M1: Neljä sopimusta uunista ulos!

08/19/2023 - 18:04

Kaksi jatkosopimusta, yksi nosto Akatemiasta sekä täysin uusi tuttavuus Lakeuksilta

Heipä hei Ampparifanit! Pitkään on sopimusrintamalla vietetty hiljaiseloa kesän aikana, mutta kun tuleva Inssi-Divarin kausi 2023-2024 lähestyy pikkuhiljaa, on myös toimistolla ollut aika aktivoitua.

Tällä viikolla O2-Jyväskylä julkaisi peräti neljä sopimusta tulevalle kaudelle: nimensä jatkosopimuksiin kirjoittivat joukkueelle elintärkeät kokeneet Amppari-ikonit, hyökkääjä Markus Manninen sekä maalivahti Henri Tikkanen. Tikkasen ja aikaisemmin julkaistun Akseli Venäläisen lisäksi Amppareiden maalivahtitrion täydentää alkavalla kaudella Roope Pohjola, joka on toiminut ansiokkaasti viime kaudet O2-Jyväskylä Akatemian (Suomisarja) ykkösvahtina. Täysin uutena nimenä Amppareihin saapuu Pohjanmaalta ja Seinäjoelta Jyväskylään muuttava hyökkääjälupaus Teemu Lakso!

Markus Manninen

Kyllä, se on totta; Makke jatkaa Amppareissa myös tulevalla kaudella, vaikka Pääkallon huhut kerkesivät pitkään jo toista väittää!

Joukkueen kokeneimpaan kaartiin kuuluva Manninen aloittaa peräti kymmenennen (10!) kautensa Ampparipaidassa, ja Makkea voidaankin pitää mm. joukkueen nykyisen päävalmentajan Ismo Nybackan ohella yhtenä historian suurimmista Amppari-ikoneista. Pian 30 täyttävä Manninen kirmasi viime kaudella samassa hyökkäyskentässä 13- ja 14- vuotta nuorempien Marius Niemelän ja Aatu Knuutin kanssa, ja kyllähän se nyt nähtiin, että ikä on vain numero; Makke pelasi uransa toiseksi tehokkaimman kautensa Inssi-Divarissa, kun hän kirjautti 24 otteluun pörssit 17+20=37; syöttäreissä oma yhden kauden edellinen ennätys (11) rikkoutui kevyesti. Uransa alkupuolella Manninen nähtiin pääsääntöisesti pakin tontilla, mutta kaudella 2019-2020 hänet siirrettiin "läpällä" hyökkääjäksi ja tulos on ollut kovaa: viimeiseen neljään kauteen on syntynyt hulppeat 79 osumaa. Yhteensä tilastot Inssi-Divarin puolelta näyttävät 148 otteluun lukemaa 95+56=151 eli josko ensi kaudella päästäisiin juhlimaan 100 Divarimaalin rajapyykkiä ;)

Pörssien lisäksi Makke toimii elintärkeänä roolimallina nuorentuneelle joukkueelle siitä, mitä todellinen Ampparisydän arkitekemisessä sekä pelikentillä oikeasti tarkoittaa!

Markus Manninen

Henri Tikkanen

"Eikös nää tuu samassa paketissa?" Kyllä tulee; jos Makke jatkaa kentällä maalien mättämistä, niin sielunveli Henri Tikkanen jatkaa samalla myös Amppareiden maalin vartijana; hänkin maagisesti kymmenettä kautta putkeen!

Köne on ollut viime vuodet Amppareiden kiistaton ykkösvahti ja kuulunut jo pitkään Inssi-Divarin kärkitorjujiin. Kokenut ja rauhallinen torjuja sijoittuu tolppien välissä hyvin ja lukee peliä erinomaisesti, unohtamatta lukuisia "mikä torjunta!" tyylisiä heittäytymisiä sekä todella vihaisesti linkoavaa heittokättä. Inssi-Divarissa Tikkanen on pukenut Ampparipaidan päällensä yhteensä 148 ottelussa, joissa lukuisten torjuntojen lisäksi tilille on kertynyt kunnioitettavat kuusi syöttöpistettä!

Könellä on jo myös usean vuoden yhteistyö takanaan Amppareiden maalivahtivalmentajaksi palanneen Pasi Raution kanssa. Hyvät ja huonot ajat Amppareiden tolppien välissä kokenut Köne toimii myös erinomaisena mentorina nuoremman polven Ampparivahdeille, tulevallakin kaudella veskaritriossa jatkava 19- vuotias Akseli Venäläinen ei juuri hienompaa Ampparipersoonaa voisi tuekseen saada.

