M1: Tappioputki poikki Porin Urheilutalolla

11/19/2017 - 12:19

Miehet edustus

Otteluraportti: Karhut – O2-Jyväskylä 19.11.2017, Porin Urheilutalo

Ampparit matkasivat sunnuntai-illan ratoksi länsirannikolle taistelemaan sarjapisteistä. Amppareilla oli alla kuuden ottelun tappioputki, joka olisi hyvä pysäyttää tässä vaiheessa. Vastustaja oli kiven kova Porin Karhut, joka taisteli viime keväänä noususta salibandyliigaan. Porissa on yleensä ollut myös paljon katsojia, joka tuo oman lisämausteensa otteluun. Mielenkiintoinen ottelu on siis tulossa!

Ensimmäinen erä lähti tunnustelevasti käyntiin molempien joukkueiden osalta. Ensimmäiset tilastomerkinnät merkittiin Amppareilla kun Ampparit ottivat kolme peräkkäistä kahden minuutin jäähyä. Karhut pyöritteli ja laukoi todella vaarallisesti kohti O2-maalia, mutta av-nelikko/kolmikko ja maalivahti Tikkanen pitivät tilanteen 0-0:ssa. Reilu minuutti viimeisen rangaistuksen päätyttyä O2 siirtyi 0-1 johtoon Kasperi Kantosen tehdessä ottelun avausmaalin Juho Aijasahon syötöstä. Karhut lähettivät ensimmäisessä erässä todella paljon laukausia ja ajassa 13.51 Karhut rikkoivat kuparisen kun Juho Myllyharju iski pallon O2-maaliin Aapo Tammisen laukauksen reboundista. Näissä samoissa lukemissa siirryttiin myös ottelun ensimmäiselle erätauolle. Torjunnat Karhut Österman 6 torjuntaa ja O2 Tikkanen 10 torjuntaa.

Toinen erä alkoi Amppareiden osalta erittäin vauhdikkaasti: Ensin Iiro Kinnunen laukoi Ampparit 1-2 johtoon. Kinnusen maalista reilut 15 sekuntia ja Pieksämäen vauhtikone Iiro Pieviläinen siirtää Ampparit 1-3 johtoon. Reilut 2 minuutti edellisestä ja taas heiluu verkko Karhujen maalissa kun Vesa Sivula porskuttaa kohti Karhujen maalia ja laukoo millintarkasti pallon maaliin. Karhut kaventivat ottelu 2-4:ään ajassa 25.30 Juho Myllyharjun tehdessä illan toisena. Seuraavat tilastomerkinnät olivat rangaistuksen molemmille joukkueille ja molemmat pääsivät kokeilemaan omia ylivoimiansa, mutta tuloksetta. Ajassa 36.08 Kasperi Kantonen siirtää Ampparit 2-5 johtoon Iiro Kinnusen syötöstä. Ja välittömästi Ampparien 2-5 osumasta Karhut kaventaa tilanteeksi 3-5 Petteri Santin luikerrellessa O2-puolustuksen läpi. Ja minuutti edellisestä tapahtumasta O2 siirtyy 3-6 johtoon Iiro Pieviläisen illan toisella osumallaan, joka oli täysin identtinen ensimmäisen kanssa. Edellä mainituissa lukemissa siirryttiin myös toiselle erätauolle. Torjunnat Karhut Österman 10 torjuntaa ja O2 Tikkanen 5 torjuntaa.

Kolmannen erä kaava oli varsin selkeä: O2:n oli pidettävä Karhut takanaan eikä päästää heitä hurmokseen kotiyleisönsä edessä. Karhut saivat vajaan 45 minuutin kohdalla nimenomaan hurmoksen päälle, jota ei Ampparileirissä toivottu. Karhut viimeistelivät minuuttiin ja 11 sekuntiin kolme maalia ja peli olikin tasan 6-6! Karhujen ja yleisön leirissä varmaan ajateltiin, että Karhut marssivat vastustamattomasti kotivoittoon. Kuitenkaan Ampparit eivät luovuttaneet vaikka tulikin kolme takaiskua lyhyen ajan sisään. Ajassa 47.52 Amppareiden Miika Huusko laukoi O2:n 6-7 johtoon Iiro Pieviläisen syötöstä. Karhut hakivat vimmatusti tasoitusta kuten asiaan kuuluukin. Amppareiden puolustus ja lukuisat peitot sekä Tikkasen torjunnat pitivät tilanteen samana. Ajassa 55.01 Miika Huusko siirtää O2:n 6-8 johtoon ja samassa ajassa Karhut ottavat aikalisän. Ampparit kestävät Karhujen viimeisen viiden minuutin myllytyksen ja ryöstävät sarjapisteet Jyväskylään. Kolmannen erän torjunnat Karhut Österman 5 torjuntaa ja O2 Tikkanen 9 torjuntaa.’