P18: Pohjanmaan Tuplaviikonloppu!

11/19/2021 - 17:14

Otteluennakko

Lauantaina Seinäjoki, sunnuntaina Mustasaari

Notta ristus! Kyllä, Pohojammaan vitsit tekevät paluun sanastoomme yhden viikonlopun ajaksi taas, sillä tulevana viikonloppuna P18 1.Divisioona jatkuu Amppareiden osalta Tuplaviikonlopulla Pohjanmaan suunnilla. Huomenna lauantaina bussi ottaa Monnarin parkkikselta suunnan kohti Seinäjokea, jossa kohdataan aina sytyttävä Peliveljet. Pelin jälkeen matka jatkuu kohti Vaasaa yöksi, ja sunnuntaina siirrytään sieltä naapurikuntaan Mustasaareen, jossa päätetään viikonloppu SB Vaasan isännöimänä.

O2-Jyväskylä lähtee viikonloppuun sarjan piikkipaikalta, SPV sijalta kuusi ja Vaasa puolestaan sarjan hänniltä sijalta 12. Meidän lisäksemme Pohjanmaalla vierailee viikonloppuna myös SaiPa, joka pelaa lauantaina Vaasassa ja sunnuntaina Seinäjoella.

Mutta siinäpä alustukset, ota hyvä asento ja uppoudu sisään Amppareiden matkaoppaaseen, joka vie sinut salibandyn salojen lisäksi lähelle näitä Pohjanmaan upeita kaupunkeja ja niiden historiaa; koska tottakai pitää päästä pätemään hieman. No mainitaan tässä vaiheessa jo sen verran vielä, että molempien pelien striimit tulee tänä viikonloppuna kotijoukkueiden Solidsport- kanavilta eikä sieltä tutusta turvallisesta YouTubesta; kerkeätte siis vielä valmistautua.

SPV - O2-Jyväskylä, LA 20.11.2021 Klo 16:00 Seinäjoen Urheilutalo

Ensimmäisenä pysäkkinämme toimii siis Seinäjoki. Tai itseasiassa me syödään kyllä Alavudelle (huomaa oikea taivutusmuoto), mutta pelaamaan pysähdymme ensimmäisen kerran Seinäjoen Urheilutalolla; kyllä, samassa paikassa missä Sami Koski jakaa lättyjä takatolpille ja missä Mikko Kohonen on seisonut joskus jopa koko kauden siellä samalla tolpalla. Seinäjoki on muuten Etelä-Pohjanmaan maakuntakeskus ja se sijaitsee Seinäjoen molemmin puolin. Siis mitä, Seinäjoki sijaitsee Seinäjoen molemmin puolin? Kyllä. Toinen on joki, toinen on tää kaupunki, saa varmaan ite päättää kumpi on kumpi. Seinäjoki on tunnettu SPV:n lisäksi muun muassa Provinssista, Solar Sound Festivalista ja muiden kiintiölajien urheiluseuroista kuten SJK ja vanha kunnon Jymy-Jussit, joka kyllä kirjoittajalle on yhä ja edelleen Maila-Jussit. Sit sen verran uskalletaan sanoa tässä vaiheessa, että Nurmoa ja Seinäjokea ei kannata keskenään sotkea; riita siitä vähintäänkin tulee. Lisäksi Seinäjoen omilla nettisivuilla sanotaan, että Seinäjoki on Avaruuden pääkaupunki, mikä on aika raju statement, sillä veikkaan että Jupiterilta ja Saturnukselta ei oo asiaa edes kysytty! Toki on mahdollista, että asiayhteys on tässä myös aivan hieman eri.

Mutta se siitä paikallistietämättömyydestä, menneenpäs itse peliin. SPV lähti sarjaan yhtenä ennakkosuosikeista, mutta kun seuran P21- joukkue on verottanut rosterista useassa ottelussa terävimmän kärjen pois, ovat tulokset olleet sijoituksen mukaisesti vielä keskikastia. Joskin leveyttä tästä ikäluokasta seuralla löytyy ja Koposen fyysiikkapelikirjalla koko elämänsä treenanneet nottajokelaiset ovat varmasti erittäin viheliäinen vastus tällä kaudella vielä kaikille. Myös pallollisesti joukkue on ottanut steppejä eteenpäin koko ajan, ja hieman murroksessa oleva seinäjokelainenkin salibandy on siirtynyt yhä enemmän pallokontrollin kautta pelaamiseen. Joukkueen 2004- ikäluokan ykköstrio Eero Mäenpää - Aatu Luhtala - Joonatan Leskinen on tällä kaudella viihtynyt enempi P21 SM-sarjan peleissä, mutta tässä sarjassa he edustavat aivan sarjan kärkiosaamista. Nollavitosista mainittakoon etenkin ylivertaisen fysiikan omaava Aleksi Kuosku (6+5) sekä tutkapari Matias Haanpää (5+2), jotka olivat molemmat mukana myös U17- Maajoukkueleirillä. Maalivahti Aapo Ritaranta komeilee viiden ottelun torjuntaprosentilla 82,26% sarjan maalimolkkejen pörssissä kärkipäässä. Ja eipä unohdeta myöskään valmentajien taistoa, molempien joukkueiden päävalmentajat olivat U17- Maajoukkueleirillä samassa valmennustiimissä ;)

Ottelun seuranta Tulospalvelussa

Livestriimi Solidsportissa

Otteluennakko

SB Vaasa - O2-Jyväskylä 21.11.2021 Klo 17:00 OP-Arena

Seinäjoelta matkamme jatkuu jo lauantaina Vaasaan yöksi. Vaasasta kaikki, jotka selviävät päivän Pakohuone- pelistä yleensäkään pois, suuntaavat sitten naapurikunta Mustasaareen ja siellä sijaitsevalle OP-Arenalle. 

