P18: Täältä tullaan SM-Karsinnat!

08/19/2021 - 18:17

P18

Pelikauden 2021-2022 sarjatasoa lähdetään selvittämään tutkimusmatkoille Lempäälään ja Turkuun!

Kevät oli, kesä meni ja syksy tuli; siinä nopea kertaus tapahtuneesta. Pidemmässä versiossa kerrottaisiin, että Amppareiden P18- ikäluokan joukkueet ovat saavuttaneet kesäharjoittelunsa päätypysäkin, kun ikäkuokan SM-Karsinnat käynnistyvät tulevana viikonloppuna. Molemmat joukkueet ovat osoittaneet harjoituspeleissä hyviä otteita, ja karsintoihin lähdetäänkin luottavaisina ja kovin tavoittein; silti tiedostaen, että molempien joukkueiden tulostavoitteiden täyttyminen tulee olemaan kova haaste kovien vastustajien johdosta.

Pitkään on ollut koronakesänä jälleen kysymysmerkkejä ilmassa, josko karsinnat toteutuvat lainkaan, mutta kyllä nyt kirjoitushetkellä ainakin näyttää siltä, että viikonloppuna tosiaankin pelataan!

Edustusjoukkue löytyy Lohkosta I, jossa muut joukkueet ovat Classic Tampereelta, Nibacos Kokkolasta ja OFBC Oulusta. Pelit pelataan Lempälän Ideaparkin upouudessa Bläk Boksissa.

Kilpajoukkue matkustaa puolestaan Suomen Turkuun ja Leaf Areenalle, jossa pelataan Lohkon D pelit. Lohkon muut joukkueet ovat LASB Lahdesta, TPS ja FBC Turku Toispuol ja Tältpuol jokke sekä SB Vaasa, luultavimmin Vaasan seudulta.

Mutta sen suurimmitta alkukiusauksia, hyökätäänpä viikonlopun ennakoiden pariin!

P18

Lohko D / Leaf Areena, Turku

Ah, vanha kunnon Lefa. Porrasviidakko ja lapion päässä olevat pukkarien avaimet. Eikä olla muuten paljon voittoja täällä juhlittu viime vuosina. Noh, historia on historiaa, ja nyt Ampparit lähtevät metsästämään menestystä neljän ottelun urakalla.

Avausvastustajaksi asettuu itse isäntäjoukkue Tepes. Amppareille kyseessä on osittain tuttukin vastus, kun C1 Kilpa kerkesi viime kaudella kohdata turkulaiset kerran 1-divsioonassa ja edellisellä kaudella puolestaan C2 Edustus kohtasi toispuoltjokkelaiset kahdesti SM-sarjassa. Turusta ei olla pisteitä koskaan haettu, joten erittäin haastavaa avausta voidaan ennakoida. Tepsi kävi voittamassa jokunen viikko takaperin Mestareiden Cupin Kupittaalla, josta voidaan päätellä, että turkulaiset ovat kyllä valmiita tällä kaudella ikäluokan kärjessä kamppailemaan! Joukkueen kärkeä edustavat vanhemmasta ikäluokasta etenkin maalivahti Joonatan Fihlman, huipputaitava Joonas Ekuri sekä kovasti pörssejä mättävä Emil Dahl; unohtamatta nuoremmasta nollaviis ikäluokasta tehoduo'a Santeri Heikkilä - Jooa Höglund sekä Suomen upeimman sukunimen omaavaa Elias Kaskea.

Toisena lauantain vastustajana nähdään FBC Turku eli sieltä joen toiselta puolelta tuleva turkulaanen joukkue. Long story short, emme tiedä heistä mitään. Keltaista on pelipaidoissa ja Kantosen Kasperi pelaa niiden Miesten Divarijoukkueessa, siinäpä kaikki tieto. Ei siis mitään hajua, ketä siellä edes pelaa, joten yllätyksiä on luvassa.

Sunnuntaina vastaan asettuu sitten ensimmäisenä lohkon ehkä ykkössuosikiksikin tituleerattava LASB Lammilta. Eikun Hollolasta. Heinolasta? Ei, kyllä ne varmaan Lahdesta on.. Joukkueen 04- ikäluokka on ollut kautta historian todella vahva ja nyt mukaan hyppää vielä edellisillä kausilla SB Heinolan nollavitosia edustaneita talentteja, joten todella kova jengi on kyseessä, onhan penkin takanakin jyväskyläläiselle salibandy-yhteisöllekin tuttu Teppo Rantala. Pelaajistosta ehdotonta kärkeä ovat Karo KantolaNiilo KivistöJoona KarjalainenAleksi Voutilainen sekä 05- ikäluokassa koko maan parhaimmistoon kuuluva Juho Rantala. Tolppien välistäkin kun löytyy nollanelosten ikäluokan parhaisiin torjujiin lukeutuva Teemu Korhonen, niin melko menestyksekästä kautta uskallan LASB:lle ennustaa!

Karsintaurakan päättää kamppailu Vaasasta saapuvaa SB Vaasaa vastaan, jossa pelaa vaasalaisia. Myöskään tämä toinen oranssipaitoihin pukeutuva joukkue ei liiemmin Keski-Suomessa päin kelloja soita, mutta joukkueesta löytyy mm. useampi pelaaja jotka ovat pelanneet aikoinaan 03-ikäluokan SM-sarjaa Ceekakkosissa, ja taisipa viime kaudella useampi kirjauttaa minuutteja myös SB Vaasan miesten joukkueessa. Taitavimpia yksilöitä ovat juurikin Miehissä Suomisarjaakin pelanneet Anton Bystedt (7 peliin tehot 6+3!) sekä kapteenin nauhaa kantava Joni-Petteri Kuoppala. Maalivahdeista Ville Huhta pelasi viime kaudella myös SPV:ssä C1 SM-sarjaa.

