkänen-Paalanen-Paananen ja todellisen highlight reel- maalin pääsi takatolpalta nautiskelemaan kammoliekin päätöserään löytänyt Eikka "Kauha-apina" Jauhiainen (3+2). Kun tuubi saatiin kunnolla auki, ei loppua tuntunut tulevan. Duxin aikalisä ei tepsinyt, ja Tuomas Pulkkinen, Anssi Huisman ja Hytönen yhdessä Jauhiaisen kanssa ilottelivat johdon peräti seitsemään maaliin. Lopun kavennus oli kosmetiikkaa, ja loistavan päätöserän ansiosta Dux lyötiin nyt maanrakoon kovemmin kuin koskaan.

Kahden tärkeän pisteen johdosta joulutauolle siirrytään O2:n ja Vincemuksen pitäessä jaettua kärkipaikkaa 16 pisteellä. Lohko on äärimmäisen tasainen, joten jokaisessa ottelussa on keväällä isot panokset. O2:n peli ei ole pysynyt kasassa täyttä peliaikaa vielä kertaakaan, vaan taso on heilahdellut pelin sisällä aivan liikaa. Puolustusasennetta, juonikkuutta ja monipuolisuutta pelaamiseen on löydyttävä lisää, vaikka sarjasijoitus tällä hetkellä onkin se, mitä haetaan. Seuraavan kerran Ampparit ovat tulessa loppiaisena 6.1.2013 klo 14 Monnarilla, kun vieraaksi saapuu Pirkkalan Pirkat. Tervetuloa silloin!

Nyt on kuitenkin aika vetää hieman happea näistä kuvioista, O2 toivottaa kaikille tukijoilleen ja seuraajilleen rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta 2013!