Tiesittekö muuten, että Pohjanlahden rannikolla sijaitseva Vaasa tunnettiin vuosina 1855-1917 nimellä Nikolainkaupunki? Tai että Vaasa toimi sisällissodan aikaan Suomen pääkaupunkina? Minä en tiennyt. Itseasiassa vaajakoskelainen tietämykseni Vaasasta rajoittuu ruispaloihin ja Vaasan Sportiin, sen verran tiesin toki että SB Vaasa pelaa oransseilla paidoilla. Vaasan kaupungin nettisivut ovat todella tyylikkäät ja erittäin merelliset, mistä erityispisteet Seinäjoen avaruusseikkauluihin verrattuna. Enempää ei paljasteta vielä, koitetaan selvittää sunnuntain aikana tästä mysteerisestä kaupungista lisää! Ja pelihän on toki tosiaan Mustasaaressa, mutta siitä ei juuri enempää tietoa irtoa kuin se, että se on kaksikielinen kunta, joka ympäröi Vaasan. Ei meidän varmaan enempää tarvii tietääkään, enempi tuo Vaasa kiinnostaa; toivottavasti saadaan teille dokumentoitua mahdollisimman paljon kaikkea hyödyllistä tietoa.

MUTTA TAAS asiaan :D Vaikka Vaasa majaileekin tällä hetkellä sarjan hännillä, emme saa antaa sen hämätä; isäntien peleistä peräti viisi on päättynyt vain yhden maalin erolla. Joukkue pelasi karsinnoissa Amppareiden Kilpajoukkuetta vastaan, mutta Edustukselle vaasalaiset eivät ole lainkaan tuttuja. Sen verran voidaan pörsseistäkin lukea, että seitsemässä ottelussa tehot 17+6 iskenyt sarjan maalipörssin kärki ja SB Vaasan miesten Suomisarjajoukkueessakin isossa roolissa pelaava Anton Bystedt on melkoisen kova pelimies. Taustatukea tarjoavat mm. Aapo Tuhkanen (4+7), Max West (3+6), Lenni Autio (7+0) sekä Joni-Petteri Kuoppala (2+3). Kevin West ja Ville Huhta ovat torjuneet kauden maalilla puoliksi, molemmat erittäin hyvällä tasaisuudella. Kaikki merkit viittaavat kyllä siihen, että vaasalaiset nousevat vielä kauden edessä korkeammalle sarjataulukossa, nyt meidän pitää vain pitää huoli siitä, että se ei tapahdu vielä sunnuntaina!

Ottelun seuranta Tulospalvelussa

Livestriimi Solidsportissa

Otteluennakko

Ampparit kaatoi viime kierroksella Steelersin 6-9 ja palasi näin Lappeenrannan vierailun jälkeen voittokantaan. Nyt edessä olisi vieraskiertueen viimeiset pysäkit, ja myös tämän vuoden viimeiset vieraspelit, kun ennen MM-taukoa kohdataan vielä Tiikerit kotona ja joulukuun lopussa ErVi Akatemia tulee kylään. Kärkipaikalla halutaan varmasti maaottelutauolle mennä, se vaatii kovaa onnistumista tänä viikonloppuna!

Loppuun isketään vielä perinteiset hallihuhut ja käytäväpuheet ja pukkarijuorut ja jne:

"Matsun lapa on ollut reeneissä nälkäisenä - helähtääkö viikonloppuna?"

"Nähdäänkö Samu viikonloppuna uusvanhalla pelipaikalla?"

"Kiittääkö Raulo mahdollisesta YV- vastuusta?"

"Kenen tiimi selviää Pakohuoneesta ekana ulos?"

"Pysyykö Aksun My Weekend asiallisuuden rajoissa?"

"Kuinka monta Siiiii- huutoa kuullaan viikonlopun aikana?"

"Onko Jami reenannut tällä viikolla tarpeeksi?"

"Onko Aapo valinnut lavan mailaansa ennen viikonloppua vai säädetäänkö vielä ennen peliä?"

"Uskalletaanko Muurame laittaa samaan hotellihuoneeseen?"

"Saako joku takapenkistä Messin tai Ronaldon packista?"

Näihin ja varmasti ihan kaikkeen muuhunkin vastaukset taas viikonlopun aikana! Seuraile peliä striimeiltä Solidsportin kautta ja IG:n puolelta muita tapahtumia reissun ajalta; virallisena matkanjohtajan asettamana reissun tavoitteena on päästä sunnuntain ja maanantain välissä Jyväskylään takaisin!

19.11.2021