Viikonlopun Otteluohjelma:

LA 21.8.2021 O2-Jyväskylä II - TPS Klo 14:30

LA 21.8.2021 FBC Turku - O2-Jyväskylä II Klo 17:30

SU 22.8.2021 O2-Jyväskylä II - LASB Klo 14:00

SU 22.8.2021 SB Vaasa - O2-Jyväskylä II Klo 17:00

P18

Lohko I / Bläk Boks, Ideapark Lempäälä

Niin siis meinaat että Black Box? Ehei, nyt pelataan tamperelaisittain nimetyssä mustassa laatikossa! Odotukset on havainnekuvien perusteella todella korkealla, nimittäin hieman orpo kuva jäi vanhasta Ideaparkin kentästä C2- kaudelta :D Tai no, mikäs siinä kun katsomo on suoraan vaihtopenkkien takana ja pukukoppeihin mahtui kuitenkin ainakin kuusi henkilöä!

No mutta, itse peleihin sitten. Amppareiden avausvastustajana nähdään lohkon ehkä mysteerisin joukkue elikkäs OFBC Oulusta. Vihreisiin pukeutuva joukkue pelaa varmastikin oululaisittain hyvin tuttua, suoraviivaista ja fyysistä salibandya ja sehän on ollut Amppareille viime vuosina varsin mukava haaste. Pelaajapuolelta mainittakoon muistakin oululaisseuroista viime vuosilta tutut nimet Anton KahmaMirko Tegelberg sekä viime kaudella Merikosken paidassa oranssipaitoja kurittanut maalinteon muodossa kurittanut Jooel Hannuksela. Toki oululaiset pelaajat ovat vuosien saatossa aina olleet taitavia ja erityisesti kovaa ja tarkasti laukovia, ja onhan melkein koko joukkue 04-ikäluokkaa, joten valmiina pitää heti alusta olla!

Toisena vastustajana lauantai-illassa kohdataan Kokkolasta saapuva Nibacos. Kokkolalaisten 04-ikäluokka on takonut kovaa tulosta viime vuosina, pelaten valtakunnalista sarjaa jo kolme vuotta putkeen. Yhtenäinen joukkue on siis vastassa ja maalintekovoimaa löytyy kahdenkin ikäluokan aivan valtakunnan kärjestä. Erityisen myrkyllinen vastustajille on ollut ja tulee olemaan joukkueen ykköskolmikko Eemeli Seppänen - Vili Ylikorpi - Luukas Salin, joka on takonut viime vuosina tehoja ihan liukuhihnalta ja vastustajasta riippumatta. Etenkin tuo kolmikko on siis Amppareiden kiinni saatava, jos voitosta meinataan kamppailla. Muitakin laatuyksilöitä löytyy mm. Miska HonkaniemenRoope Nadasin ja Roope Nissilän johdolla, maalissa Sampo Laakkonen on myös osoittanut olevansa erinomainen torjuja.

Sunnuntaina karsintojen kliimaksina nähdään sitten (toivottavasti) todellinen herkkupala, kun Ampparit haastaa ikäluokan kiistattomaan kärkeen kuuluvan isäntäjoukkue Classicin. Clasun laadukkaalla pelaajapolulla huippuyksilöitä riittää, ja useampi P18- ikäinen pelaakin tällä kaudella jo P21- joukkueessa, mutta karsinnoissa kentällä nähdään varmasti se paperilla kovista kovin Fämily. Nollanelosista kannattaa seurata etenkin ikäluokan kärkiyksilöihin kuuluvia puolustaja Onni Keskistä, pörssiahnetta hyökkääjä Valtteri Vähäsöyrinkiä sekä sentteri Viljami Virtasta. Nuoremmasta ikäluokasta listattakoon tulisen laukauksen omaava Vilho Helin, Ilveksen paidassa Amppareita jo aikaisemmin kiusanneet (ja pari viime kaudella myös jo Clasun paidassa) Jere RuusunenOskari VääräniemiElias Kajuutti sekä Lari Kujansivu, sekä hieman kauempaa Tampereelle muutaneet Patrik Hautasaari ja Jaakko Ruotsalainen. Maalissa etenkin Aleksi Tamminen on nollaviitosten eliittiä omalla pelipaikallaan.

Viikonlopun Otteluohjelma:

LA 21.8.2021 O2-Jyväskylä - OFBC Klo 15:00

LA 21.8.2021 Nibacos - O2-Jyväskylä Klo 19:30

SU 22.8.2021 Classic - O2-Jyväskylä Klo 12:30

Tässäpä "all you need to know"- tyyppinen tietopaketti siis tulevasta karsintaviikonlopusta. Peleihin ei valitettavasti voida ottaa karsinnoissa vielä katsojia, mutta livestriimit YouTubessa pitävät kotikatsojat kyllä matkassa varmasti mukana. Lisäksi IG-tili seuraa hyvinkin läheltä Edustusjoukkueen matkaa Ideaparkissa, joten se kannattaa seurantaan ottaa!

Amppareista ei sen tarkempia ennakoita paljasteta tässä vaiheessa kautta (hehheh), mutta paljastettakoon, että hommia tehty molemmissa joukkueissa erittäin määrätietoisesti kohti karsintoja ja treenipelien anti on ollut lupauksia antavaa. Nyt lähdetään sitten testauttamaan se oma taso, ja katsotaan mihin asti se riittää vai riittääkö.

Tästä se alkaa; vuoden jännittävin viikonloppu! Mahtavaa päästä taas näitä jännitysnäytelmiä kokemaan!

P18

19.08.2021