Henri Tikkanen

Roope Pohjola

O2-Jyväskylän maalivahtikolmikon täydentää tällä kaudella pitkän linjan Amppariveskari Roope Pohjola. Joillekin faneille kyseessä saattaa olla uusikin nimi, mutta pitkän linjan Ampparifanit tunnistavat miehen varmasti usean viime kauden ajalta Suomisarjassa pelaavan O2-Jyväskylä Akatemian riveistä, jossa Roope on torjunut palloja ykkösmaalivahdin roolissa jo pitkään. Lisäksi onhan Roope ollut neljän viime kauden aikana myös yhteensä seitsemässä pelissä Edarin mukana, puhumattakaan siitä, kuinka usein mies on nähty Edariamppareiden treeneissä napsimassa palloja. Varmana torjujana tunnettu Pohjola on nähty myös viime vuosina mitä ihmeellisimmissä asennoissa hyppimässä pallon tielle, joten tulevan kauden Inssi-Divarin maalivahtien highlightit kannattaa ottaa tarkasteluun; sieltä voit Roopen löytää. Myös pelin ohjaaminen on tunnetusti ollut kovalla tasolla, näkemisen lisäksi Roopen voit myös kuulla tällä kaudella erittäin hyvin!

Tervetuloa Edariin Roope!

Roope Pohjola

Teemu Lakso

Täysin uutena nimenä Amppariyleisölle meillä on ilo esitellä uusi vahvistuksemme Pohjanmaalta, kun Seinäjoelta saapuu SPV- nutun oranssipaitaan vaihtava Teemu Lakso!

Suurelle yleisölle vielä hieman tuntematon nimi siirtyi Peliveljien junioriputkeen Nurmon Jymystä B-juniorina. Mukaan on tarttunut mm. B-junioreiden Suomenmestaruus kaudelta 2018-2019 sekä viime keväältä SM-pronssi P22- joukkueen kanssa. Vuonna 2001- syntynyt Lakso on kokonaisuudessaan siis kolunnut hyvin laajasti kaikki junioreiden korkeimmat sarjatasot läpi ja nyt luvassa debytointi miesten pääsarjoissa. Viime kaudella erittäin työteliäästi kentällä esiintyvä hyökkääjä profiloitui etenkin kevään pelaajaksi, sillä P22 SM-sarjan pudotuspeleissä Lakso iski 11 otteluun peräti tehot 9+1 ja oli näin ollen merkittävänä osana SPV:n pronssijuhliin päättynyttä kevättä. Myös F-Liigajoukkueen paidan Lakso on päässyt pukemaan yhteensä 12 ottelussa kahden viime kauden aikana.

Laksosta Ampparit saa varmasti todella hyvän lisäyksen hyökkäykseensä; tällä kaudella luvassa monta pohjanmaalaisittain pelattavaa takakarvia viimeiseen pisaraan saakka, varmasti jokunen voitettu kulmapaini hyökkäyspäässä, sekä kuten kevät osoitti; maalejakin saattaa olla tilauksessa!

Tervetuloa Amppareihin Teemu!

Teemu Lakso

Uusien sopimuksien myötä Amppareilla on tälle kaudelle nyt sopimukset voimassa kolmen maalivahdin, kuuden puolustajan ja 11 hyökkääjän kanssa.

O2-Jyväskylä Sopimustilanne 19.8.2023:

Maalivahdit: Akseli Venäläinen, Henri Tikkanen, Roope Pohjola

Puolustajat: Matias Knuuti, Topias Kangas, Riku Kulmala, Joonas Lundell, Roni Väänänen, Lauri Lavonen

Hyökkääjät: Elmo Lavonen, Arttu Saikkonen, Marius Niemelä, Aatu Knuuti, Aatu Jumisko, Mitri Tuomala, Valtteri Raulo, Aaro Kokko, Markus Manninen, Teemu Lakso

* Alkuvuodesta julkaisimme myös Kasperi Mansikkamäen jatkosopimuksen. Kapi kuitenkin päätti lopettaa pelaajauransa ja keskittyä valmennuspuolelle; tulevalla kaudella Kapi nähdään O2-Jyväskylän Naisten Edustusjoukkueen penkin takana! Kiitos Kapi peleistä Amppareissa ja tsemppiä laidan toiselle puolelle uusiin haasteisiin!

Inssi-Divarin kausi käynnistyy Amppareiden osalta 16.9. tulisella derbyllä Happee Steamersin "vieraana" Monnarilla ja ensimmäinen kotiottelu on edessä puolestaan 24. syyskuuta, kun Monnarille vieraaksemme saapuu Josba Joensuusta.

KAUSIKORTTIKAMPANJA VOIMASSA HUOMISEEN SAAKKA!

Amppareiden kesän Kausikorttikampanjaa päätettiin jatkaa vielä elokuun puolellekin, mutta senkin loppu lähestyy, sillä se on voimassa enää huomiseen sunnuntaihin 20.8. saakka.

Huomiseen asti saat siis vielä kausikorttisi hintaan 35€ (normaalihinta 45€), joten käyhän vielä poistamassa omasi:

Kausikortit myy Tiketti.fi 

Joukkue