M1: Miehet nöyryyttivät Nousua pahemman kerran - "Ilman käsijarrua maaliin asti"

11/19/2013 - 14:01

Jyväskylän Noususta ei ollut lopulta haastamaan Amppareita voittotaisteluun kakkosdivarin paikallisnahinassa perjantaina. Monnarin uudenkarhea tulostaulu kertoi 60 minuutin jälkeen isäntien murskanneen uhittelijansa peräti 17-7(1-0,6-3,10-4). Miehet siirtyvät kolmen viikon tauolle seitsemän voiton putkessa jaetulla piikkipaikalla.

Avauserä oli melko tunnusteleva, eikä kumpikaan saanut luotua lukuisia potentiaalisia maalintekopaikkoja. Yksi maali kuitenkin nähtiin erän lopussa, kun hattutempun taikonut Simo Saarinen puttasi pallon maaliin pörssikärki Eetu Erosen (1+3) tarjoilusta.

Toisessa erässä hanat aukesivat jo vähän reilummin, kun Henri Pitkäsen (4+0) ja Kaale Niemisen lisäosumilla johto kasvoi kolmeen. Niemiselle maali oli ensimmäinen miehen omien sanojensa mukaan ”ties kuinka moneen vuoteen”. Vieraiden Karkkipistooli Riitesuo (2+0) onnistui kuittaamaan 3-0- ja 5-1- maalit, mutta erän lopun kihautukset kasvattivat eron päätöserään lähdettäessä jo neljään.

Päätöskolmannekselle Nousu oli tehnyt radikaaleja ratkaisuja penkittämällä muun muassa erityisesti suunsoitossa kunnostautuneen KingJahva Jauhiaisen, ja Nousu saikin juonesta hetkellisesti kiinni kahden kavennusmaalin myötä. Erosen hieman onnekas 8-5 ja Pitkäsen ylivoimalla lataama 9-5 olivat kuitenkin ottelun ratkaisumaalit, ja tämän jälkeen kentällä oli vain yksi joukkue.

Toinen toistaan hienommat kuviot yhdistettynä vieraiden luovuttaneeseen ilmeeseen poikivat viimeisellä kymmenminuuttisella peräti 8 lisäosumaa Nousun kahta vastaan. Täten loppulukemiksi muodostuivat vieraiden kannalta karmeat 17-7.

Tiivistettynä O2 oli toisen erän alusta lähtien kuskin paikalla, ja vain kolmannen erän alussa tilanteessa 7-5 vieraat pääsivät hetkellisesti peliin mukaan taistelemaan voitosta. Kolmannen erän rento fiilis ja hyvät suoritukset maalipaikoissa olivat parin tuskaisemman ottelun jälkeen mukavaa katsottavaa, ja Monnarille saapunut hieno yli 200-päinen yleisö sai nähdä komeita osumia liukuhihnalta. Huomionarvoista on, että Amppareiden kolmesta pelanneesta kentästä vain yksi ukko jäi ilman pisteitä. Onnistumisia siis todella tuli laajalla rintamalla.

O2-valmentaja Ilkka Peltonen oli luonnollisesti tyytyväinen näkemäänsä.

- Tunnustelevan alun jälkeen meidän koneemme alkoi lämmetä, ja kaveri pääsi harjoittelemaan puolustuspelaamista. Kolmannen erän alussa vastustaja teki muutoksia, joilla he pääsivätkin peliin mukaan, mutta meidän pörriäisiä ei pysäyttänyt mikään ja loppu mentiin komeasti ilman käsijarrua maaliin asti.  Pitkäsen 4 maalia, Villihanhi-ketju Vähäsarja-Pöyhönen-Perälä ja Niemisen Kaalen apinan karkottaminen olivat erityisen hienoja juttuja, mutta suoritus oli koko joukkueelta hyvä kautta linjan, ”Bussikuski” Peltonen korosti.

Amppareiden Karjala(ei olut)-osasto oli erityisen kovassa iskussa, ja Pohjois-Karjalan (Eronen 1+3 & Jari Aromaa 0+3) sekä Etelä-Karjalan (Pitkänen 4+0 & Saarinen 3+0) avittamana syntyi siis peräti 14 tehopistettä. Maskun myyntitykki Aromaan (kuvassa alh. oik.) mukaan onnistumisille on luonnollinen selitys.

- Kai se tuo yhteinen kieli kentällä on. Kaikkien Karjalan poikien kanssa on pelattu paljon yhdessä, ja pelaaminen on vaan jostain syystä hyvin helppoa, Aromaa tiivistää.

Tappiottomasta putkesta huolimatta varakapteeni Aromaa ei anna joukkueelle puhtaita papereita alkukaudesta.

- Ei juuri kasia parempaa arvosanaa voi antaa. Tekemistä kevättä kohti on paljon, mutta eteenpäin mennään, Aromaa näkee.

Hattutempun taikonut toinen Maskun myyntitykki Saarinen piti hauskaa kentällä, ja kokoonpano miellytti miestä.

- Nyt oli hyvä kentällinen pelata, ja alun katselemisen jälkeen homma alkoi toimimaan paremmin ja paremmin. Kolmen viikon tauolla on aikaa vaikka käydä kerran salilla ja kotona pyörähtämässä, Saarinen (kuvassa alh. vas.) vinkkaa lappeenrantalaisnaisille.

Tauolle O2 siirtyy siis viidentoista pisteen kanssa, ja heikommalla maalierolla sijoitus on toinen myös tappiottoman PirPin jälkeen. Nousu jatkaa kahdeksassa pisteessä yhden ottelun vähemmän pelanneena. Seuraava kotiottelu Amppareilla on lauantaina 7.12. klo 19 Monnarilla, kun sarjanousija V&L Nokialta saapuu kyläilemään.